Sayfa 35/90 İlkİlk ... 2533343536374585 ... SonSon
Arama sonucu : 717 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Neden temettü ödeyen sanayi şirketlerine ortak olmalıyız

1.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Lecturarin paylastigi resimli yazidan ne anladiniz.

Temettu dagitmayinca sovmeyecekmissin temettu dagitmadi diye satmayacakmissin ?

Katiliyormusunuz ?
    #269 http://www.hisse.net/topluluk/showth...53#post2033853

2.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Toplam portföyün pasif gelir kalemlerinden olan al/tut kısmında, benim için geçerli olarak 3 yıl üst üste temettü vermez yada o oranı ilerideki yıllarda karşılayacak bedelsiz vermez ise isterse Dünya'nın en değerli şirketi olsun listemden çıkar. Çünkü, lot satılarak orta vadede kendini yiyecektir. Portföyün, temettü endeksini baz alan kısmında ise otomatik olarak 1 yıl dahi ödemese çıkar. Kalan 1/3 'lük kısmı ise aktif yönetim. Yatırım ve trade farklı işler. Tercihe göre ikisi de yapılabilir biri de..Yatırım için gelir üretmesi çok önemli.
    Guzel lot satilarak kendini yiyecek kismini anlamadim bunun matematigini yaptik diye hatirliyorum
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Sayfayı aşağı kaydır, sağ alt tarafta "Temettü Verim Hesaplayıcı" var. Temettüyü dahil yada hariç hesaplama imkanı veriyor. Temettü dahil hesaplar ise brüt değil, net temettüyü üzerine ekliyor.
    Vahy be guzel gesapliyor bunu kullanalim aksama.

Testini yaptinmi hocam dogru hesapliyor degilmi.

Birde net hesapliyor degilmi
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Guzel lot satilarak kendini yiyecek kismini anlamadim bunun matematigini yaptik diye hatirliyorum
    Ben de öyle hatırlıyordum ama olmamış demek ki.. : https://i.hizliresim.com/p6LPpo.jpg

Daha önce paylaştığım tabloda lot sütunu için tam sayı uyarısı yapmıştın hatırlarsan. O uyarını dikkate alarak, temettü vermeyen hissede yeni lot sayısı küsuratlı çıkmaması için mecburen tabana yuvarlandı. İki hissede de adil olması için %4.25 net uygulandı (Stopaj düşülmeden %5, net %4.25)

Yan yana koyunca "Veresiye satan, peşin satan" resmi gibi.
    Attached Images Attached Images
    Son düzenleme : flexy; 17-04-2018 saat: 16:18.

5. TÜM bu kıstaslar ile baktığımda yeni sayılacak bir hisse olsa da

PSDTC en mantıklısı gibi

ama yine de 2018 3 aylık bilanço yu görmeden karar vermemek lazım
    Paylaştığım hiçbir şey yatırım tavsiyesi olamaz.
    HERKESİN KENDİ AKLI VAR.

6.  Alıntı Originally Posted by kurti35 Yazıyı Oku
    ''Her gece yatağa yatarken,ertesi gün kalktığımda traş olacak 2.5 milyar erkeğin var olduğunu bilmek çok hoş.''
    Yukarıdaki söz dünyaca ünlü yatırımcı buffet’e ait aslında bızlere neden sanayi şirketlerine yatırım yapmamız gerektiğini çok iyi anlatıyor

Her gün yollarda sıkça gördümüz otomobil ve ticari araçlar binaların yolların yapı taşı çimento şirketleri çiftçimizin büyük yardımcısı gübre şirketleri evimizdeki televizyon buzdolabını üretenler inşaatımızın demiri fabrikamızın çeliği petrol sanayisi aracımızın lastiği ülkemizin geleceği sanayi şirketleri daha da gelişmek üretmek istihdam sağlamak ve karını paylaşmak için bizleri bekliyor

Kısa vadeli olarak al-sat yaparak para kazanmak taşın kuşa vurması değil kuşun taşa çarpmasıdır bu şekilde para kazanmak inanın çok ama çok zordur

Maalesef bu şekılde para kazanmaya çalışan fakat eldekı sermayeyi şu çok meşhur speklere kaptıran kişi sayısı uzun vadeli düşünerek sermayesını düzenli temettü ödeyen sanayi şirketlerine yatıran yatırımcı sayısının 10 katıdır

Eminim ki temettü geleneği olan şirketlere yatırım yapılması bu kültürün oluşması halka arzları çok daha cazip hale getirecek borsamıza çok daha kalıtelı şirketler dahil olacaktır
    aynen katılıyorum.ben her yıl karının yüzde 80 ini dağıtan alka kağıttayım.hangi şirket kar rakamının yüzde 80 ini dağitır.ikinci bir örnek yok

7.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Ben de öyle hatırlıyordum ama olmamış demek ki.. : https://i.hizliresim.com/p6LPpo.jpg

Daha önce paylaştığım tabloda lot sütunu için tam sayı uyarısı yapmıştın hatırlarsan. O uyarını dikkate alarak, temettü vermeyen hissede yeni lot sayısı küsuratlı çıkmaması için mecburen tabana yuvarlandı. İki hissede de adil olması için %4.25 net uygulandı (Stopaj düşülmeden %5, net %4.25)

Yan yana koyunca "Veresiye satan, peşin satan" resmi gibi.
    EXCELİ VERİRSEN BEN AYARLAYAYIM. SEN KONTROL ET.

yada şöyle yap her iki hissede vergi vesaire falan girmeden düşmeden brüt temettü dağıt diğerindede yarat.

bürüt yanı vergi filan düşme temettü dağıtandan. biri farklı biri farklı temettü almasın. temettüyü buna göre yıla göre değiştirebilirsin.

örnegın temettü parasını cıkarmak için lot satman gerekiyor.2 lot satacaktım 1 lot satıvereyım deme. 2 lotu tam olarak satacak sekılde temettünü ayarla o seneye. fakat senın yaptıgında biri farklı temettü alıyor yani temettü dagıtmaayan daha fazla temettü alıyor aslında.

Yani temettüyü lot satarak yapan adamın temettü verimliliği seninkinden yüksek. senin örnegınde

Sonucun ne cıkacagını tahmın ettiğini düşünüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    EXCELİ VERİRSEN BEN AYARLAYAYIM. SEN KONTROL ET.

yada şöyle yap her iki hissede vergi vesaire falan girmeden düşmeden brüt temettü dağıt diğerindede yarat.
    "Çekim miktarı" ile "çekim öncesi net varlığı" bir böl bakalım kaç çıkıyor. Nasıl düşüyor biraz daha düşün.

Ayrıca bedava : https://tr.libreoffice.org/

Sayfa 35/90 İlkİlk ... 2533343536374585 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •