Sayfa 851/1078 İlkİlk ... 351751801841849850851852853861901951 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 6,801 - 6,808 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Üstadım günaydın,

Sizin demirbaş bugünlerde açık gördüğü her kapıdan içeri dalıyor.
    Üyelik için son olarak XU030 kulübünün kapısını zorluyor.

---

19 Haziran 2020 - 18:44

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü tarafından BIST 100, BIST 50, BIST 30,
    BIST Likit Banka ve BIST Banka Dışı Likit 10 Endekslerinde 2020 yılı üçüncü
    üç aylık dönemi (01/07/2020 - 30/09/2020) için aşağıda yer alan değişikliklerin
    yapılmasına karar verilmiştir.

01/07/2020 - 30/09/2020 DÖNEMİ DEĞİŞİKLİKLERİ

Çok bekletti ama olsun, zamanında çok ekmeğini yedim...

En az 2 sene temettüsünü alıp yemişliğim vardır...

Biraz daha bekleyelim. Belki bu çıktığı yeni yol hayırlı ve kazançlı olur...

Mart ayında düşüş başladığında, düşmeden yerinde sayması sayesinde büyük zarardan kurtuldum.

Üstelik ben 4/5 'ini satıp başka hisselerde yatırım yaptım. 1-2 tur çevirmek kısmet oldu...

Şu aralar son turdan çıktıklarımla yeniden eski seviyeme gelmiş oldum...

Diğer hisselerden elimde kalanlar bedavaya gelmiş oldular..

Buradan bana bu imkanı sağlayan hisse büyüklerime teşekkürü bir borç bilirim...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

2. TÜM BABALARIN BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN,
    Rahmetli olan babalarımızın mekanı cennet olsun.

Yıllarca tek hisse ile yola devam ederken, bu şekilde yaklaşık 10 hisse ile trade etmem sayesinde, piyasalarda neler döndüğünü de daha yakından görme imkanım oldu...

Hiç bir şey göründüğü gibi değilmiş bunu bir kez daha anladım...

Ayrıca Teknik Analiz 'in parayla çizildiğinin ispatını da yapmış oldum...

Teknik Analize göre alım/satım yapmanın imkansız gibi bir şey olduğunu bizzat müşâhâde ettim...

Eğer tecrübe ve güvenilir bir sistem ile çelik gibi sinirleriniz yoksa bu yolda başarı olmayacağını bizzat yaşadım...

Hisse düşerken yaşanan stres, satmaya çalışırken yaşanan stresden kat be kat daha azmış, bunu da gördüm...

Son olarak şunu da ekleyeyim:

- Grafiğe bakıp ta:

. Şuradan al, desteği kırdı mı sat...!

gibi söylemlerin sadece grafik üzerinde kaldığını, pratikte uygulanamayacağını gördüm...

Desteği kırdığı zaman kime satacaksın, alan kalmıyor ki! Kademeler 3-5 lotla tutuluyor. Hadi gel de sat elindekileri...

Cuma günü artık çok canım sıkıldı ve elimde kalan son 1/5 hisseyi 5 kademe düşürerek sattım. Bilerek 5 kademe düşürdüm.

Daha önce de spek tarafından çok sıkıştırıldım ve oyunlarına oyunla cevap verince tahtaya ceza geldi..! O arada 3/5 ancak satış yapabilmiştim.

Bu yolda hem deney yaptım ve tecrübe kazandım hem de trade etmiş oldum...

Şimdi tekrar köşeme çekiliyorum. Meydan onlara kalsın...!!!

Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    TÜM BABALARIN BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN,
    Rahmetli olan babalarımızın mekanı cennet olsun.
    Babalar günümüz kutlu olsun...

Nice senelere sağlıkla kavuşmayı dilerim...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Üstadım,

Bilirsiniz benim sağım, solum belli olmaz. Sabah bal yedirir, akşam sirke
    içiririm.

MRDIN in birleşme öncesine ait 4 milyonluk ilk çeyrek zararı sorun yaratmaz.
    Ancak bu arada yıllıklandırılmış kar tarihinin en düşük seviyelerine geriledi.
    Artı daha önce zarar açıklayan veya kar marjı düşük olan şirketler de aynı
    kaba konuldu. Yani süt sulandırıldı. Bilançoda bugünden yarına bir iyileşme
    beklemek kanımca doğru olmaz. Önceki dönem gelir tablolarını gözden
    geçirip umutlarınızı yol sonuna erteleseniz iyi olur.

https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Üstadım,

Bilirsiniz benim sağım, solum belli olmaz. Sabah bal yedirir, akşam sirke
    içiririm.

MRDIN in birleşme öncesine ait 4 milyonluk ilk çeyrek zararı sorun yaratmaz.
    Ancak bu arada yıllıklandırılmış kar tarihinin en düşük seviyelerine geriledi.
    Artı daha önce zarar açıklayan veya kar marjı düşük olan şirketler de aynı
    kaba konuldu. Yani süt sulandırıldı. Bilançoda bugünden yarına bir iyileşme
    beklemek kanımca doğru olmaz. Önceki dönem gelir tablolarını gözden
    geçirip umutlarınızı yol sonuna erteleseniz iyi olur.

Varsın bekletsin Üstadım...

Bu hissenin bana sağladığı imkanı başka hiç bir hisse sağlamadı...

Mart ayında tüm hisseler düşer yerinden kımıldamadı bile. Üstelik benim o kadar satışıma rağmen...

Sonra almam için imkân tanıdı...

1 sene yerinde saysa da sorun olmaz. Ben vefâlıyımdır. O beni taşıdı ben de onu taşırım...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Beğendiğim Göstergeler

MOST

Millet olarak babadan görme yöntemlerle çalıştığımız için problemlerin çözümüne
    ilişkin formüller neden, niçin, nasıl sorularına cevap arayan ecnebiler tarafından
    geliştiriliyor. Fakat bu göstergeyi yazıp geliştiren bizden biri; Anıl ÖZEKŞİ dir.
    ÖZEKŞİ halen Matriks Ankara Bölge Müdürü olarak görev yapmakta, kendisinin
    Kazanma Sanatı adlı bir kitabı ile Teknik Analiz Sanatı adlı bir web sitesi
    bulunmaktadır.

http://www.teknikanalizsanati.com/

Metastock için RMI, Finnet için TSC, Forex için MAD ne ise Matriks için de MOST
    o anlam ve önemi taşıyor. Moving Stop Loss un kısaltması olan gösterge son
    fiyata odaklanıp 3 dilimlik EMA ve % 2 salınım hareketinden yola çıkarak alım-
    satım sinyali üretiyor. Resimdeki kahverengi eğri MOST u, yeşil eğri HO yı
    göstermekte olup yeşil eğrinin kahverengiyi yukarı/aşağı kestiği seviyeler
    pozisyon giriş/çıkış noktalarına, üzerinde olduğu zamanlar ise mevcut pozisyonun
    korunması gereğine işaret ediyor. Gösterge iz süren stop loss mantığıyla çalıştığı
    için fiyat inip çıktıkça eğrilerin konumları da değişiyor. Yine analiz yaparken yeşil
    eğri direnç, kahverengi eğri destek görevi görüyor. Ancak kanaatkar olmayıp
    tüm dikkati bu noktalara vermek ayı/boğa tuzaklarını da beraberinde getiriyor.
    Öbür yandan bütün teknik göstergeler belli standart/konfeksiyon değerler kullanıyor
    ve bu değerler bir enstrümana bol, diğerine dar gelebiliyor. Bu handikabı ortadan
    kaldırmak ve riski minimize etmek için farklı iki zaman dilimi ile çalışmak ve bunların
    birbiriyle uyumunu gözetmek yararlı olabilir.

https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Üstadım,

Yıllarca MOST 'u duydum ama ben Matriks kullanmadığım için deneme şansım olmamıştı...

Nihâyetinde Kıvanç ÖZBİLGİÇ tarafından TradingView da kodlandıktan sonra deneme imkanım oldu...

Güzel çalıştığını fark edince kendi kullandığım AmiBroker programına da kodlamayı büyük uğraşlar sonunda başardım...

MOST aslında basit ama tekili bir mantığa göre kurgulanmış. Sizin bahsettiğiniz gibi 3 günlük ortalama ve bunun %2 aşağısı yukarısı şeklinde oluşan bir kanal ve bunların kırılımı esasına dayanıyor.

Dediğini gibi her platformun kendine özgü bir göstergesi var. Ben de STCX göstergesini kullanıyorum. MOST stoplos olarak iyi sonuç veriyor. Benim gösterge ile birleşince olumlu neticeler alıyorum...

günlük olarak bakıldığında daha net görüntü veriyor. Yerine göre parametrelerle oynamak da gerekebiliyor...

Dikkat ettiyseniz, son paylaştığım grafiklerin üstünde mutlaka MOST oluyor...

En alttaki grafik ise benim MOST 'u kullandığım şekildir...

Grafiği TA_Sistem ile renklendiriyorum, üzerine MOST 'u atıyorum ve en üstteki panelde STCX Osilatörüm ve sağlama yapmak için de MACD göstergesini ekliyorum...

Sayfa 851/1078 İlkİlk ... 351751801841849850851852853861901951 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •