Sayfa 274/1078 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    İyi akşamlar. Sohbetiniz tatlı olsun.

Kulaklarım çınlayınca uğrayayım dedim.

teknik-analiz.com hayırlı uğurlu olsun.

Klavye başındaa harflere odaklanan insanların bu tire işareti nerede diye ararken
    size bol bol dua edeceklerinden emin olabilirsiniz.

Hep antin-kuntin işler peşindeyiz. Günlük kelimesini terk edip OHLC kısaltmasını
    tercih ediyor, uğramışken açığa satış işlemlerinin dökümüne de bakın diyor,
    grafikleri günlük veriler ve sinyaller bölümüne ekleyip sitenin yükünü arttırıyor;
    bu da yetmezmiş gibi bir de hacim değişikliklerini rakamlara döküyoruz. Köşenin
    ziyaretçileri yakında SPK Lisanslama Sınavına başvurursa hiç şaşırmayacağım.

Hiç takas verileriyle kafanızı yormayın. Yatırım Finansman 10 Ocak tarihinde
    2018 Hisse Senetleri Stratejisi adında yıllık bir rapor hazırlamış. Raporun Temettü
    Görümü başlıklı 17 nci sayfasında 2018 yılında temettü verimi yüksek beklenen
    şirketler sıralamasında BOLUC 1 nci, ADANA 2 nci, CIMSA 5 nci, MRDIN 7 nci
    AKCNS 9 ncu sırada yer alıyor. Geçen hafta çimento hisselerinde görünen
    hareketliliği bu raporun tetiklediği kanısındayım.

https://www.yf.com.tr/media/report/2...-01-2018-09-30

MS Office Excel Türkçe versiyonda hücreler sanırım rakam yerine harf dizilerinden
    oluşan kelimelere göre ayarlanmış. O nedenle 3.1 rakamı karşımıza 3 Ocak, 12.11
    rakamı karşımıza 12 Kasım olarak çıkıyor. Boş bir tablo açılır, çalışılacak alan
    işaretlenip metin bölümleri rakama çevrilirse sorun çözülür diye düşünüyorum.
    İyi akşamlar Üstadım...

Site ismi konusunda eldeki imkanlar bu kadar diyebiliriz. Zaten kimse klavyeden girmiyor. Linkin üzerine tıklayıp öylece istediği sayfaya gidiyor... Yine de yazmak isteyen olursa o kadar zahmete katlansın. En azından hesap makinesi kullanan birisi yerini biliyordur...

Türkçe ve İngilizce ortaya karışık oluyor. Fark etmenizi bekliyordum. Yine farkına vardınız.. Tebrikler...

Türkçe programlama sırasında sorun çıkartıyor. "ü,ı,ö,ç,ş,ğ" harfleri olmadığından kodlama sırasında kazara bu harfleri kullanınca oluşan hatayı bulmak bazen çok zor oluyor. O nedenle yıllardır böyle karışık yapıyorum. Fakat ekran dökümlarinde mümkün mertebe Türkçe kullanmaya gayret ediyorum. Bazen kodlamaya bağlı olarak bu değişiklik de zor oluyor veya olmuyor. Artık hoşgörünüze sığınıyorum... Eğer imkanı varsa OHLC kısaltmasını değiştirmeye çalışacağım...

Yaptığım eklemelerin siteye çok fazla bir yükü yok. Ben yeni nesil programcılar gibi herşeyi ayrı ayrı ve yeniden yazmıyorum. Eski usul ve tasarruflu davranıyorum. Var olan birşeyi yeniden kullanıyorum. Sonuçta bu da çok avantaj sağlıyor... Bunca yazdığım sayfanın ve onca işlevin dökümünü size yollasam inanamazsınız. Hepsi bu kadar mı? diye şaşar kalırsınız....

Hem bu şekilde daha işlevsel olmamış mı? Grafikler sayfasının yükünün bir kısmını Veriler sayfası üzerine almış oldu. Şimdi kimisi Grafiklere Grafikler sayfası üzerinden bakarken, kimisi Veriler sayfası üzerinden grafiklere ulaşabilecek. Her biri ayrı sayfa olduğu için bu da yükü azaltacaktır...

Ben daha çok fazla şey eklemeyi düşünürken sizin bu mealdeki düşünceniz beni endişeye sevk etti. Daha fazla bilgi daha fazla detay daha iyi değil mi? Burayı anlayamadım. Artık yaşlanmaya başladıkça anlayışım da azalıyor, kusura bakmayın...

Benim takasa aklım pek ermiyor. Sağolsun sayın @lutfu001 arkadaşım elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Eksik olmasın... Açığa satış işi tamamdır. Artık onu düzenli olarak yayınlayabiliyorum. Bİr de Yabancı ORanlarını bulabilirsem sorun kalmayacak. Takas işine zaten giremem; girsem de çıkamam...!!!

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Mirim,

Her yaptığınız çalışmayı takdirle izliyorum. İşinizi ibadet eder gibi yapıyorsunuz.
    Gün sırası kendine gelen ev hanımı gibi aman şunun tuzu, bunun tadı eksik
    olmasın diye sürekli titizleniyorsunuz. Zaten bu heyecanı taşımasanız böyle
    mükemmel sonuçlar da ortaya çıkmazdı. Sağolsun takipçileriniz de ellerinize
    sağlık demeyi ihmal etmiyor. Bunu duymak da sizi mutlu ediyor.

Siz benim kritiklerime aldırış etmeyin. Hak bildiğiniz yoldan şaşmayın. İyisi,
    doğrusu, güzeli ne ise öyle devam edin. Takipçileriniz sizin öncülüğünüzde
    yeni ufuklara yelken açacak, yeni bilgiler keşfedecek, bu yolculuktan keyif
    alacaktır. Nasılsa siz kendinize deniz feneri rolü biçmişsiniz. Denizde, zifiri
    karanlıkta seyreden gemilerin yolunu aydınlattıkça mutlu olacaksınız.
    Dalgasız denizler, hayırlı seyirler diliyorum.

Gelmişken bir fıkra anlatmadan gitmem. Vaktinde namı-şanı dört bir yana
    yayılan bir kaptan varmış. Her sefer öncesinde kamarasına iner, kilitli bir
    sandığı açar, ondan sonra köprüüstüne çıkıp Vira Bismillah dermiş. Gel zaman,
    git zaman bu kaptan hakkın rahmetine kavuşmuş. Tayfalar kaptanı defnedince
    kamarasındaki sandığa koşturmuş. Koca sandığı açtıklarında tek bir pusula
    çıkmış. Pusulanın üzerinde de "Sağ taraf sancak, sol taraf iskele" yazıyormuş.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

3. Sn. T/A takas işinden bende pek anlamıyorum sadece gördüklerime aklımca yorum yapıyorum keşke bilen biri banada öğretse, ama şu var internette gördüklerim sadece büyük yada kurumsal hisseler için uygun geldi bana,

Yani nette yazan en basit bilgi kademe analizinde işlemler alıştan gerçeklemişse kağıt artar (kağıt toplanıyor diyenlerde var)...... satıştan gerçekleşmişse kağıt düşer ( kağıt dağıtılıyor diyenlerde var) ama gerçek dünya bu kadar kolay değil, adamlar kendi satışlarını alabiliyor yada kendi alışlarına satış yapabiliyor...

Yada hisseleri farklı kurumlardan nasıl sürekli çevirdiklerini görünce, kademeleri nasıl dizayn ettiklerini görünce, resmen aklıma biz yel değirmenleri ile savaşan Don Kişotlarız diyesim geliyor )
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
     Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Üstad n'apıyorsun sen allaşkına.
    Gece gece dellendircen, şimdi gelip hepimize basıcak fırçayı
    dedim mi
    dedim
    biz hakettik. bize müstehak

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Yada hisseleri farklı kurumlardan nasıl sürekli çevirdiklerini görünce, kademeleri nasıl dizayn ettiklerini görünce, resmen aklıma biz yel değirmenleri ile savaşan Don Kişotlarız diyesim geliyor )
    deme bence

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Sn. T/A takas işinden bende pek anlamıyorum sadece gördüklerime aklımca yorum yapıyorum keşke bilen biri banada öğretse, ama şu var internette gördüklerim sadece büyük yada kurumsal hisseler için uygun geldi bana,

Yani nette yazan en basit bilgi kademe analizinde işlemler alıştan gerçeklemişse kağıt artar (kağıt toplanıyor diyenlerde var)...... satıştan gerçekleşmişse kağıt düşer ( kağıt dağıtılıyor diyenlerde var) ama gerçek dünya bu kadar kolay değil, adamlar kendi satışlarını alabiliyor yada kendi alışlarına satış yapabiliyor...

aynen sayın lutfu001,

takas ve kademe analizine ben de epey kafa yordum. bir sürü yazı okudum.

vardığım sonuç sizin belirttiğiniz hususlar ile örtüşüyor.

eğer şirket borsa ünü iyi kurumsal bir şirketse, tahta yapıcı/patron oyunları yoksa, ilk beş alıcı kurumdaki takasların diğer kısmındaki takaslardan fazla olması, alıcı tarafındaki takasların (özellikle ilk beş alıcı kurumun yaptığı), satıcı tarafından çoksa, bunlar iyiye işarettir.

ancak, tahta oyunlarının olduğu şirketlerdeki takasları, nasıl görmemizi istiyorlarsa öyle ayarlıyorlar. yabancı alıyormuş gibi gösterip, virmanla satış yapabiliyorlar, ya da tahtadaki ağırlığı olan kurumun satış yaptığını gösterip, başka kurumdan toplayıp, sonra virman ile lotları hokus pokus yapabiliyorlar.

o nedenle, takas-kademe analizine çok güvenmemek, sadece yan bir bilgi olarak göz atmak gerekir diye düşünüyorum. özellikle kısa vade takaslar yanıltabilir, aylık takaslar daha güvenilir fikir verebilir.

hayırlı geceler...

6. İşte ben )

Aslında piyasa ile yada hisse ile inatlaşmamak lazım ama yapamıyorum...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

7.  Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku
    aynen sayın lutfu001,

takas ve kademe analizine ben de epey kafa yordum. bir sürü yazı okudum.

vardığım sonuç sizin belirttiğiniz hususlar ile örtüşüyor.

eğer şirket borsa ünü iyi kurumsal bir şirketse, tahta yapıcı/patron oyunları yoksa, ilk beş alıcı kurumdaki takasların diğer kısmındaki takaslardan fazla olması, alıcı tarafındaki takasların (özellikle ilk beş alıcı kurumun yaptığı), satıcı tarafından çoksa, bunlar iyiye işarettir.

ancak, tahta oyunlarının olduğu şirketlerdeki takasları, nasıl görmemizi istiyorlarsa öyle ayarlıyorlar. yabancı alıyormuş gibi gösterip, virmanla satış yapabiliyorlar, ya da tahtadaki ağırlığı olan kurumun satış yaptığını gösterip, başka kurumdan toplayıp, sonra virman ile lotları hokus pokus yapabiliyorlar.

o nedenle, takas-kademe analizine çok güvenmemek, sadece yan bir bilgi olarak göz atmak gerekir diye düşünüyorum. özellikle kısa vade takaslar yanıltabilir, aylık takaslar daha güvenilir fikir verebilir.

hayırlı geceler...
    Her kelimesine katılıyorum Sn. Mühendis, ben bu alan-satana ve kademeye ilk bakmaya başladığımda tecrübeli bir abim sağolsun bunlar zaman kaybı hiçbir önemi yok demişti, ama ben merakımı yenemiyorum hala bakıyorum, tabi bu abimin söyledikleri %100 doğru, en iyisi sağlam ve beklentisi olan kağıt almak, birde kurumsal olacak dürüst olacak ama 3 lira 5 lira pahalı olacak onu alacaksın yoksa ucuz etin suyu hep kara oluyor...

Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Mirim,

Her yaptığınız çalışmayı takdirle izliyorum. İşinizi ibadet eder gibi yapıyorsunuz.
    Gün sırası kendine gelen ev hanımı gibi aman şunun tuzu, bunun tadı eksik
    olmasın diye sürekli titizleniyorsunuz. Zaten bu heyecanı taşımasanız böyle
    mükemmel sonuçlar da ortaya çıkmazdı. Sağolsun takipçileriniz de ellerinize
    sağlık demeyi ihmal etmiyor. Bunu duymak da sizi mutlu ediyor.

Siz benim kritiklerime aldırış etmeyin. Hak bildiğiniz yoldan şaşmayın. İyisi,
    doğrusu, güzeli ne ise öyle devam edin. Takipçileriniz sizin öncülüğünüzde
    yeni ufuklara yelken açacak, yeni bilgiler keşfedecek, bu yolculuktan keyif
    alacaktır. Nasılsa siz kendinize deniz feneri rolü biçmişsiniz. Denizde, zifiri
    karanlıkta seyreden gemilerin yolunu aydınlattıkça mutlu olacaksınız.
    Dalgasız denizler, hayırlı seyirler diliyorum.

Gelmişken bir fıkra anlatmadan gitmem. Vaktinde namı-şanı dört bir yana
    yayılan bir kaptan varmış. Her sefer öncesinde kamarasına iner, kilitli bir
    sandığı açar, ondan sonra köprüüstüne çıkıp Vira Bismillah dermiş. Gel zaman,
    git zaman bu kaptan hakkın rahmetine kavuşmuş. Tayfalar kaptanı defnedince
    kamarasındaki sandığa koşturmuş. Koca sandığı açtıklarında tek bir pusula
    çıkmış. Pusulanın üzerinde de "Sağ taraf sancak, sol taraf iskele" yazıyormuş.
    Üstadım...

Hayırlı olsun diyelim...

Benim yaptıklarımdan gerçek anlamda faydalanan olduğunu sanmıyorum!!! Nedenini de biliyorum ve bu nedenleri ortadan kaldırmaya gayret ediyorum. Bu sitenin bana hiçbir faydası yok. Faydasına olanlar varsa ne mutlu onlara da bana da...

Bir yola çıktım tek başıma. Don Kişot misali...

Şimdi yelkenlerimiz rüzgar almaya başladı. Gemi yol almaya başladı. Sağımızı solumuzu karıştırmzsak yolumuzu buluruz. Bunun sonuçlarını en kısa sürede maddi ve manevî kâr olarak hep birlikte göreceğiz...

Siz bizim büyüğümüzsünüz ve yanımızda değeriniz çok fazla. Sizin her türlü düşünceniz bizim için rehberdir. Kesinlikle yanlış anlamayız. Siz yazdıkça bizler memnun oluyoruz. Özellikle de ben...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Sayfa 274/1078 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •