Originally Posted by
keko
şimdi hisselerini satış için kote ettiğinden beridir meç hisse daha çok alabilme imkanı mı yakaladı yoksa satma imkanı mı ?? bence ilk kote olduğu vakitte fiyat 2,55 seviyelerinde idi ...hisse ta 2,23 lere kadar düştü...bu düşüşler sırasında ve herkesin satmak için sıraya girdiği bir vakitte bence milyon lotlar toplama imkanı doğmuş iken kapta çıkan lot satış kararı ancak 500 bin-1 milyon aralığındadır...yani belki de sattığının iki üç katını toplamıştır..
bir çok ky nın bu satışlar ancak 2,00-2,10 seviyelerine kadar biter düşüncesi ile satışlar yaptığı ( ki bir ara benim de aklımdan geçti ) bir vakitte ilginçtir ki hissenin yönü yukarı döndü..bu yukarı dönüşlerde çoğu sefer endeksten daha iyi durdu ...buda bana göre bariz toplamaya işaret ediyor...
2,23 ten yukarı çıkarken çok az yatırımcı alışlar yapma cesareti gösterdi ki kendim dahi bu satışlar bitsin gerekirse diğer sermayemin yarısı ile alayım düşüncesinde idim...eminim ki bir çok yatırımcı da benim gibi düşünerek alımdan kaçındılar...ama bu bulanık ortamda bana göre birileri çok iyi hisse topladı...
gözlerimiz hisselerin satıldığını görüyor ama akıl ve mantığımız hisselerin toplandığını söylüyor...tamam kapta da açıklandığı gibi bir miktar satış yapılmıştır ama bu satışların kat be katı da alınmıştır ve bana göre bu alınanlar meçin yakın tanıdıkları adına toplanmıştır...meç yönetimin kendisine atmak istediği kazığı müsait bir vakitte onlara yöneltecektir...
bu sürecin sonunda bir gün gelecek meçin hisse adeti belki de %20-30 lara çıkabilir diye düşünüyorum...
Yer İmleri