Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Once ilk iki olmazsa olmaz kritere bakarim. (Sahibi kim ve temettu veriyor mu?)
    Buradan 20 yillik aylik log grafigine bakarim, belirgin bir trend var mi?
    Varsa 45 dereceye yakin mi?
    Sonra 200 haftalik ve 200 gunluk EMA ne yondeler?
    Kendi fiyati nereden nereye gelmis?
    Son 2 yilda yatirim v.s var mi?
    Son ceyrekler nasil bilancolarda?
    Tum bunlardan sonra ilk giris mi olacak?
    Blok alim mi olacak?
    Ekleme mi olacak? karar veririm.

Ben ne kadar yazsam da bu isleri belli bir tecrube isiginda okumadan bir sey anlayamazsiniz..
    Her sey zamanla olur..
    Bu zamani bos gecirmeyeceksiniz, surekli merak edip okuyacaksiniz.
    Para biriktirdiginiz gibi bilgi ve tecrube de biriktireceksiniz.

Bunlari yapmak gunde ne kadar vaktini alir?

Syg,
    Peki ben aylık maaşımdan artırdığım kadar hisse alacağım. Bir miktar araştırma yaptım özellikle sahiplik, sektör, temettü verimi, büyüme vs. hakkında. Bunlar zaten sürekli yakından izlemeyi gerektirmiyor. Çeyrek raporları da öyle yılda 4 kere yayınlanıyor.
    Mesela 200 haftalık ve 200 günlük ortalamalara her gün mü bakıyorsunuz yoksa her alım öncesinde mi?
    Benim belli bir birikim alışkanlığım var borçlarımı ödedim, üzerine araba aldım, şimdide döviz ve altın olmak üzere kenarda bir miktar birikim yaptım. Artık çeşitlendirme zamanı geldi. Bir miktarda çalıştığım şirketin hisselerinden aldım. Yukarıda bahsedilen kadar sıkı olmasa da birikim yapabiliyorum. Her ay biriktirdiğim parayı 3-5 firmaya bölerek hisse alayım diyorum. Bir diğer aklıma takılan şu. Sonuçta 20-30 senelik projeksiyon ile bakıyorum ben meseleye. Yani sağlam bir şirketin hissesini 20 sene boyunca biriktirmeye kafa yoruyorum. Örneğin EREGL hissesini 20 sene boyunca biriktireceksem bugün kaç paradan aldığım önemli mi? Hareketli ortalamalara illaki neden bakmam gerekiyor?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Peki ben aylık maaşımdan artırdığım kadar hisse alacağım. Bir miktar araştırma yaptım özellikle sahiplik, sektör, temettü verimi, büyüme vs. hakkında. Bunlar zaten sürekli yakından izlemeyi gerektirmiyor. Çeyrek raporları da öyle yılda 4 kere yayınlanıyor.
    Mesela 200 haftalık ve 200 günlük ortalamalara her gün mü bakıyorsunuz yoksa her alım öncesinde mi?
    Benim belli bir birikim alışkanlığım var borçlarımı ödedim, üzerine araba aldım, şimdide döviz ve altın olmak üzere kenarda bir miktar birikim yaptım. Artık çeşitlendirme zamanı geldi. Bir miktarda çalıştığım şirketin hisselerinden aldım. Yukarıda bahsedilen kadar sıkı olmasa da birikim yapabiliyorum. Her ay biriktirdiğim parayı 3-5 firmaya bölerek hisse alayım diyorum. Bir diğer aklıma takılan şu. Sonuçta 20-30 senelik projeksiyon ile bakıyorum ben meseleye. Yani sağlam bir şirketin hissesini 20 sene boyunca biriktirmeye kafa yoruyorum. Örneğin EREGL hissesini 20 sene boyunca biriktireceksem bugün kaç paradan aldığım önemli mi? Hareketli ortalamalara illaki neden bakmam gerekiyor?
    Her sey senin istedigin olcude komplex karmasik yapilabilir..
    Marifet bir sistem olusturup bunu basitlestirip tavizsiz uygulayabilmekte.
    Yukarida yazdigim benim hareket tarzim.
    Blok giris yapmayacak birisinin tabii ki EMA'lar filan bakmasi gerekmiyor.
    Benim yukarida yazdigim kriterlerden kac tanesi gecebilir ki zaten 500 tane sirketten?
    Yani biriktirmeye deger hisse sayisi 10-15 taneyi gecmez..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Her sey senin istedigin olcude komplex karmasik yapilabilir..
    Marifet bir sistem olusturup bunu basitlestirip tavizsiz uygulayabilmekte.
    Yukarida yazdigim benim hareket tarzim.
    Blok giris yapmayacak birisinin tabii ki EMA'lar filan bakmasi gerekmiyor.
    Benim yukarida yazdigim kriterlerden kac tanesi gecebilir ki zaten 500 tane sirketten?
    Yani biriktirmeye deger hisse sayisi 10-15 taneyi gecmez..
    Syg,
    Sizin kriterlerinize göre bu 10-15 hisse hangileridir?
    Daha önce de bahsetmiştim ben katılım ve temettü hisselerinin kesişimiyle ilgileniyorum.Bu hisseleri de kendimce yatırım yapılabilirlik seviyesine göre dörde ayırdım. Aşağıda paylaştığım hangi hisseler uyuyor size mesela? Veya hangi yatırım yapılabilir hisseler burada yok?

1.GRUP
    BOLUC
    DESPC
    ECILC
    EREGL
    HEKTS
    PETUN
    TTRAK

2.GRUP
    ADANA
    ALCAR
    ALKIM
    AYGAZ
    BIMAS
    CEMTS
    EGEEN
    ERBOS
    FROTO
    MRDIN
    PETKM
    SELEC
    SODA
    UNYEC
    VESBE

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,670
     Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Daha önce de bahsetmiştim ben katılım ve temettü hisselerinin kesişimiyle ilgileniyorum.Bu hisseleri de kendimce yatırım yapılabilirlik seviyesine göre dörde ayırdım. Aşağıda paylaştığım hangi hisseler uyuyor size mesela? Veya hangi yatırım yapılabilir hisseler burada yok?

1.GRUP
    BOLUC
    DESPC
    ECILC
    EREGL
    HEKTS
    PETUN
    TTRAK

2.GRUP
    ADANA
    ALCAR
    ALKIM
    AYGAZ
    BIMAS
    CEMTS
    EGEEN
    ERBOS
    FROTO
    MRDIN
    PETKM
    SELEC
    SODA
    UNYEC
    VESBE
    Benim kriterlerime uyan hisseler genelde Koc, Oyak ve biraz da Sabanci hisseleri, tabii alim yerleri, sirketin yatirim doneminde ve yatirim doneminin neresinde oldugu da onemli...

Su anda elimde olanlari sayayim, takip ettigim param olsa da alsam dediklerimi de ikinci bir liste olarak koyayim.
    Elimde olanlar
    Tuprs
    Hekts
    Froto
    Asels
    Brisa
    Poltk
    Elimde olmasini istediklerim:
    Eregl
    Aygaz
    Arclk
    Cimsa
    Toaso
    Diger ilgi duyduklarim:
    Aksa
    Kords
    Soda
    Sise

Ben tutucu bir yatirimciyim, yasim geregi boyle olmak zorundayim.
    Genc olsam biraz daha fazla risk alir, temettu odemeyen, teemttuyu hizli buyume amaci ile kullanan sirketlere bakinir ve agirik verirdim.
    %100 hissedeyim zaten yeterince risk aliyorum, bari "kendime gore" riski dusuk hisselerde olayim diyorum.
    Belli bir fiyat ve endeks seviyesinden sonra artik almiyorum.
    Temettuleri kenara koyup firsat cikmasini bekliyorum ama nakit tutmakda da zorlandigimi itiraf etmem lazim.
    Asels gibi kisa surede ciddi atak yapan hisselerde "ucun biri" kuralini uyguluyorum, cunku biliyorum ki ucun birini vermeyen adam sonunda ucun birini aliyor.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Benim kriterlerime uyan hisseler genelde Koc, Oyak ve biraz da Sabanci hisseleri, tabii alim yerleri, sirketin yatirim doneminde ve yatirim doneminin neresinde oldugu da onemli...

Su anda elimde olanlari sayayim, takip ettigim param olsa da alsam dediklerimi de ikinci bir liste olarak koyayim.
    Elimde olanlar
    Tuprs
    Hekts
    Froto
    Asels
    Brisa
    Poltk
    Eregl
    Aygaz
    Arclk
    Cimsa
    Toaso
    Diger ilgi duyduklarim:
    Aksa
    Kords
    Soda
    Sise

Genc olsam biraz daha fazla risk alir, temettu odemeyen, teemttuyu hizli buyume amaci ile kullanan sirketlere bakinir ve agirik verirdim.
    %100 hissedeyim zaten yeterince risk aliyorum, bari "kendime gore" riski dusuk hisselerde olayim diyorum.
    Temettuleri kenara koyup firsat cikmasini bekliyorum ama nakit tutmakda da zorlandigimi itiraf etmem lazim.
    Asels gibi kisa surede ciddi atak yapan hisselerde "ucun biri" kuralini uyguluyorum, cunku biliyorum ki ucun birini vermeyen adam sonunda ucun birini aliyor.
    Syg,
    Çok teşekkür ediyorum açık anlatımınızdan dolayı.

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Elimde olanlar
    Tuprs
    Hekts
    Froto
    Asels
    Brisa
    Poltk
    Eregl
    Aygaz
    Arclk
    Cimsa
    Toaso
    Diger ilgi duyduklarim:
    Aksa
    Kords
    Soda
    Sise

Syg,
    Sn Dudu hisse tutma süreniz neye göre değişiyor ? Satım hedefini nasıl belirliyirsunuz? Belki de hiç satmiyorsunz? Teşekkürler

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Arclk

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Elimde olanlar
    Tuprs
    Hekts
    Froto
    Asels
    Brisa
    Poltk
    Eregl
    Aygaz
    Arclk
    Cimsa
    Toaso
    Diger ilgi duyduklarim:
    Aksa
    Kords
    Soda
    Sise

Syg,

Üstadım sizin elinizde bulunan hisselerin brisa hariç hepsine sahibim. Fazladan Soda ve Toaso da var.

Arçelik hakkındaki güncel yorumunuzu alabilir miyiz? Buralar alım bölgesi olarak değerlendirilebilir mi uzun vade ağır ağır toplayıp biriktirmek için.
    Son düzenleme : urgent; 08-03-2018 saat: 14:39.

8.  Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku

1.GRUP
    BOLUC
    DESPC
    ECILC
    EREGL
    HEKTS
    PETUN
    TTRAK

2.GRUP
    ADANA
    ALCAR
    ALKIM
    AYGAZ
    BIMAS
    CEMTS
    EGEEN
    ERBOS
    FROTO
    MRDIN
    PETKM
    SELEC
    SODA
    UNYEC
    VESBE
    Daha önce bahsettiğim gruplamalarımı biraz daha araştırma geliştirmeyle aşağıdaki gibi yaptım. 1.GRUP yatırım yapacağım hisseler havuzudur.

1.GRUP
    AYGAZ
    BOLUC
    DESPC
    ECILC
    EREGL
    HEKTS
    PAGYO
    PETKM
    PETUN
    TTRAK

2.GRUP