Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
Ben hisse alımının aylık düzenli,rutin şekilde yapılmamasını son iki gündeki gibi çöküşlerin beklenerek bu uygun çöküş anlarında alım yapılması gerektiğini savunuyorum.Bu sayede hem nakitteki para günlük faizde tutularak faiz kazanabiliriz hem de alımı en uygun anda yapabiliriz. Sizler ne düşünürsünüz bu konuda? Ereğli, petkim gibi en baba hisseler bile mutlaka işler kötü gittiğinde çok güzel fırsatlar veriyorlar.Froto gibi bazı istisna hisseler borsa çöküşte de olsa alım fırsatı vermeyebiliyor tabi.
düzenli rutin alımlar yine yapılır...dünkü gibi şok düşüşler senede bir kaç defa gelebilir...bunun için de kenarda yedek akçe olmalı.

yani hisse portöyü hiç bir zaman %100 hisse ile dolu olmamalı...mesela 10 bin tl lik hisse varsa, boşta illa ki 2-3 bin olmalı...anlık fırsatlardan yararlanmak için...uçup kaçar diye kenarda sıfır nakit bırakmak doğru değil.

öte yandan gün içi işlem yapma fırsatı da olmayabilir çoğu zaman...mesela önceki gün %7, dün %5 aşağıdan işlem yapma fırsatım oldu...ama bu güniçi anlık bir fırsattı...gün sonunda düzelmişti her şey (dün %5 aşağıdan x tl uluse, ve %3,5 aşağıdan x tl brisa alındı..günü toparlanarak kapadılar).