Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 898/1014 İlkİlk ... 398798848888896897898899900908948998 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 7,177 - 7,184 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Hadin size de iyi cumalar . İstanbul da yaşayıp ABD den mi örnek verelim yada borsa veya Dolar ile ilgili yorum mu yapalım ! Ayrıcana ! burası ` şu anda BETON almak ne kadar doğru bir yatırım` topiği, Türkçe okuduğunu anlayabilen bir beyin bunun sadece beton övmek anlamına gelmediğini, karşı görüşte içerdiğini de bilir ya neyse...
    Karşı görüşü savunma, burası "herkes ev,emlak almalı" topiği, daire almaya karşı çıkma sakın dedim mi ben?

Okuduğunu anla bari..!

Madde madde özetini bir daha yazayım, ikinci okuduğunda özetini de anlamazsan çekinme söyle, yine açiklarım;

1. Fikirlerini savunurken, karşıt fikirlilere saygılı olmayı beceremiyorsan en azından "beton beyinli v.s." gibisinden hakaret etme yazdım.

2. Salt "tokat yiyen örnekleri ile bu yatırım yapılmaz" temeli olmayan bir argüman. Bir o kadar da olumlu örnek verilebilir.

Ben emlak yatirimcisi olduğundan burdayım, sen niye sürekli burada mesaidesin ?

Emlak, daire (senin sözlükte Beton) fırsatları için değil de, bize hayatın gerçeklerini öğretmek, aydınlanma yaşatmak, paramizi korumak için mi?
    İnsan iki şeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabını.

2.  Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku
    Bir insanın "ev almak ne kadar mantıklı" başlıklı forumda uzun süredir zaman geçirmesi için ev almak konusunda fırsatları takip ettiğini gösterir.
    Hem bu konudaki firsatlar seni ilgilendirmiyor hem de burada mesai yapiyorsan aylaklık ediyorsundur. Ona da saygım var, stres atiyorsundur, işin gücün yoktur.
    Kahveye takılır gibi gelip gevezelik edip, memleketi kurtarıp eve donersin. Ev, emlak fırsatlarını takip edenlere hakaret etme. Ben bir emlak yatirimcisiyim. Avantajlı bulduğum zaman (özellikle projeden) %100 tam portföyümle de girerim. Çünkü eğer doğru fiyata, doğru proje olursa çooook kazandırır.

Buraya sağdan soldan tokat yemiş orneklerleri yapıştırmakta bu gerçek değişmez.

O zaman ticaretin her türünde tokat yiyenlerin örnekleri buraya konabilir, sonuçta ticaret yapmak salaklik mi diyeceğiz?

Borsada tokat yiyenler yüzünden hisse senedine yatırım yapılmaz mı denir? Adam vakti zamanında komik F/K ile işlem görürken (atıyorum) Eregli-froto almamış, 30 F/K lı masa sandalye şirketine 200 bin bağlamış. Niye? Borsacı öğretmen teyzeoğlundan duydu diye. Şimdi bu adam kazığın büyüğünü yiyecek hakkıyla.

Ben emlak tan bugün, öyle 3-4 sene önce değil, öyle para kazanan örnekler veririm, o para sadece yılbaşı piyangosunda var.

İstanbul örneklerini de tüm Türkiye de geçerliymiş gibi farz ve kabul etmeyiniz.
    Bu da yazımın aslı,
    İnsan iki şeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabını.

3. Dün ve bugün akşam saatlerinde dikkatimi çeken bir gözlemimi paylaşmak isterim...

Fikirtepe'yi ve orada yapılan yeni projeleri muhtemelen hepimiz biliyoruz...Ben iki akşamdır Uzunçayır otobüs durağında beklerken arkamı dönünce gözüme ilişti...Tam durağın arkasında "nuhoğlu" adlı şirketin iki bloğu var...
    İki akşamdır bakıyorum bloklardaki dairelerde bir sürü lamba yanıyor...Yani dışarıdan bakan birisi ilk planda evlerde oturanlar var sanır...Oysa biraz dikkat ettiğinizde tüm yanan lambaların aynı renk ve aynı desende olduğunu görüyoruz...
    Benim tahminim şirket dairelere lambaları takmış,her katta insanların evleri alıp oturduğu gibi bir imaj verip hem potansiyel alıcılara gel gel yapacak,hem de almaya gelenlere karşı kuyruğu dik tutup fiyatta taviz vermeyecek...
    Ben böyle yorumladım...Yoksa niye 70-80 tane lambayı her gün saatlerce boş yere yakıp elektrik parası ödesin?

4.  Alıntı Originally Posted by makinist Yazıyı Oku
    Dün ve bugün akşam saatlerinde dikkatimi çeken bir gözlemimi paylaşmak isterim...

Fikirtepe'yi ve orada yapılan yeni projeleri muhtemelen hepimiz biliyoruz...Ben iki akşamdır Uzunçayır otobüs durağında beklerken arkamı dönünce gözüme ilişti...Tam durağın arkasında "nuhoğlu" adlı şirketin iki bloğu var...
    İki akşamdır bakıyorum bloklardaki dairelerde bir sürü lamba yanıyor...Yani dışarıdan bakan birisi ilk planda evlerde oturanlar var sanır...Oysa biraz dikkat ettiğinizde tüm yanan lambaların aynı renk ve aynı desende olduğunu görüyoruz...
    Benim tahminim şirket dairelere lambaları takmış,her katta insanların evleri alıp oturduğu gibi bir imaj verip hem potansiyel alıcılara gel gel yapacak,hem de almaya gelenlere karşı kuyruğu dik tutup fiyatta taviz vermeyecek...
    Ben böyle yorumladım...Yoksa niye 70-80 tane lambayı her gün saatlerce boş yere yakıp elektrik parası ödesin?
    Sayın Makinist bunu ilk Ankara Eryaman da görmüştüm,şu an batık olan bir inşaat firması yaptığı 2.ci sınıf daireleri satmak için,tüm gece ışıkları açık bırakırdı,sonları batış oldu,hakkıyla işini yapan tüm firma ve şahısları tenzih ederim ama yıllarca dişinden tırnağından arttırdığını,üstüne yıllarca borçlanarak bir ev alma hayali kuran namuslu insanları kim kandırmaya dolandırmaya çalışırsa bunlardan beter olsun...

5.  Alıntı Originally Posted by Realtor Yazıyı Oku
    Sn Beyazyaka arkadaşlar,

Bu forumda çok yazdım ama eski yazılar unutulup gidiyor arada sırada güncelleme yapmak lazım.

Rant bu ülkenin tatsız bir gerçeği. Gelişmekte olan bir ülkede yaşamamız, kentleşme oranının sürekli artması, göç, nüfüs artışı, genç nüfüsun fazlalığı, vb bir sürü faktör, kişilerin emek vermeden inanılmaz servetler kazanmasına yol açıyor.

Bu rant büyük bir iştahla, etik değerler, çevre çekinceleri dikkate alınmadan paylaşılıyor. Rantı kazanan güçleniyor. Bunun yanında, eğitimli, etik değerlere sahip kesim ranta uzak ve güç kaybediyor.

Geçen hafta Anadolu'da bir ilçedeydim. Tesadüfen bir kasapla tanıştım. Kendisi, ailesi, çevresi, herkes bu rantın peşinde ve sahip oldukları, yönettikleri nakit para İstanbul'da çevremdeki ne işletme sahibinde ne üst düzey yöneticide var. Bu sadece son yaşadığım örnek. Bu gibi örneklere neredeyse her ay en az bir kez tecrübe ediyorum.

Bir kesim gelecekten umutsuz, mutsuz, hayatı askıya almış şekilde yaşıyor. Diğer bir kesim ise son derece motive ve organize şekilde alımlarına ve ranttan fayda görmeye devam ediyor.

Arkadaşlar, bu ranttan payınızı bir şekilde almanız lazım. Etik değeri, çevreyi unutun demiyorum. Ama bu şark kurnazları ile aynı ülkede yaşıyorsak gözümüzü bizimde açmamız lazım.

Gayrimenkulün iyi yada kötü dönemi yok. Her dönem, spesifik olarak iyi yada kötü tekil yatırım fırsatları mevcut. Forumda değerli bilgiler nadir olsada paylaşılıyor.

170 -200 çarpan arası yerler değerlendirilebilir.
    Arsa payı önemlidir - Kat mülkiyeti yada en azından kat irtifakı arayın.
    5-7 kat arası tercihtir,Güney cephe tercihtir
    Projeye girmeyin. Hazır yer tercih edin.
    Çevrenizde arsa ticareti yapan güvenilir bir tanıdığınız var ise mutlaka gidin bilgi alın. Esas rant arsada çünki.
    Şu an fiyatlar durgun. Acele etmeye gerek yok ama niyetiniz varsa bölge belirleyip kelepir araştırabilirsiniz.

Forumu 10 seneyi aşkın süredir takip ediyorum. Her dönem emlak yatırım kötüdür fikri ağır basıyor. Maalesef fiyatların yükseldiği dönemler alım iştahı daha fazla oluyor. Şu an durgunluk dönemi. Hatta İstanbul için fiyatların gerilediği bir dönem. Takipte olun. Az yada sıfır borçlanma ile alım şanslarınız olabilir.

Saygılar,
    kırmızı ile işaretlediğim kesim ülkeyi terketmeye devam ediyor,neyin rantından bahsediyorsun. Bu kesim için her şey para değil. o dediğin kasap ailesinin hayvan gibi öküzce yaşadığına eminim,bu kadar öküz olacağıma param olmamasını tercih ederim. Gelişmiş ülkelerde insanlar idealleri için çok zaman uğraşır ama bu öküzlerin tek ideali BETON BETON daha çok BETON. bu ne yahu!

6.  Alıntı Originally Posted by cevdetpaşa Yazıyı Oku
    zaten ben de benim gibi ev almaya çalışanlara "beton kafa" demesinden dolayı öyle yazdım. yoksa istediği kadar yazsın çizsin. ama hakaret etmesin.
    ortalık ucuza kiralık ev doluyken İYİMİSİN SEN? KY elindeki betonu dövize çevirme peşinde sen ev alacam diyorsun.HAYIRLI İŞLER. Bazen eve ihtiyacım olmamasına rağmen ev sahiplerine gidip peşin para gösteriyorum bi anda yıllık %25 iniyorlar. sonrada vazgeçtim diyorum. KAFAYI YİYORLAR. eskiden kiracılar ev sahibini arardı şimdi ev sahibi kiracı arıyor....

7. Arkadaşın birisi geçen seneki döviz furyasında usd aldı 3.80 lerden..Başka bir arkadaş da 2002 de bahçeli evini satıp komple dövize girdiydi 1 milyon 700 bin tl civarlarından.Evin sadece arsası 8 kat prim yaptı..Usd nin hali ortada..İkisi de kafasını betona vuruyor simdi...

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Arkadaşın birisi geçen seneki döviz furyasında usd aldı 3.80 lerden..Başka bir arkadaş da 2002 de bahçeli evini satıp komple dövize girdiydi 1 milyon 700 bin tl civarlarından.Evin sadece arsası 8 kat prim yaptı..Usd nin hali ortada..İkisi de kafasını betona vuruyor simdi...

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Evet bence de arsa işi çok mantıklı ,kanal istanbul güzergahı takip edilmeli diyorum.Bulunan her arsa 3 katı 5 katı artmış falan demeyip toplanmalı.Bence 20 30 kat artacak.Malum kanal manzaralı evler olacak,mis gibi halkımız kapışır.Ben orda büyük bir fırsat görüyorum.Döviz falan boş işler.Ekonomide mis gibi ,hükümetimiz sağolsun çıkartır bir kgf işi daha, milletin işi ne ,bol parayı buldu mu çekerler krediyi alırlar evleri,ben bizim halkta o muhteşem potansiyeli görüyorum.

Sayfa 898/1014 İlkİlk ... 398798848888896897898899900908948998 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •