ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
SİLVER CAN- SORU/CEVAP KÖŞESi
SORU:
-Abi, Sn.tutgetir abi diyor ki. "izci abartıyor, vebal alıyor diyor." ne dersin abi.
CEVAP:
-Sen, Sn.tutgetir abine de ki: Sermayesi 35.7,* fiyatı 2.42 = toplamda ve koparmada 86 Milyon TL piyasa fiyatı olan hissenin neresi vebal olur diye sor.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
HER YIL YÜZDE 20 BÜYÜME HEDEFİ Mustafa Laçin, her yıl ciroda yüzde 20 büyüme hedeflerinin bulunduğunun altını çizerek, Türkiye'nin ''en büyük'' davlumbaz üreticisi olduklarını, davlumbazı en fazla Almanya ve Rusya'ya sattıklarını, ABD'ye de davlumbaz satacaklarını bildirdi. 50 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Laçin, ABD pazarına girmelerinin, kendileri açısından önem taşıdığını söyledi. Laçin, Silverline'ın büyümesi konusunda bazı görüşmeler yapıklarını dile getirirken, Silverline'ı dünya markası yapacak ortaklıklara sıcak baktıklarını belirtti. 1994 yılında kurulan ve 2006 yılında borsaya kote olan Silverline, yılda 750 bin adet üretim gerçekleştiriyor. Şirket, 2009 yılında 6 milyon lira yatırım yaparken, bir yıl sonra üretimini 1 milyona ulaştırmayı hedefliyor.
Sn Arkadaşlar,
Sn. İzci bizim burada yıllardır yazdıklarımızı yazmış ve doğru yazmış. Alın size hikayesi olan, potansiyeli olan senet. Vebal alanlar belli bugüne kadar. Alınacak risk nedir? Kazanç ne orandadır?
Biliyoruz ki birçok şirket bu tür birleşmelerin sonunda yabancı ortak buldu. Bilançoda ciddi amortisman yükü var, bu konunun aşılması öyle kolay değil. Şirket giderleri azaltmak ve operasyon verimliliğini artırmak için birleşti, bundan sonra hikaye yazılır ve gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini Allah bilir. Burada tek gerçek gözümüzün gördüğü doğruysa (ki şu anda 22 kişi forumu izliyor ve TR 'de birçok insan bunu görebilir) bu bilançonun hakkı 2.xx değil. Verilen tüm örnekler (banvit, Vesbe, vb.) den hiçbir eksiği olmayan bir tahta bu. Alım satım bekleme kararları herkesin kendi alacağı kararlar. YTD Herkese bol şans
Eski bir haber ama yabancı ortaklık istekleri varmış bir ara hala varmıdır bilmiyorum ama hissenin bu karlılığı ivmelenerek sürdüğü sürece zaten kendi başına marka olmuştur sılvır. Yabancı ortak küçük bir olasılık ama olursa iler ki bir kaç yılda 1 milyar piyasa değerleri hayal olmaz sılvır için.
2009 üretim rakamından bahsettiğine göre haber yılı 2010 , 8 yıl geçmiş üzerinden bayağı taze haber sayılır. Neyse arkadaşlar herkesin fikri kendini bağlar , ben bu kağıtta bilanço açısından 3,5 - 4 civarına kadar potansiyel görüyorum. Yeni gelecek bilançolarla hedefler revize edilebilir. Şirketin tek mide bulandıran kısmı genel kurulda da bahsi geçen halka açık olan şirketin ürettiği malların %98 ini halka açık olmayan şirket üzerinden satması . Kar aktarımı yapılıyor mudur , yapılmıyor mudur bilemem ama arada bu şirket olmasa çok daha şeffaf bir yapı olurdu. Herkese hayırlı ve bol kazançlar diliyorum , sağlıcakla...
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Yer İmleri