Originally Posted by
selka
MB nın bu TL endeksli alım satım ihalelerini olumlu karşılıyorum. Amaç USD kurunu indirmek değil. Amaç firmaları USD volatalitesinden korumak. Geçen haftaki yazımda USD kurunu bu hafta sonu 3,95 TL beklediğimi yazmıştım. Daha haftanın 1.ci günü 3,,93 TL yi gördük...
Ayrıca; amaç kuru aşağıya çekmek dahi olsa, MB sının USD kurunun yükselmesini engelleyebilmek için rezervi kesinlikle yetmez... Ben olsam satmam...
Ancak; bugünkü ihalede bildiğim kadarı ile 6 ay sonra opsiyon 4,16 TL idi.. 350,000,000 USD lık ihaleye 75,000,000 USD teklif geldi sanıırm... Yani fiyat pek beğenilmemiş...
Ama pansuman pansumandır... Lakin ben bu yıl sonu en fazla 4,05 TL bekliyorum.. 2018 yılı içinde ilk yarı 4,30 2018 yıl sonu 4,50 oLABİLİR...
Dediğim gibi burda amaç kuru aşağıya çekmek değil; hesap kitabını yapabilen firmalara kolaylık sağlamak ve onları usd dalgalanmasından koruyabilmek..
Bununda limiti var...
Yıl sonuna kadar en fazla 3,000,000,000 USD satabilmek...
Hayırlısı olsun diyelim...
Sayın selka merhaba,
MB bankalarının ihaleleri bence artık çok fazla önem arzetmiyor.Çünkü MB artık güvenirliliğini büyük oranda yitirdi.Geçen hafta Sayın Cumhur Başkanının yaptığı açıklamalar bence Mb nin kredibilitesini çok azalttı.Artık piyasa doların daha çok yükseleceğini düsünüyor. Zaten MB de elini yeterince açık etmişti.
Fakat piyasanın bence iç dinamikleri fiyatladığını söylemek doğru olmayacaktır.Asıl reza zarrap davasına odaklanmış vaziyette.Burdan gelecek haberler büyük bir voltaliteye neden olabilir. BNP paribas 8,5 milyar dolar ceza yemişti.30 milyar dolar işlem hacimli toplam işlemlerine verilen cezaydı. eğer halkbanka da ceza kesilirse ne kadar olacağını düşünmek bile istemiyorum.
Halkbankın borsada hisselerinin yüzde 80 ne yakını yabancıda. Ve ceza gelirse kendilerine sıkmış olacaklar. Ben asıl sizin bu konuda görüşünüzü merak ediyorum.
Saygılar dostum.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri