Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 727/1014 İlkİlk ... 227627677717725726727728729737777827 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,809 - 5,816 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    hariçten gazel okumak gibi olacak ama bu daireye 425 değil 400 verenin bile aklına şaşarım. Kira olarak da 1000 lirayı çok geçmez...

Aynı bölgede normal arakat bi daire fiyatı biliyor musunuz?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Emlaktan anladıkları bu kadar işte..

Ondan sonra da diyorlar ki evler satılmıyor, bekliyor..

Bekler tabii..Ev var..Evcik var...

Çatı dublekse ara kat diyor adam sadece satıcının yazdığına bakarak..

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Emlaktan anladıkları bu kadar işte..

Ondan sonra da diyorlar ki evler satılmıyor, bekliyor..

Bekler tabii..Ev var..Evcik var...

Çatı dublekse ara kat diyor adam sadece satıcının yazdığına bakarak..

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu ev 150 m2 imis. dogrudur da.
    Ama Benim 100 m2 evimo değişmem bununla

yatırım değeri sadece fiyatlar değildir.

artık daha çok insan kümes gibi evlere verilecek 700k+ meblağları sorguluyor. alım zaten zor, ve bu beraberinde "değer (value)" sorgulamasını beraberinde getiriyor. mesela:

1. bu kadar para veriyorum ama adam gibi bir caddesi yok.
    2. yeşil alanı yok.
    3. park yeri yok.
    4. trafik berbat.
    5. yaşanabilir değil, nefes alacak yeri yok. her şey üst üste.

liste uzar gider. hala m2 fiyatı veya f/k üzerinden evlerin yatırım yapılabilirliği tartışılıyor zaman zaman, bu yanıltıcı. daha fazlasını isteyen bir kitle var artık, ve bu rafineleşme trendi umarım artarak devam edecek. beton ekonomisine bel bağlayan, orada burada "millet neden ev almıyor çok ucuz" diye ağlayanlar hüsrana uğramaya devam edecekler.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

akşam işten eve geldin. günün stresini atmak, biraz yürümek istiyorsun.

ama yürüyecek ne yol ne de park var. eğer bu basit olanak dahi yoksa "kümes" tabiri cuk oturuyor demektir. tavuklar bile biraz dışarı çıkıp gezmek ister.

alt gelir grubundan bahsetmiyoruz. mühendis, doktor, iş adamı gibi belli bir refah seviyesinde olan insanları konuşuyoruz.

ama emlakçı ağlamaya devam ediyor : "abi evler çok ucuz neden almıyorsun?".

bu böyle devam etmeyecek. illa ki şehrin belli yerlerinde insanı daha çok merkeze alan yapılaşmalar başlayacak. eski mantalite ile yapılmış ve insana eziyet odaklı yapılar ise beklenileni vermeyecek.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    hariçten gazel okumak gibi olacak ama bu daireye 425 değil 400 verenin bile aklına şaşarım. Kira olarak da 1000 lirayı çok geçmez...

Aynı bölgede normal arakat bi daire fiyatı biliyor musunuz?

Tamam siz her şeyi daha iyi biliyorsunuz ben size ilanı verdim hemde gerçek bir ilan beğen al bile demedim en azından bazıları gibi boş atış yapıp kendi evim için 2 senede HAYALİ %100 kar ettim diye fiyat vermedim. Bu arada atmaya gerek yok her yerde , her muhitte , her konumda her BETON satılır yeter ki ATMASYON fiyatlar istenmesin.

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Tamam siz her şeyi daha iyi biliyorsunuz ben size ilanı verdim hemde gerçek bir ilan beğen al bile demedim en azından bazıları gibi boş atış yapıp kendi evim için 2 senede HAYALİ %100 kar ettim diye fiyat vermedim. Bu arada atmaya gerek yok her yerde , her muhitte , her konumda her BETON satılır yeter ki ATMASYON fiyatlar istenmesin.
    Ben de onu diyorum bu fiyat bu ev için sizin tabirinizle ATMASYON...

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Ben de onu diyorum bu fiyat bu ev için sizin tabirinizle ATMASYON...

Pahalı anlamında atmasyon diyorsanız bir şey diyemem ama çevreyi bilmediğiniz belli oluyor. Bu muhitte eski dairelere daha bir yıl öncesine kadar bu fiyatlar isteniyor du ve ister inanın ister inanmayın satılıyordu. Bu arada betonu ben gittim gördüm. Çatı piyes tabir edilen çatı katı 3 aşağıda 2 yukarıda odası ve birde çatıda manzarası olan balkon teras arası bir yeri var. Sıfır daire, apartman asansörlü ama derseniz ki alırmıyım ! ben bu saate yatırım için betona para vermem ama Beylikdüzü `nde bilmem kaç katlı betonlara 750 filan telaffuz edilirken ( esas atmasyon bunlar ) şehrin göbeğinde ki alçak katlı bu yeri bu paraya tercih ederdim. Hemde emin olun Beylikdüzü`nde yerinizi kiraya verirken zorlanırken burada rahatlıkla kiracı bulurdunuz. Neyse benim fikrim belli ben beton almam, hele bu aralar, ama atmasyon satıcılara , betonundan 2 yıl içinde %100 kar elde ettiğini söyleyen atmasyonculara da itibar etmem.

8. Konunun ortasından gırmıs gıbı olmasın ama... catı dublekslerde metrekare-fıyat oranı pek oyle arakatlardakı gıbı calısmaz... ben bostancı cıvarında bakmıstım genelde ama hemen her yerde bu boyledır.. 100 metrekare arakat bır daıre aynı mahallede 140 metrekare dubleks evden daha pahalı olabılır, hele kı ornekte verılen gıbı ıse dubleks daırenın ust katı bu kesın boyledır... sebebı de basıt, ust kattakı odalar catının yapısından dolayı oldukca kullanıssız ve basık olur... ne adamakıllı dolap koyabılırsınız ne yatak... kucuk yasta cocugunuz varsa belkı cocuk odası olur fılan dıyecegım ama o zaman da ızalosyonu ıyı yapılmadıysa ısıtma problemı yasarsınız...

velhasıl 140 metrekare catı dubleks daırenın fıyatı bu yuzden aynı yerdekı 100 metrekare arakattan daha dusuk carpanla verılır... aynı sekılde sehır ortalamasının da altında olur...

o yuzden bu tur dublekslerı ucuz ev ornegı olarak pek kullanmamak lazım...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Sayfa 727/1014 İlkİlk ... 227627677717725726727728729737777827 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •