Yatırım kapsamında değerlendirelemez
http://www.hisse.net/topluluk/showth...61#post1013161
543 nolu iletiniz için tebrikler sayın TomBombadillo.
İlgili topikteki yazılan YATIRIM TAKTİKLERİNE ve ÖNERİLERİNE baktıkça şaşırıyorum. Aslında önce o topikteki yazılar okunduktan sonra burası okunursa durum daha da netleşecektir diye düşünüyorum.
yanlış anlama olmasın diye şunu da belirteyim : kimsenin yatırım şekli, yöntemi doğru ya da yanlış değerlendirmek bana düşmez ama önerilerde herkes kendi formülünü kullanıyor ve bir belirsizlik var. ayrıca kimse başarı ya da başarısızlıklarından, geçmiş getirilerinden de söz etmiyor, zaten getiri beklentileri de öyle düşük ki. Benim bundan 7 yıl önceki halime benziyor.
umarım derdimi anlatabilmişimdir.
sayın sakin adam6 22 yıldır bu piyasadayım.emin olun bir çok kişiden algoritma konusunda daha bilgiliyim.bu konuya girmememin ana nedeni polemik oluşturmamak.Kendme özel algoritma dahi kullandım ve kullanıyorum..Ama hata payı oranı düşünüldüğü zaman (12-24-36-48 dönemler halinde) zaten çok da yen bir sistem değil.burda asıl önemli olan sistemin sürdürülebilirliğini hesaplamak.Ben bayağı bir inceledim.Repaint oluşumununda ilk andan beri farkındayım.ama etkisinin %20 yi geçmeyeceğinden eminim.Pek vaktim yok.çalıştığım için bunları da buraya atamıyorum.Fakat benim algoritmik işlem yapan programımın dahi ilerisinde bir (muhtemel )kazanç sunuyor.her iki sistemde de birer portföyüm var. bir kaç ay içinde ikisininde performansını burada paylaşırım.Bakalım neyleyecekler.syg.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
human diğer algoritma derken neyi kastediyorsun merak ettim bende bu işi yaptıgım için.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
kuzenimin geliştirdiği ve haftalık al sat sinyalleri veren bir yazılım.yaklaşık 2,5 yıldır kullanıyorum.Onunla bu sistemi karşılaştırıyorum.diğer sistemimde bana hisseleri haftalık olarak veriyor.Kuzenim endekse,sektöre göre ytanımladığım hisseleri FK/Özsermaye ve ile TV oranı ile bist100 deki ilk 10 hisseyi gösteriyor. şu ana kadar başarısı sadece %135 civarı.Yalnız eğer müdahalelerde bulınmasaydım bir %30 gibi daha ekleme yapabilirdim.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
HAYALLERİ bırakın))
ve komik olmayın.. piyasa öyle kolay değil. TV falan.
bahsettiğiniz kadar kolay olsaydı o iş milyar dolar yöneten kurumların fonların aynı anda 250 datayı mikro saniye eşiğinde işleyen algoritmaları tüm dünyanın hakimi olurdu !
senede % 15 net kar eden fon yönetim kendini şanslı hissediyor.
siz % 7 binden bahsediyorsunuz.
neyse
yakında yanıldık ama en azından şansımızı denedikçiler yavaştan başlar.
günü gelince alıntılarım yukarıdaki yazımı.
Yer İmleri