Sayfa 18/27 İlkİlk ... 81617181920 ... SonSon
Arama sonucu : 215 madde; 137 - 144 arası.

Konu: Multi Time Frame ve Koklatılan İndiktorler

Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Dostum,MetaTrader dilini bilmiyorum....

MQL5 Türkçe döküman 40.000 sayfa idi her ne kadar çogu gereksiz ve tekrar ise de benim için bu saatden sonra gerekli degil...
    Hafızam ezbere yatkın degil ,analıtik ve sorgucu ögrenmeya musait....
    Siz gençlere göre.....

Sorunuza gelinçe,süslü püslü renkli olsada temel mantıgı ATR bazlı bir traling indikator...Longda ve shorta gözlem için emniyet şeridi ilave edilmiş....
    Matriksçesi yaklaşık olarak aşagıda...Karşılaştırma için USD/TRY kullandım siz datayı Metatradere yüklediginize göre rutuşları şablon üzerinden yaparsınız...

Alıntı Originally Posted by cengizz
     Alıntı Originally Posted by uufuk
    ,,,,,,,,,,,,,
    Açıklamasını bana borçlusunuz.Özelden cevaplayınız.
    Bir faydası yok mtf izlemenin.
    İndikatör karışımı yapacaksanız belki olur. Belki.
    Matriks çok elverişli bir platform değil. mt5'i takip edin, binlerce mtf var buna rağmen tam başarı olmuyor.
    Başarı için mecbursunuz weekly grafik kullanmaya.
    Aşağıdaki mt5 forumunu deşerseniz ki bu sizin 2 yılınıza mal olur, ama para kazanırsınız işin nihayetinde.
    Bol kazanç.

https://www.mql5.com/en/code/mt5/indicators

---------------------------
    Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış.
    Çırağına " Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın?" demiş.
    " Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma" diye ilave etmiş.

Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.
    Öğrenci resmi yeniden yapmış.Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş.
    Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.
    Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.

Usta ressam şöyle demiş:
    "İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.
    İkincisinde, onlardan müspet,yapıcı,olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi."

- Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
    - Değer bilmeyenlere sakın emeğini sunma.
    - Asla bilmeyenle tartışma.

----------------------------

Resimlerimi,izleyenler fikir yürütsün,kendilerini geliştirsin diye paylaşıyorum..
    Kimseye para kazandırmak amacım degil, bu piyasadan kendiminde kazanmaya ihtiyacı yok...
    Bu güne kadar,yönledirici öneri tavsiye formulasyon sunmadım....
    Forumdaşların ufkunu açacak formulasyonlar sundum...
    Herkes kendi resmini kendi çizsin istedim,tavsiye etdim..
    Daha güzel resimleriniz varsa paylaşınız.....
    Forumdaşlarda fikir edinsin....
    Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Düzce
    Gönderi
    2,749
     Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    ---------------------------
    Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlamış.
    Çırağına " Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koyar mısın?" demiş.
    " Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma" diye ilave etmiş.

Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.
    Öğrenci resmi yeniden yapmış.Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş.
    Fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını söylemiş.
    Yanına da, insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı bırakmasını önermiş. Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.

Usta ressam şöyle demiş:
    "İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.
    İkincisinde, onlardan müspet,yapıcı,olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi."

- Emeğinin karşılığını, ne yaptığını bilmeyen insanlardan alamazsın.
    - Değer bilmeyenlere sakın emeğini sunma.
    - Asla bilmeyenle tartışma.

----------------------------

Resimlerimi,izleyenler fikir yürütsün,kendilerini geliştirsin diye paylaşıyorum..
    Kimseye para kazandırmak amacım degil, bu piyasadan kendiminde kazanmaya ihtiyacı yok...
    Bu güne kadar,yönledirici öneri tavsiye formulasyon sunmadım....
    Forumdaşların ufkunu açacak formulasyonlar sundum...
    Herkes kendi resmini kendi çizsin istedim,tavsiye etdim..
    Daha güzel resimleriniz varsa paylaşınız.....
    Forumdaşlarda fikir edinsin....

Af buyrun sn. uufuk ben bu iletiyi anlamadım, bana izah borçlusunuz şimdi de siz zira pm idi yolladığım. Yanlış bir şey yazdım diye vehime kapıldım üstadım.
    Saygılar
    Son düzenleme : cengizz; 13-12-2017 saat: 21:35.

Tüm gönderilerimde ve özel mesajlaşmalarımda,sadece ve sadece formul kısmıyla cevaplar verdim....
    Para kazanmakdan,kazandırmakdan bahsetmedim...
    MQ dillerini bilmedigimi ögrenmek için müsait olmadıgımı,tercubeme dayanarak ve tarzanca anladıgım kadarıyla bir çok dosta
    yardımcı oldum....
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, görünce açıklama istedim,sagolun sizde cevap yazdınız...
    Para kazanmakdan,indikator kokteylinden,grafik timeframesine bir cırpıda öneride bulunup üstüne üstlük MQ dilini ögrenmemi
    tavsiye ettiniz...

Aynı ressamın tabolusuna atılan kırmızı xxxx gibi .......
    Bu hususda formul paylaşımını ne Matriks ne de Metatrader topiginde hiç görmedim..
    Kolay gelsin size bol kazançlar....

4.  Alıntı Originally Posted by cengizz Yazıyı Oku
    Af buyrun sn. uufuk ben bu iletiyi anlamadım, bana izah borçlusunuz şimdi de siz zira pm idi yolladığım. Yanlış bir şey yazdım diye vehime kapıldım üstadım.
    Saygılar
    Sizin """"""" Bu mesajınızı görünce,ustanın 135. mesajına katıldığınızı,onayladığınızı düşünmüştüm..Özel mesajınız talihsiz bi mesaj olmuş,bu mesajı Uufuk hocayı tanıyan saygı duyan kimse atmaz..Mesajınızdan daha yanlış bişey olamaz..Mesajınızda Üstünlük,bilgelik,akıl verme akıyor..Üstüne birde izah boçlusunuz demişsiniz,tuz biber olmuş bence.. Yıllarını büyük sabırla,incelikle insanlara yardımcı olmaya adayan abimize saygısızlık etmişsiniz..Bence daha fazla yazmayın yazdıkça batacaksınız gibi geliyor..Ha ustayı tanımıyorum diyorsanız buyrun dev arşivi bedava parada kazandırıyor endişelenmeyin..

http://www.hisse.net/forum/showthrea...t=28162&page=3
    ''Borsa tembel yatırımcılar için hiç uygun değildir. Çalışkan, öğrenmeyi, yeniden öğrenmeyi sevenler için ise en ideal, en yüksek kazançlı yatırım alanıdır.'' P.Lynch

Duhul
    Aug 2017
    İkamet
    Düzce
    Gönderi
    2,749
    Güzel kardeşim ben uufuk beyi de tanımam, arşivini de bilmem bu forumu da çok iyi bilen bir insan değilim ayrıca burda kimseyle tanışıklığım yoktur. İster inanın ister inanmayın. Ayrıca ben bu forumda kimseden yardım istemişte değilim. Kısaca forumda bir yabancı gibiyim Nacizane iyi niyetle bu sayfaya birşey yazacaktım ve yazdım sonradan da sildim. Baktım bir tartışma ortamına girerim korkusuyla yazımı sildim ve yerine bu işareti ",,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,," koydum. Zira uufuk bey yukarıda bir uyarı(*) yapmış o uyarıyı dikkate alarak yazdığımı sildim. Daha sonra uufuk beyde ",,,,,,,,,,," bu ne anlama geliyor diye pm atmış. Ve yine bu pm istanaden yazıpta sildiğim şey olanı, 1-2 cümle ile cevapladım. Hepsi bundan ibarettir. Ayrıca cengizz olan ben çok fazla önemsenecek biride değilim, bu işlerden de fazla anlamam, teknik bilgim yok denecek kadar azdır. Formül bilmem, algoritma bilmem ve buna rağmen kimseden yardım istemiş değilim. Ayrıca binlerce insanın üye olduğu forumda bazı önemli nickler gözüme çarpıyor bu kadarını tanıyorum. Kimseyi tanımak zorunda da değilim. Gittikçe batmamında önemi yok, yerin dibine de girsem çok önemsemem. Kimsye saygısızlık etmemişim. Tarzım gereği yazı üslubum bu. uufuk bey saygın bir insandır ve katılıyorum. uufuk beyi inanın tanımam ve tanımak zorunda da değilim sizi veya bir başkasını. İyi niyetle bir pm'a cevap yazdım. Hay yazmaz olsaydım. Kimseden itibarda beklemiyorum. Yine söylüyorum kaale alınacak önemsenecek biri değilim. Hepiniz haklısınız ama özür dileyecek bi saygısızlığım olmadığı için özür dileyemiyorum kusuruma bakmayın.

-PM'ların bu şekilde teşhir edilmesi çok yanlış. Adı üstünde "PM" ,
    insanların özeli /mahremiyeti denen şey var. Doğru bulmuyorum.

*Tartışmanızı ZELLO da yapın lütfen konu kapanmıştır.... (bu uyarıya istinaden yazımı sildim)
    Son düzenleme : cengizz; 13-12-2017 saat: 23:45.

6.  Alıntı Originally Posted by cengizz Yazıyı Oku
    Güzel kardeşim ben uufuk beyi de tanımam, arşivini de bilmem
    Tamam hocam tanımıyorsan bişey demiyorum..İyi geceler..
    ''Borsa tembel yatırımcılar için hiç uygun değildir. Çalışkan, öğrenmeyi, yeniden öğrenmeyi sevenler için ise en ideal, en yüksek kazançlı yatırım alanıdır.'' P.Lynch

YENİ YIL HEDİYESİ

MATRİKS deki Overal'ı, başka indikatorler ve sistemler içinde kullanazsınız...
    Overalı kullanarak "FeedBack"(geribesleme) barındıran sistemler inşa etmek için ,ilk adım overalı bulmak...
    İleri derece sistemler,önce kendi durumlarını bilmelidir,gelişmiş platformlarda overal mevcuttur...
    Kendini geliştirmek isteyen dostlara yeni yıl armaganı...

Kod:
    islemTipi:=Input("Alsat1 Tum0",0,1,1);
    al:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s));   sat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)); 
    al:=if(al,1,0) ;      sat:=if(sat,1,0) ;  z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
    st:=if(BarsSince(cross(cum(al or sat),0.5))>0,1,0);                
    ov0:=cum(if(ref(z,-1)=1,ROC(c,1,$),if(ref(z,-1)=-1,-ROC(c,1,$))))*st;
    ov1:=cum(ref(z,-1)*ROC(c,1,$))*st;  if(islemTipi=1,ov0,ov1)

8.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    YENİ YIL HEDİYESİ

MATRİKS deki Overal'ı, başka indikatorler ve sistemler içinde kullanazsınız...
    Overalı kullanarak "FeedBack"(geribesleme) barındıran sistemler inşa etmek için ,ilk adım overalı bulmak...
    İleri derece sistemler,önce kendi durumlarını bilmelidir,gelişmiş platformlarda overal mevcuttur...
    Kendini geliştirmek isteyen dostlara yeni yıl armaganı...

Kod:
    islemTipi:=Input("Alsat1 Tum0",0,1,1);
    al:=Cross(mov(c,13,s),mov(c,50,s));   sat:=Cross(mov(c,50,s),mov(c,13,s)); 
    al:=if(al,1,0) ;      sat:=if(sat,1,0) ;  z:=valuewhen(1,al-sat,al-sat);
    st:=if(BarsSince(cross(cum(al or sat),0.5))>0,1,0);                
    ov0:=cum(if(ref(z,-1)=1,ROC(c,1,$),if(ref(z,-1)=-1,-ROC(c,1,$))))*st;
    ov1:=cum(ref(z,-1)*ROC(c,1,$))*st;  if(islemTipi=1,ov0,ov1)
    Hocam hediyeniz için teşekkürler
    Mutlu yıllar dilerim

bende bu şekilde farklılıklar oluştu

Sayfa 18/27 İlkİlk ... 81617181920 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •