Artan

38,72 10 18:10
1,32 10 18:10
156,20 10 18:10
145,20 10 18:10
13.620,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

30,96 -10 18:10
14,64 -9.96 18:10
585.100,00 -9.85 18:10
28,46 -8.19 18:10
2,79 -7.31 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.407.378.932,25 18:10
8.790.086.131,88 18:10
6.391.210.512,19 18:10
6.249.460.477,35 18:10
5.938.404.533,40 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 951/1113 İlkİlk ... 45185190194194995095195295396110011051 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,601 - 7,608 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

ı-) her dönemin gözde yatırım araçları var. Benchmark olarak hep en iyi getiren enstrümanı alırsak, kendimizi boş yere strese sokarız.
    ii-) öyle saçma şeyler oluyor ki... borsaya altın bazında bakan bile var. Yatırımların reel getirisi ya enflasyon bazlı, ya dolar bazlı, ya da kur sepetine göre hesaplanır.
    iii-) genç arkadaşları anlıyorum. Çok kazanmak, bir an önce varlıklı zenginler haline gelmek istiyorsunuz. Sosyal medya zehirliyor, bu işin çok zor olmadığını gösteriyorlar. Ekstreler paylaşılıyor, hatta spor arabaları vs ile pozlar veriliyor.

Peki ben ne diyorum. Yıllık reel %10-20 arası ortalama getiri...yeterince cazip değil di mi? Bu şekilde 20-30 yıl sonra ikinci bir emekli maaşı sağlayacak getiri kesmiyor kimseyi...maalesef.
    +
    burdan devam edeyim.
    bir örnek yaptım karşılaştırmak açısından.Fon yönetiyormuş gibi hepsi konsolide edildiğinde usd cinsinden portföyü kıyaslamak büyük resmi gösteriyor. Portföy Yönetim Şirketleri bu şekilde çalışıyor. Çalışmaya enflasyonu katmadım sadece.
    Herkese tavsiye ederim.Syg.

Tüm menkul kıymet varlıklar (Hisse,Altın,Bono/Tahvil/Mevduat, Eurobond,Yatırım Fonu/BES)
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

2.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    +
    burdan devam edeyim.
    bir örnek yaptım karşılaştırmak açısından.Fon yönetiyormuş gibi hepsi konsolide edildiğinde usd cinsinden portföyü kıyaslamak büyük resmi gösteriyor. Portföy Yönetim Şirketleri bu şekilde çalışıyor. Çalışmaya enflasyonu katmadım sadece.

Tüm menkul kıymet varlıklar (Hisse,Altın,Bono/Tahvil/Mevduat, Eurobond,Yatırım Fonu/BES)
    Ben benzerini 2018 başından beri yapıyorum. haftalık altın dolar euro nasd**, bist ,faiz ve belirlediğim bir bölgedeki 3+1bir evin sahibinden emlak endeksindeki aylık değerine göre portföyü karşılaştırıyorum.

Buna ek olarak Ocaktan beri de 3ayda 1 kendi enflasyonumu hesaplamaya başladım. 30dk alıyor bu işlem Giriyorum sanal migrosa patlıcan patates muz kıyma yumurta sucuk süt bal şampuan diş macunu deterjan vs ne alıyorsam böyle 40-50kalem var. Mesela sütü çok içerim ayda 20 paket yazıyorum ağırlığı
    Buna ek kira,aylık 20 litrelik benzin fiyatı. 1 ay forward yurtiçi ve yurtdışı bir lokasyondaki uçak fiyatı, metro akbil fiyatı vs.
    Sek kaşar vardı listemde ocakta 700 gramlık fiyat vardı. nisanda 600e düşürdüler. Bizde gramaja göre ayar çektik , böyle durumları da görmüş oluyorsunuz
    Eksik kalan kısım var mesela Teknoloji ve kıyafet harcaması eksik kalıyor ama orada ürünler sürekli değiştiği için bir BM kuramadım. Herkes kendi yaşamına göre geleceğe dönük planı öncesi bunu kurabilir
    YTD.

3. Selamlar bende bu tarz bir çalışma yapıyorum. Kafama takılan soru şu belkide cevabı çok basit ama,Örneğin 01 Ocak 2020'de pörtföy büyüklüğüm her şey dahil(borsa,bes,altın) 100 bin diyelim.

Aylık belli miktarda eklemeler yapiyorsun hepsine. Misal 1000 er lira bes,borsa,altın yatiriyorsun.
    Ve 01.08.2020 portföyün 150 bin diyelim.

Sene başından beri ekledigin tutar 24 bin oluyor.

Şimdi ben 2020 yılı performansımı nasıl ölçeceğim ?

Portföyümüz 50 bin büyümuş ama bunun yarısını ben eklemişim. Kalan 26 binlik kısmı bu senenin kârı olarak mı görmeliyim ? Birisi bana bunu basic seviyede (dolar altın enflasyonla ilişkili şekilde) anlatabilirse çok memnun olurun teşekkürler.

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    +
    burdan devam edeyim.

Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Tekrardan iyi akşamlar, yardımci olabilecek birisi var mi acaba, saygılar
     Alıntı Originally Posted by Kahraman19 Yazıyı Oku
    Selamlar bende bu tarz bir çalışma yapıyorum. Kafama takılan soru şu belkide cevabı çok basit ama,Örneğin 01 Ocak 2020'de pörtföy büyüklüğüm her şey dahil(borsa,bes,altın) 100 bin diyelim.

Aylık belli miktarda eklemeler yapiyorsun hepsine. Misal 1000 er lira bes,borsa,altın yatiriyorsun.
    Ve 01.08.2020 portföyün 150 bin diyelim.

Sene başından beri ekledigin tutar 24 bin oluyor.

Şimdi ben 2020 yılı performansımı nasıl ölçeceğim ?

Portföyümüz 50 bin büyümuş ama bunun yarısını ben eklemişim. Kalan 26 binlik kısmı bu senenin kârı olarak mı görmeliyim ? Birisi bana bunu basic seviyede (dolar altın enflasyonla ilişkili şekilde) anlatabilirse çok memnun olurun teşekkürler.

Tekrardan iyi akşamlar, yardımci olabilecek birisi var mi acaba, saygılar

eklediğin para ile enflasonu aylık senelik vs düşeceksin bu kadar basit.

6. Ben söyle yapıyorum. Excel de tüik den aldığım aylık enflasyon endeksi ( 2003 = 100 ) değerlerini her bir ay için tek tek tutuyorum. Diyelim ki 2020 ocak ayında 100 bin liram var ve enf. Endeksi kolay olsun diye 200. 2020 ağustos ayına kadar mart ve nisanda 10 ar bin tl para koydum martta enf. Endeksi 225 nisanda ise 250 olsun. Temmuz ayı en. Endeksi de 300 olsun.

Bir kere zarar / kar hesabı için benim sene başındaki 100 bin liram kesinlikle 150 bin lira olmuş olmalı ki başabaş noktasına gelsin üstü kar altı zarardır. Ekledigim paraları da enf. Endeksine göre bu günkü değerine artırırım yani nisan ayında koyduğum 10 bin şu an eğer 12 bin olmadı ise zarardayım demektir. 100 binim vardı nisanda buna 10 bin eklerken o para nisandaki değeri 125 olmuştu, bu şekilde sürekli paranın değerini zamana göre indirgeyebilir ve hesap kitap yapabilirsiniz.

Son düzenleme : nosfecagri; 14-08-2020 saat: 20:09.

7.  Alıntı Originally Posted by Kahraman19 Yazıyı Oku

para piyasası fonları enflasyon/mevduat faizini neredeyse birebir takip ederler ce fiyatları günlük açıklanır, bu tür performansı ölçümleri için yani reel kazanç hesabı için çok uygundur, tedaş sitesinden geçmişe dönük fon fiyatları da bulunur. büyük bir bankanın bu tür fonunu seçin, Bir excel dosyasına kaç parayı hangi tarihte yatirdiysaniz o günkü fon fiyatiyla not edin, istediğiniz günkü mevcut portfoyunuzun fona göre olması gereken değeri hesaplatirsiniz ve mevcut değerle karşılaştırıp kendinizi ölcersiniz.

bir diger method excelde tarih bazinda cebinizden cikan ve cebinize giren tutarlari her bir satira girin. Cebinizden cikanlari - seklinde, cebinize girenleri + seklinde. En alta da XIRR formuli ile yillik getirinizi hesaplattirabilirsiniz.

XIRR formulunu incelerseniz, hemen ogrenirsiniz.

Sayfa 951/1113 İlkİlk ... 45185190194194995095195295396110011051 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •