Sayfa 853/853 İlkİlk ... 353753803843851852853
Arama sonucu : 6821 madde; 6,817 - 6,821 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,128
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Grafikte yukarıda kaldığı için gösteremiyorum.

Dow hedefim min hedefim 66055 . -+Delta%0.5 = -+ 165 puan

Bu mesaj kendini arşivlemiştir.

Güncelleme. Bu fikir devam etmektedir.

Arşiv. https://archive.md/Kfw8s
    .
    .
    Dip not : Alicemal e selamlar.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

2. Ula bir an cidden öldü sandım eski yorumlardan okumaya başlayınca. Böyle şaka mı olur. Allah uzun ve sağlıklı bir ömür versin. Ne yaptın siteyi halledemedin mi yahu? aklıma o geliyor hep. En son girdiğimde taslak gibi bişeydi. İsmini de unuttum giremedim şimdi, kapattın mı domaini ne yaptın?

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    dinlex sağol - yazılımla bir süredir ilgilenmiyorum.

---

Aşağıda 2 alıntı var. Tam 2 yıl önce yazmışım. Nükleer dünya savaşına gidiyoruz diye.

2 yıl önce size bu yazdığım anlamsız gelmiştir.

Peki şimdi. ?

Alman hükümeti sığınakları hazırlamaya başlamış ve halka bilgiler vermeye başlamış. İş çok ciddileşti.

Pek çok hükümet başkanı dünya savaşından bahsetmeye başladı, bizim bakan hakan fidan da dünya savaşının ciddiyetinden bahseden konuşmalar yapmış.

Tam 2 yıl önce dünya savaşının temellerinin atılmasından bahsetmişim, sonraki yazılarımda ihtimal artıyor demişim.

Arada sırada hatırlatırım çünkü çabuk unutan bir milletiz. Size hep yıllar önceden gelecekte olacakları söyledim.

Son cumbaba seçiminde gerçekte tayyip %42 ye %58 kaybetti de demiştim. kılıçdaroğlu parti içine soktuğu gizli ermeni ve radikal sağcılarca alt edildi. Sandıklara gidilmedi, gidilmeyen 10binlerce sandıkta %90 üzerinde akp çıktı diye yazmıştım. Bunlar açıklanan veriler ben sandıkları dolaşmadım.

Sonra demiştimki tayyip bu seçimide kazanırsa bir daha kaybetmez. Çünkü fetö süz tam olarak sistemi ele geçirir ve artık oy vermenin anlamı kalmaz. Oy gecesi akp liler kendi kafalarına göre bir rakam açıklarlar, istersen itiraz et. Kime edeceksin. Elektronik oylamanında bu işe çok uygun olduğunu söyledim.

Nükleer savaş seçimlerden çok daha önemli tabiki. Eğer Çin'ninde katıldığı bir savaş olursa dünya 2 yıl kül altında kalacak ve kararacak deniyor. Güneş olmayacakmış. Buda dünya genelinde 10-15 derece sıcaklığın düşmesi ve kirli hava demek. Yani senin ülkene nükleer bomba düşmesede soğuk, kirli hava, radyasyon rüzgarları ve yiyeceksizlik ve aşırı bencil siyasetçilerle karşı karşıya kalacaksın.

Bizde amerikanın nükleer füzeleri yerleştirilmiş olduğundan bizede nükleer bomba gelme ihtimali var. Rusya Çin ve Kore de toplam yaklaşık 5bin nükleer füze var diye biliyorum. 2bin tane doğu 2 bin tane batı atsa her ülke başına 10larca füze düşer, bazılarına yüzlerce.

Bu savaşı tek bir şey durdurur GERİ ZEKALI trump.

Eğer başa geçince geri adım atarsa bu savaş durur. Ancak oluşturduğu kabineye bakınca hep saldırgan tipleri topladığı söyleniyor. Ayrıca bugün de BRİCS i tam ambargo ile tehdit etmiş. Dünyanın kralı havalarında konuşmuş.

Sağı solu belli olmaz geri zekalının. Ya çok cesur olur en önde saldırır, ya en önde kaçar. trump kendini(abd) hala dünyanın en güçlüsü görüyorsa pe-dofil bunak kukla biden dan daha saldırgan olabilir.

Umarım geri çekilir. Adam geri zekalı olduğundan ne yapacağı hakkında fikrim yok. Mantık yürütemem sadece bu türün genel davranış tarzlarını söylerim. Ancak o davranış tarzlarına göre sonuç çıkarabilmem için trump'ın ortamını yakından bilmem gerekir ki o şansım yok.

Geçen yıl dünya savaşı hazırlıkları için düşünmeye başladım demiştim diye hatırlıyorum. Yakındaki kardeşlerimle birlik kurabilirmiyim diye biraz yoklama yaptım. Hayır, hiç biri konuya ilgi göstermedi. Bende düşünme harici bir hazırlık yapmadım. Savaş ihtimalinin bu kadar hızlı ilerleyeceğini düşünmemiştim.

Düşündüğümden hızlı ilerlemesinin sebebi, avrupadaki büyük ülkelerin abd den daha saldırgan çıkması. Ukrayna ya ordu verelim diyen var, nükleer silah verelim diyen var, abd'liler ise Taiwan a durmadan ağır son teknoloji silah yığıyorlar filan.

Önümüzdeki bir kaç ay, daha ciddi düşünüp temel bir kaç şeyi hazırlamayı umuyorum.

Bu arada %100 çıkacak demiyorum, hâlâ batı ülkelerinin geri adım atma ihtimali var. Doğu geri adım atmaz çünkü onların boğazlarına çöken abd. Ukrayna da 2014 de darbe yapıp kendi adamlarını başa geçirdikten sonra, ukraynayı Nato ya alıp topraklarına nükleer füze yerleştirmeye çalışan, salgın hastalıklarla doğuyu yok etmeye çalışan abd. Doğulular abd den kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar. Tabi genel medyayı takip ediyorsanız hâla batı ve israili melek sanıyor, doğuluların öldürülmesi gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz.

Her neyse, herkese bol şans.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    maltepe hak vermemek elde değil,

...

2022 nükleer dünya savaşının fidelerinin ekildiği yıl olabilir.

Haberler arada kaynıyor ama ülkeler birer birer saf seçiyorlar ve seçtikleri saf ile tatbikatlar yapıyorlar. Epey bir şekillendi ve silahlanma yarışı korkunç hızla ilerliyor. Ülkeler silaha hücum ettiler. abd cayır cayır silah satıyor. Ukrayna savaşından beridir yüzlerce milyar dolarlık sipariş aldı. İstedikleri buysa elde ettiler. Ama dünya savaşı istiyorlarmıydı.? Sadece silah satmak istiyorlar ise o dereceyi geçmek üzereyiz.

Çin taiwan konusunda geri çekilmiyor ve Rusya daha fazla sıkışırsa nükleer kullanmaktan çekinmez.

Yavaş yavaş ilerliyor ama ilerliyor. Yüzlerce uçak, tank ve binlerce iha siparişi veren ülkeler tonla.

Neden alıyorlar.?

Dünya savaşı çıkarsa diye.

Yaw dünya savaşı çıkarsa yüzde yüz nükleer savaş olur ve tank uçak iha hiçbir işe yaramaz. Sadece düğmelere basıp binlerce füzeyi gelişmiş ülkeler birbirlerine gönderecekler. Ayrıca bizim gibi topraklarında abd nin nükleer füzelerini taşıyanlarada gönderirler herhalde. Nükleer füzeler uçuşacak hepsi o. O füzelerin radyasyonu da rüzgarla tüm dünyaya yayılacak. Gelişmiş ülkeler ve nükleer bomba yiyen ülkeler yok olacak, diğer ülkeler de ise gelecek nesiller sakat doğacak. Birtek himalaya dağlarında yaşayanlar sağlıklı kalacak. Oda belki.

Nerden girdim nereye gittim.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

...

Neyse, bakalım ne olacak. Tarihi kitap okur gibi olayları izliyorum. Tahminimce nükleer savaş çıkma ihtimali az değil ve her ay ihtimal oranı daha da artıyor.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

4. Ali cemal abi gozumuz yollarda kaldı hosgeldiniz

yazılarınızı tespitlerinizi bekleriz abi

saygılar

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Ali cemal abi gozumuz yollarda kaldı hosgeldiniz

yazılarınızı tespitlerinizi bekleriz abi

saygılar
    Batman sağol. 2022 den beridir piyasayı ciddi takip etmediğimden yorum yapmıyorum. Sadece 1 kez biri özelden BIST sordu, bende eşeklik yapıp ben olsaydım diye cevap verdim ve hatalı çıktım.

Yaklaşık 2022 den beridir senet ve VIOP da değilim ama buradan çektiğim parayı altın fonuna yatırmıştım. ons 1900 civarıydı. O gün buradada altın hakkındaki düşüncemi yazmıştım ama piyasayı yakın takip etmediğim için kimseyi etkilememek adına abartmamış iddialı konuşmamıştım.

Son durumu yazayım dedim uzun süredir yazmamıştım. Bir ara BIST 9bin altına inmişti, ben 8bini bekliyordum tekrar giriş için. Zaten bunuda çıkarken yazmıştım BIST çökerse tekrar girerim diye. BIST 9bin altına inince "bir bakayım girmeye elverişli hale geliyormu" dedim. Biraz İnceleyince ekonomik durumun iyi olmadığını gördüm ve girmedim. Ancak katar lılar düşürmedi ve dovizden kazanamayan ky ler de dalınca BIST yukarı- yataya sardı. Biraz yukarı biraz aşağı. şimşek'in etkisiylede biraz yabancı(belki bıyıklısı) girdi.

Hali ile BIST e girmedim ama altın fonu duruyor. Alışımdan sonraki 1 yılda %50 kazandırdı, ikinci yılın içinde şu anda yine yıllık %50 civarı kâr ile devam ediyor.

Ons altın 3.000 e gelince kapamayı düşünüyordum. Derken trump seçildi.

Şu an 3bin'e çok yakın. Ons dan çıkınca geçmek istediğim bir ürün de yok. Ekonomi pek iyi gitmiyor, vasat şimşek tamam milleti fakirleştirerek enflasyonu düşürüyorsun ama bu geçici olsun, yapısal gerçekçi reformlarla gelecek hakkında fakirleşenlere ve satışları düşen sektörlere umut ver.

Yok, öyle bir davranış içine girmedi. Vasatı aşamadı. Hani erdoğan'ı aşamadı desem doğru olmaz adamın kapasite bu kadar. Bildiği bu.

Bu aralar internette bir söylenti duydum, siyonistler ikiye ayrılmışlar deniyor.

rothschild ve rockefeller grubu olarak. Normalde tüm aileler birlikte hareket ediyordu ama bu 2 en güçlü aile fikir ayrılığına düşmüş diyorlar. trump da rockefeller'ın adamıymış.

Yaptıklarına bakınca adam siyonist kuklası diyebiliyorsun. Geçen başkanlığında bir kaç siyonisti devlette kilit noktalardan atmıştı bende ne oluyor demiştim. Şu an anladığım kadarı ile rakip gurubun siyonistlerini devletten atmış olmalı.

trump gelince nükleer savaşa gidiş de muallaka girdi. Ama kesin iptal olmadı.

Neden?

trump savaşları bitireceğim demişti. Başa geçti gazze savaşını gerçektende 1 günde bitirdi. Ancak israil lehine bitirdi, adaleti sağlamadı. Gazze'yi Filistinlilere geri vermiyor, önce kendisi işgal edecek sonra israil yerleşecek. Hali ile savaş bitsede o savaşı doğuran sebep ortadan kalkmadı.

Nükleer savaşa sebep olacak diğer şey neydi, Rusya nın Ukrayna'da sıkıştırılmaya çalışılması. Diyelimki trump oradada savaşı bitirmek için anlaşma yapmaya soyundu. Önümüzde Gazze örneği var aynısını Ukrayna ya uygulamaya kalkarsa Rusya bunu yemez de kabul de etmez. Hali ile Gazze de yaptığını Ukrayna da yapmaz ve gerçek barış anlaşması olursa, nükleer savaşa giden yol şimdilik ertelenmiş olur. Geride Taiwan kalıyor.

trump asıl rakibmiz Çin diyor. Ruslar da Çin den çok geçmiş ekonomik ilişkilere bakınca batıya meyilli. Şu an mecburiyetten Çin ile ittifak halindeler. Eğer Ukrayna savaşı biter trump putin anlaşırsa, bu kez hedef Çin olacak. Çin 'in şu ana kadarki Tutumu belli Taiwan'ı 2-3 yıl içinde işgal edecek görünüyor. trump da teknolojisi abd ye ait Taiwan daki leri teknoloji fabrikaları abd ye taşımaya ve kopyalamaya başladı.

Ukrayna bitsede Taiwan meselesi masada kalacak. Ancak Rus'ların abd ile kapışması ile Çin'ninki aynı olmayabilir. Ruslar dediğini yapıyor diplomasi ile uğraşmıyorlar. Geri adım atmaz ve gerçektende nükleer savaşı başlatırlardı.

Çin Ruslar kadar füze ve nükleer konusunda güçlü değil diye biliniyor. O sebeple Taiwan da geri adım atarlarmı bilinmez. Rusların geri adım atmayacağı neredeyse kesindi.

Asıl konuya Ons altın a gelirsem. 3binde çıkacakmıyım. Bir söylenti var trump başa geçince abd altın toplamaya başlamış. FED faiz indirimi konusunda yavaşladı ve Gazze savaşı bitti. Yani ons altını yükselten sebeplerden ikisi gittiği halde ons 2700 den 2900 e çıktı. Bu görüntü de abd nin altın toplamaya başladığı söylentisini destekliyor. Diğer ihtimalse grafiği yükseltenler teknik seviyede satışa geçecekler. Yani tamamen spekülatif bir durum. Tekniği tamamlama amaçlı olabilir. 3bin-3100 aralığında bir yerde orta vadeli olarak Ons altını aşağı döndürebilirler.

abd altın topluyorsa 3bin dede kalmaz 4 binde de.

Şu an için ne yapacağımı bilmiyorum, kararsızım.

Ne biliyoruz, kararsız olmak ne demekti?

Kararsızsan İlgili konuda bilgin yeterli değil demektir. Gerçektende piyasaya uzak olduğumdan bilgim şu an çok yetersiz. Üç beş gün içinde bir karar veririm herhalde, biraz iribaş piyasa köşe yazarlarını okuyayım, dinleyeyim. Onlarda kararsız, bir kısmı "ülke batacak hepimiz öleceğiz" diyor, diğer kısmı "ramak kaldı uçacağız kaçacağız" diyor. Gerçekçi BELEŞ bilgiye henüz ulaşamadım.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 853/853 İlkİlk ... 353753803843851852853

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •