Sayfa 228/1013 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328728 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 1,817 - 1,824 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, "Türkiye ile ekonomik yardım üzerinde çalışmaya devam etmek zor" diye konuştu

Bizimkiler bu üslup ve bu tavırlarla devam ederlerse, bunlar daha iyi günlerimiz...

Biz AB ye muhtaç değil havalarında bu yöneticiler.

90 yılda oluşturulan dostlukları, ticari ilişkileri, diplomatik seviyeyi, cumhuriyetin kuruluştan beri bin bir zorlukla edindiğ tüm değerleri harcadıkları gibi bir günde harcayabilecek vurdumduymazlıkla bu gemi zor gider.

Yaptıkları yapacaklarının göstergesidir, kendine dost gibi olan ülkeleri bile düşman yapanların ülkesinde gelecekte yaşanacakları bilmek için kahin olmaya gerek yoktur. Benim eşek şimdilik sağlam kazıktadır, eşeği çayıra salmış olanlar bir sabah uyandıklarında eşeği bulamazlarsa kimse onlara ah vah demez.

Dolar bu düşerde çıkarda lakin bir ülke düşmeye başlamışsa çıkışı çok şey kaybetmeden olmaz. Yakın tarihimiz sürüsüne örneklerle doludur.

2001 devalüasyonu artık kesin , sokaktaki sıradan adam ertesi gün olabileceğini görüyor am gel görki prof ünvanı almış hoca akşam tv ekranında boy gösterip `yok efendim çıpalı kur sistemi var böyle bir şeyin olması mümkün değil` deme ahlaksızlığını yapıyor.
    Ben bu insan tiplerinin yaşadığı ülkede gelecekte neler olacağını artık çok daha iyi tahmin edebilmekteyim, bu ülkede OLMAZ denilen o kadar çok şey olmuştu ki şimdi birileri çıkıp, ` efendim cumhuriyet tarihimizde şimdiye kadar böyle bir şey olmadıki şimdi olsun `derken bile olmaz OLABİLİR diyorum. Geçmiş tecrübeler geleceğe ışık tutmalı...

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, "Türkiye ile ekonomik yardım üzerinde çalışmaya devam etmek zor" diye konuştu

Bizimkiler bu üslup ve bu tavırlarla devam ederlerse, bunlar daha iyi günlerimiz...

Biz AB ye muhtaç değil havalarında bu yöneticiler.

90 yılda oluşturulan dostlukları, ticari ilişkileri, diplomatik seviyeyi, cumhuriyetin kuruluştan beri bin bir zorlukla edindiğ tüm değerleri harcadıkları gibi bir günde harcayabilecek vurdumduymazlıkla bu gemi zor gider.
    Siyasi ekonomik farketmez, gelişmeler düzgün okunamıyorsa..

Sonuçta dış mihrak, dolar alan terörist, etiklik felan, cart curt..parçalarsın..

Olan vatandaşına olur..yandım Allah çeker, önüne bakar ancak..

Hani cari açık finanse edildiği müddetçe sorun olmazdı ya..

Ocak ayı cari açığı 2.762 , rezervlerden kaşılanan kısım(azalma) ise 2.055..

Maşallah sorun yok, finanse edilmiş nasıl olsa..böyle devam edelim..

Almanya diyor ki ABD gümrük vergisi koyarsa bende koyarım..

ABD şirketlerine vergi indirimi yaparsa, bende yaparım..

Yani vergi indirimi yaptığımda şirketlerimi yurt içinde yatırıma teşvik ederim diyor..

Eeee o zaman şu meşhur doğrudan yatırımları gelişmekte olanlara kim yapacak..

Hiç kimse..kısaca gelişmekte olan ülkeler havalarını alacak..

Zaten gümrük vergileri, felan filan olursa..ki bir kıvılcıma bakar..

O zaman paçavracılar, paçavrasızlıktan kıvranacak...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Trump (mealen) ne dedi?

"Bu gelişmekte olan ülkeler bizim sırtımızdan kalkındılar. Bizim halkımızın refahından, gelir payından aldılar. Biz çok daha müreffeh olurduk. Yok artık mama."

Böyle bir şeyler.

Türkçesi konuya tamamen "milli" bir bakış açısı.

Eskiden dünyada büyük devletlerin dünyaya bakış açısı, dünya barışı açısından bölgesel ve uluslararası gelir farklılıklarının azaltılması idi.

Bu terkedilirse, ucu nereye varırsa varsın denirse, ben kendi sınırlarım içinde rahat müreffeh yaşarım, sınırlarımı göçmene zararıma çalışan tüm unsurlara kapatırım denirse, bizim kabadayıların sesi ne kadar kaç desibel çıkar görürüz...

Yeni bir dünya kurulur..

Büyük bir olasılıkla bu da bir dünya savaşı ile olur...

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Trump (mealen) ne dedi?

"Bu gelişmekte olan ülkeler bizim sırtımızdan kalkındılar. Bizim halkımızın refahından, gelir payından aldılar. Biz çok daha müreffeh olurduk. Yok artık mama."

Böyle bir şeyler.

Türkçesi konuya tamamen "milli" bir bakış açısı.

Eskiden dünyada büyük devletlerin dünyaya bakış açısı, dünya barışı açısından bölgesel ve uluslararası gelir farklılıklarının azaltılması idi.

Bu terkedilirse, ucu nereye varırsa varsın denirse, ben kendi sınırlarım içinde rahat müreffeh yaşarım, sınırlarımı göçmene zararıma çalışan tüm unsurlara kapatırım denirse, bizim kabadayıların sesi ne kadar kaç desibel çıkar görürüz...

Yeni bir dünya kurulur..

Büyük bir olasılıkla bu da bir dünya savaşı ile olur...

2008 krizi esasen bitmedi..

Parayı parayla yıkadılar..olduda bitti maşallah dediler..

Brexit Bearstearn, Trump ise ağır çekim Lehman vakası..

Bundan sonra gemisini kurtaran kurtardı..kurtaramayan amuda kalktı..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bunlar ne kadar da dolar tercihi yapanları düşünürlermiş...

Adam işi gücü bırakmış,devlete millete hıyanet içinde olanlara doğru yolu gösteriyorlar..

Gel bu yol yol değil diyerek.

Aynen havariler gibi...

Ya da bir zamanlar ülkemizde fink atan barış gönülleri (!) gibi...

İyi de vatandaş...SANA NE?

Ben kendi paramla kendi tercihimi yapamayacak mıyım?

Mecbur muyuz 3 çocuk yapmaya?

Mecbur muyuz sizin gibi yaşamaya?

Sana ne sigara içenden?

Sana ne içki içinden?

Sana ne giyimimden kuşamımdan?

İnin yakamızdan artık.

Size tahsis edilmiş başlığa gidip dilediğinizi yazın.

Na belaymışsınız be!

Sayfa 228/1013 İlkİlk ... 128178218226227228229230238278328728 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •