Sayfa 986/1312 İlkİlk ... 48688693697698498598698798899610361086 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,881 - 7,888 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Valla bence dolar bazında kesinlikle pahalı.Dolar bir düzeltme yapacak,ev fiyatları yatay gideceğinden dolar bazında baya bir düzeltme yaşarız.Emlak bence son iki üç yıllık artışını en az beş yıl göremez,piyasada batan çok olacak,zaten orta sınıf gençler falan ev alamıyor,e alıcı az para kısıtlanacak sonuç belli.Ha bizimkiler para basmaya bu hızla devam ederlerse eski almanya usülü bir hiperenflasyon sarmalına gireriz ki o dünya başka bir dünya farklı işler yaşanır,bambaşka işler olur,ev fiyatları falan çok tali konular olur.

2.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --asıl psikolojik savaşı evine yüksek fiyat isteyen ama bir türlü satamayan satamadıkça fiyatı 1-2 haftada bir yukarı yönlü güncelleyen yapıyor...belki de ellerinde ayni sitede-bölgede birden fazla evi var...birini çok pahalı gösterirken diğerlerini onun az bir miktar altından satmaya çalışıyorlar gibi geliyor bana...

--ben bir malı satmaya karar vermişsem üçe beşe bakmam... baktın 2-3 ay satamadın...piyasa pahalı buluyor demektir...çekersin fiyatı aşağı verir gidersin...

--internetteki ilanların çoğu çok yüksek...
    Tok satici ile gercek saticiyi karistiriyorsunuz

3. İstanbul'u 10 dakikada su basacak! Yerseniz..

Boğazda yalısını ölmüş eşek fiyatına satan varsa talibim

https://www.gazeteduvar.com.tr/istan...galeri-1611346

4. ev fiyatları reel olarak düşünce niye mülk sahibi batıyor anlamadım, dursun kenarda akmaz kokmaz. tam tersine fiyatlar düşerse başka yatırımları konuta geçerim.

Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    ev fiyatları reel olarak düşünce niye mülk sahibi batıyor anlamadım, dursun kenarda akmaz kokmaz. tam tersine fiyatlar düşerse başka yatırımları konuta geçerim.
    Mülk sahipleri batacak demedim.Bizde emlak piyasasını besleyen asıl kesim kobilerdir.Bizde esnaf bir iki yıllık karını emlağa döndürmeyi çok sever.Genelde işine yatırım yapmaz artı değeri hemen emlağa gömer.Kobilerde batan çok olunca alıcılar azalacak anlamında dedim.

Mülk sahipleri niye batsın ,standartlarını az bişi aşağı çekerler en kötü olur biter.Her zaman her yerde olduğu gibi zengine bir şey olmaz.

7. Bundan 1 yıl önce bu forumda ve Twitterda "Evimi satıp, Ereğli hissesi alırım daha iyi" diyenler mi dersiniz.
    "Ev alacağıma ereğli hissesi alırım" diyenler mi dersiniz.
    Umarım söylediklerini yapmamışlardır. Gerçi bu hesapların çoğu mal çakmaya çalışan gaza getirici operasyon hesaplardı. Biraz evvel grafiğine baktım eğer evini satıp ereğli hissesi aldılarsa şimdi o sattıkları evin yarısını anca alırlar.

Bu arada hisse adı paylaşmayı sevmem ama hem burada hem de diğer sosyal medyada o kadar çok "ev alma, temettü hissesi al" şeklinde yatırım tavsiyesi içeren paylaşımlar görüyorum ki. Sakın bu tarz gazlara gelerek hareket etmeyin. Türkiye'nin temettü verimi en yüksek şirketleri bile Küresel krizlerde TL bazlı %80 e yakın düşüşler olur. Dolar bazlı düşüşü siz hesap edin...

Bu arada benim de ufak da olsa temettü hisselerinden oluşan sepet yaptığım portföyüm var hem de bu arkadaşlar gibi 3-5 ay değil 15 yıldır tutuyorum ama bunlar kadar gaza getirici paylaşımlar yapmıyorum.
    Konut Türkiye!de 'hard asset' dir özellikle de hisse senedi gibi kağıt piyasalarıyla karşılaştırma yapanlara karşı hiç iyi niyetle bakmam pazarlamacı gözüyle bakarım.

--------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    Son düzenleme : vivatrader; 03-04-2023 saat: 11:50.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Valla bence dolar bazında kesinlikle pahalı.Dolar bir düzeltme yapacak,ev fiyatları yatay gideceğinden dolar bazında baya bir düzeltme yaşarız.Emlak bence son iki üç yıllık artışını en az beş yıl göremez,.

Sn hakem, Son 1 buçuk yılda dolar bazlı konut piyasası biraz pahalı kalmış olabilir ama 2015 lerdeki fiyatlara göre bence hala çok ucuz.
    Sn djozun da dediği gibi bundan 8-10 yıl önce 1 milyon dolara maketten 1+1 daireleri peynir ekmek gibi satıyorlardı. O zaman ben de bu forumda konutta balon oluştu diyenlerdendim.
    O döneme göre hala dolar bazlı ucuz sayılırız. Arz eksik. Gazetelerden boy boy ilanlar görmeye başladığımızda arz arttı diyebilirim ama şuan öyle bir durum söz konusu değil. Bir de zaten arz eksikken 500 binden fazla konut depremde eksildi...

------
    Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Sayfa 986/1312 İlkİlk ... 48688693697698498598698798899610361086 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •