Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 678/1014 İlkİlk ... 178578628668676677678679680688728778 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,417 - 5,424 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Adamin verdigi fiyatin altina dustu degeri, arti deger diyorsun.

Bari google bi ac ve sor, Arti deger nedir ? cevabini bir oku, buraya sigiyormu bir ogren once, sonra millete dustur ver.
    Artı değer (artık değer) demiyorum ben artı bir değerdir diyorum..Peki nedir o? Ev ile birlikte elde ettiğin degerini para ile ölçemeyeceğin konfor yani rahatlık..Bunu da hesaba katalım diyorum.

Bu arada genele konuşuyorum ben..Dogrudan seninle ilgisi yok..

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bazilari var oyle, satisa cikartir, satar gibi yapar, ama oyle ucuk rakam koyarki, bu fiyata keriz bile bulamaz.

Ama akli, o inandigi, evin degeri su kadar diyen, genellikle o eski emlakci fiyatlarindadir hala.

Gercek sanmistir.Inanmistir, reel gercegi kabul etmez bir turlu.

Hani vardir, bir hisse almistir, yurumemistir, en iyi cikisi yapan hisseleri ornek verir, onu alsaydim simdi su kadar kazanmistim, koy ustune su kadarda enflasyon diyen dangalaklar gibi.

Bunlara sorarsan ev superdir, su fiyat kesin etmelidir.

Ama etmiyor.

Satamiyorsun.

Satamayacaksin.

Oyle eksi eksi bakacaksin bu yazilanlara.

Midende o acilik.

Beter ol, en saglam yatirim konut diyor, millet inandirmaya calisiyordun.

Sat hadi.

Sat ta gorelim kac para veriyorlar.
    https://www.sahibinden.com/emlak-endeksi

TUİK rakamlarından daha güvenilir bence. Ülkede gerçek enflasyona karşı reel anlamda değer kazanan tek bir şehir bile neredeyse yok. İstanbulda nominal olarak bile fiyatlar düşmüş, Beşiktaş en çok değer kaybeden ilçe.

3.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    oturmak için alınan ev ile yatırım için alınan gayrimenkulu ayrı tutmak gerekiyor. genede emlak fiyatları ülke genelinde reel olarak düşerken oturmak için ev almak mantıklı değil. seneye daha ucuz olacaksa şimdi niye alalım? tabi bu nakit parası olan için geçerli, krediyle alacak olan al(a)madığı için ev fiyatları düşüyor zaten...

bence emlak yatırımı iyi bir kira geliri getirmediği müddetçe yapılabilecek en boktan yatırımlardan biridir. bi kere ev/bina eskir sürekli masraf çıkartır, taşınması/saklanması/kaçırılması mümkün olmadığı için devlet boyuna vergiyi dayar, bazı arkadaşların biraz obsesif derece yazdığı gibi aidat masrafı çıkartabilir.

Sadece ucuz para/kredi dönemlerinde fiyatı şişince spekülatörler kira bile almadıkları gayrimenkulun iyi bir yatırım olduğunu zannederler. Ama likit değildir, fiyatı ise konutun durumuna göre çok değişkendir. Yan komşu 3 ay önce 300'e sattı diye ille o paradan gidecek diye bir şart yoktur. Olası bir kriz durumunda ise direk elde patlar...

Türkiye'de bu kadar emlak manyaklığının olma sebebi genç nüfusun hala artıyor olması ve emlak fiyatlarının enflasyon karşısında Cumhuriyetin hiçbir döneminde ciddi şekilde düşmemiş olmasıdır. 2001 krizinde belki düşmüştür ama çabuk toparlamıştır. Şuanki balon patlaması ve ayı piyasası muhtemelen ilk olacaktır. Eldeki konut stoğu düşünülürse de muhtemelen uzunca bir süre toparlayamayacaktır.
    Hala oturmak icin aldıgınız eve maddiyatla yaklasıyorsunuz.Hem oturmak icin ev alacağim diyorsunuz hem de fiyat düşecekse neden gelecek sene almayayım diyorsunuz.

Yaşamak icin alınan evlerin belli bir standartı olur.Gerci sizin hicbir standartınız olmayabilir yahut fazla bir beklentiniz yoktur ona birsey diyemem..Benim icin evin cephesi muhiti olur.Ben alacağım evin daireyse kaçıncı katta olduğuna da bakarım komsusuna da bakarım, içine de bakarım.Yaşam alanlarına uzaklığına da bakarım.Aradığım evi bulursam da alırım.Yok efendim köşede param var deyip borsada olduğu gibi dip avcılığı yaparsanız ev filan alamazsınız.Zaten bu kisi de ev aramıyordur macera arıyordur aslında..

Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Gecen gun seninkilerden biri Endeksle birlikte bir hisseyi oranliyordu.

Gorursen benden selam soyle, bu asagidaki yazinin dibinde bir liste var, vakitleri varsa bi baksinlar.

http://aa.com.tr/tr/analiz-haber/tuy...kaliyor/849555
    2007-2017 arasında elinde tutan ne kazanmış seni ilgilendiriyor mu? Sen 0.76 da alıp ne kadar vadede ne kazanacaksın ona bak..2007 de İstanbul da ev alan 5 e katladı parayı ama bundan bana ne!

5.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Hala oturmak icin aldıgınız eve maddiyatla yaklasıyorsunuz.Hem oturmak icin ev alacağim diyorsunuz hem de fiyat düşecekse neden gelecek sene almayayım diyorsunuz.

Yaşamak icin alınan evlerin belli bir standartı olur.Gerci sizin hicbir standartınız olmayabilir yahut fazla bir beklentiniz yoktur ona birsey diyemem..Benim icin evin cephesi muhiti olur.Ben alacağım evin daireyse kaçıncı katta olduğuna da bakarım komsusuna da bakarım, içine de bakarım.Yaşam alanlarına uzaklığına da bakarım.Aradığım evi bulursam da alırım.Yok efendim köşede param var deyip borsada olduğu gibi dip avcılığı yaparsanız ev filan alamazsınız.Zaten bu kisi de ev aramıyordur macera arıyordur aslında..

yav belki bütçem 500bin tl ve seneye onla daha iyisini alacağım niye beklemeyeyim? ne demek maddiyatla yaklaşıyorsunuz? evi duayla en çok isteyen beğenene mi veriyorlar?

bütün devlet bankalarının adını verdi sarraf, olası bir ceza/ambargodan faizler yükselirse ev fiyatları dahada düşecektir. şimdi beylikdüzünden ev alan belki beşiktaştan alabilecek. nakit parası olan niye beklemesin?

6.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    yav belki bütçem 500bin tl ve seneye onla daha iyisini alacağım niye beklemeyeyim? ne demek maddiyatla yaklaşıyorsunuz? evi duayla en çok isteyen beğenene mi veriyorlar?

bütün devlet bankalarının adını verdi sarraf, olası bir ceza/ambargodan faizler yükselirse ev fiyatları dahada düşecektir. şimdi beylikdüzünden ev alan belki beşiktaştan alabilecek. nakit parası olan niye beklemesin?
    Bekleyene bedava ev veriyorlarsa bekle tabii arkadaş niye beklemeyesin..🌝 Gelecek sene daha ucuza aldin öteki sene yari fiyatına bile düsebilir..[emoji1]

Zamanin da Ankara Eryaman'da 5.etapta ev kiraladıydım öğrenciyken.1+1 sıfır evde yakıt dahil bedavaya oturduydum nerdeyse..Konut sahipleri yakıt parası vermemek için kış öncesi bir dönem epey ucuza vermislerdi o dönem de bana rastladıydı..Satılık evler de çok pahalı değildi.Şimdiyse uçtular..Günlük kiralıyorlar..

7. Aynı apartmanda evi kıracı olarak tutsam.

Evler kendini 35 - 40 senede amorti ediyorken ev almak mantıksız.

Beğendiğim siteden evi kiralarım. Kiramı da öderim. Ev satın almak zorunlu değil bence. En az 1 yıllık kira kontratı yaparsın. Çok çok beğeniyorsan 5 - 10 yıllık kontrat yaparsın.

BİM ve A101 hangisi oturduğu dükkanı satın alıyor? Hepsi kiralık ve 10 sene kontratlı. Dükkan kendini 35 - 40 senede amorti ediyor.

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku

8. Evin kendini amorti etme yılı gelir vergisi dahil 20 seneyi geçmesi durumunda ev almak akıllıca değildir!

Şu anda 40 sene olan evler dolu piyasada!

Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Ev almak yerine kirada oturmak daha karlı görünebilir..Dogrudur hesap yapınca kısa vadede daha mantıkli gibi görünüyor..Yalnız ev sahibi olmak bir konfordur.Daha rahat hareket etme imkanı verir.Artı bir degerdir.Yani herşeye maddi açıdan bakmamak gerek..Böyle bakarsak işin icinden çıkamayız.Kısa zamanda da kafayı sıyıririz..Vergisi kaskosu yakıtı pahalı diye arabayı satıp otobüsle gitmek ancak bir zorunluluksa yapılır..Bunu eğer bi köşede hissekerimiz varken daha ekonomik olduğu icin yapıyorsak kafayı ufaktan sıyırmaya başlamışız demektir.Herseyde para hesap etmeye kalkarsak sonu gelmez.Kaybettiğimiz zaman da ömrümüzden gecmektedir ve geri dönüşü yoktur.

Sayfa 678/1014 İlkİlk ... 178578628668676677678679680688728778 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •