Sayfa 251/1027 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351751 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,001 - 2,008 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Şimdi tüm ekonomi kitlenecek görürüz yakında.

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Son cümlem de sizin dediğinize istinaden yazılmıştı.Ama bu tez benim değil sadi uzunoğlu hocanın tezi,benim de aklıma yattı.Yüksek faiz düşük kur yıllardır uygulandı yanlıştır dedi.Düşük kur ithalatı özendirir dedi.Haklı cari açığın varken neden düşük kurla i phone alınsın,araba alınsın, her şeyi gavurlar üretsin biz ithal edelim mantıklı mı.Kur bence dolarda 6 falan olsun batan batsın.Sonra bu kurla ithal etmek mantıklı değil diye ufaktan yerli üretim başlardı.Neyse biz ne desek boş gavurlar bastırdı aldı istedikleri faizi.
    Eğer üretim yapmak istiyorsan dolaylı vergilerin minimize etmek lazım. Bunu da dolaylı vergilerin artiranlar beklemek abes olur. Kaldır ÖTV yi. Sonra bak neler oluyor. 2 sene daralirsin sonra üretmeye başlarsınız.

Hisse konusunda kesinlikle ytd. Kendi kararınızı kendiniz verin. Kendi paranızı kendiniz harcayıp mutlu olun.

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tcmb yıllardır GLP'yi de kullanmamıştı. Hamle kötü değil ama alt bandı komple kaldırsaydı mükemmel olurdu. Sanırım sadeleşmeyi kademeli yapmayı daha uygun buldular. Para politikası artık bu tür bant marjlarını kaldırmaz. Tcmb artık samimi olmalı ve piyasanın güvenini kazanmalı.
    Alt bant borç alma faizi sanırsam ..Oradan fonlama yok..
    Yanılıyorsam birisi düzeltsin..

Alıntı Originally Posted by Sirenama Yazıyı Oku
    Eğer üretim yapmak istiyorsan dolaylı vergilerin minimize etmek lazım. Bunu da dolaylı vergilerin artiranlar beklemek abes olur. Kaldır ÖTV yi. Sonra bak neler oluyor. 2 sene daralirsin sonra üretmeye başlarsınız.

Hisse konusunda kesinlikle ytd. Kendi kararınızı kendiniz verin. Kendi paranızı kendiniz harcayıp mutlu olun.
    Ne üreteceğiz sn sirenama.Zaten düşük kurla ucuza ithalatı teşvik ediyoruz kim niye üretsin.Zaten ne fabrika kaldı ne bişi.Tarım bakanı da genel cerrah.Ne değişik bir ülke ya valla çok ilginç.)))))))))

5. Yüzde bir milyon katılıyorum. Liyakat deyip kendi adamını atarsan sonu bu olur.
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ne üreteceğiz sn sirenama.Zaten düşük kurla ucuza ithalatı teşvik ediyoruz kim niye üretsin.Zaten ne fabrika kaldı ne bişi.Tarım bakanı da genel cerrah.Ne değişik bir ülke ya valla çok ilginç.)))))))))

6.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Alt bant borç alma faizi sanırsam ..Oradan fonlama yok..
    Yanılıyorsam birisi düzeltsin..
    Alt bant ta borç verme faizi. Zira tcmb'nin şu anki borç alma faizi %0 olarak belirlenmiş.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

E ötv de almasın devlet,o kadar borcu,maaşları falan nasıl ödesin.Zaten borç katlanarak büyüyor.Gerçi ben her yol sonunda mokoko ya çıkıyor diye düşünüyorum ya neyse.

8.  Alıntı Originally Posted by AntalyaDR Yazıyı Oku
    Bu şekilde değerlendirmek doğru olmaz..bir kriter lazım...Askeri ücret olabilir mesela(2003 A.Ü:306 TL = 36.5 KG et,2018 1.603 TL=29 KG et)
    O zaman kişi başı milli gelirim arttı deme... Ya da asgari ücreti kaçpara yaptım deme... Artıları kendine toplayıp eksilerin üzerini örtmek oluyor...

Sayfa 251/1027 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351751 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •