Bundan 1 yıl önce bu forumda ve Twitterda "Evimi satıp, Ereğli hissesi alırım daha iyi" diyenler mi dersiniz.
"Ev alacağıma ereğli hissesi alırım" diyenler mi dersiniz.
Umarım söylediklerini yapmamışlardır. Gerçi bu hesapların çoğu mal çakmaya çalışan gaza getirici operasyon hesaplardı. Biraz evvel grafiğine baktım eğer evini satıp ereğli hissesi aldılarsa şimdi o sattıkları evin yarısını anca alırlar.
Bu arada hisse adı paylaşmayı sevmem ama hem burada hem de diğer sosyal medyada o kadar çok "ev alma, temettü hissesi al" şeklinde yatırım tavsiyesi içeren paylaşımlar görüyorum ki. Sakın bu tarz gazlara gelerek hareket etmeyin. Türkiye'nin temettü verimi en yüksek şirketleri bile Küresel krizlerde TL bazlı %80 e yakın düşüşler olur. Dolar bazlı düşüşü siz hesap edin...
Bu arada benim de ufak da olsa temettü hisselerinden oluşan sepet yaptığım portföyüm var hem de bu arkadaşlar gibi 3-5 ay değil 15 yıldır tutuyorum ama bunlar kadar gaza getirici paylaşımlar yapmıyorum.
Konut Türkiye!de 'hard asset' dir özellikle de hisse senedi gibi kağıt piyasalarıyla karşılaştırma yapanlara karşı hiç iyi niyetle bakmam pazarlamacı gözüyle bakarım.
--------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Son düzenleme : vivatrader; 03-04-2023 saat: 11:50.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer İmleri