Sayfa 295/1032 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,353 - 2,360 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Sn. 666 piyasaya aykırı bir iş yapıyorlar ya o koyuyor insana, şirkete de ortak olduğumuz için kazık yemiş hissediyoruz. Seçim yatırımı için banka kullanılıyor.
    Yoksa büyük olasılıkla pratikte göstermelik miktarda kredi verecekler ve bilançoya sınırlı bir etkisi olacaktır.
    Neyse seçimden sonra kim kazanırsa kazansın kaldırılacaktır bu iş, Merkez Bankası faizleri artırdıktan sonra iyice komik hale geldi çünkü.
    aynen böyle oluyor Hocam, faturası da bankaya ve biz yatırımcılara çıkartılıyor ağırlıklı olarak, Xetra'da işlem gören Halk Bankası tahvillerinin muadil TR bankalarına göre 300 baz puanı daha fazla yıllık faiz getiriyor olmasında bu ufak olarak nitelendirilen mevzunun katkısı büyük çünkü bankanın berbat yönetildiği ve yönetimin hükümetin kuklası olduğu çok net ortada
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Ve bunlar çok yeni gelişmeler abi...Not edelim...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

3.  Alıntı Originally Posted by lidya Yazıyı Oku
    Bunun adını koyalım dolandırıldık. Halkbankasına yatırım yapan yerli yabancı herkes dolandırılmıştır. Bir; bankanın eski genel müdürü ve eski bir bakana savcı ya Zarrab sizin hakkınızda şunu şunu idda ediyor ne diyeceksiniz diye soramamıştır, sorabilseydi Halkbank kurumsal olarak OFAC karşısında daha sağlam durabilirdi. Hisse fiyatı bu kadar %90 erimezdi.
    İki; Halkbank tam olarak devlete ait değildir, benimde hissem var, müteahhitler zarar etmesinler diye neden zararına kredi veriyor? Müteahhitler kar ederken ben zarar ediyorum. Bu dolandırılma değilde nedir?

Kısaca açıkça söylüyorum az kar edelim fakat sağlam bir şirkete ortak olalım düşüncesiyle yapmış olduğumuz yatırımda malesef dolandırıldık, haram olsun yapacak bir şeyim yok.
    Haklısınız, maliyetinin çok altından zararına kredi açarak banka resmen yatırımcılarına kazık attı, dünyanın hiç bir yerinde böyle bir örnek bulamazsınız, üstüne üstlük 2 özel amaca hizmet ediyor bu karar: a) müteahhitlere destek çıkıp ellerindeki stoğu eritmelerine yardımcı oldu ki bunda kamu yararı yoktur çünkü düşük faizli konut kredisi şişik konut fiyatlarının aşağı gelmesini engellediği gibi biraz daha şişmesine neden oldu yani kamu bundan yarar değil zarar gördü, b) kendi seçim yatırımlarına bankayı alet ettiler
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    eski GM Süleyman Arslan'ın, Zarrab'ın vs ırzına geçmediği yetmiyormuş gibi bir de AKP Hükümetinin tamamen seçmen oylarını avlamaya yönelik bu hareketi milletin gözünden kaçmasın diye bu konuya önem veriyor ve işliyorum, atılan kazığın boyutundan ziyade amacı ve kimlere hitap ettiği önemli burada, en başta biz yatırımcılar kazıklanıyoruz, yeter artık demenin zamanı çoktan geldi de geçti bile, önüne gelen vuruyor bu bankaya, bunların hesabı sorulmalıdır, nasıl sorulacağını bilmiyorum ama artık bir şekilde sorulmalı, seçim sandığında mı sorulur yoksa genel kurulda mı bilemem, bu hissedeki yabancı yatırımcıların bu durum karşısında isyanlarda olduğu bariz, BİST'te işlem gören şirketlerin itibari için de son derece vahim bir örnektir bu
    Dogru ama olaylar cok fazla politize oluyor, arkadaslari rahatsiz ediyoruz. Serdars Hocam "adamina gore muamele yapyorsunuz ha" dedi, kizdi gecende mesela.

Ben sahsen elimden geldiginde duyarli olmaya calisiyorum. Zaten "Atom bombasi atilsa bile savaslar sungu ile kazanilir"' mantigiyla yaklasan arkadasimiza "Fatboy'larda Japonya darmadagin oldu, sunguye gerek kalmadi, dunya savasi bitti"'yi anlatmaya calissak ne yazar.

Ha... dedigi de dogru aslinda. ABD'nin bombalarindan sonra sunguleme olmus ama... o da Ruslar bomba yedi diye Japonya'ya saldirinca ABD sungusu degilmis!

5.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Konu, ciddi bir biçimde ABD medyasında tartışılmakta...Bu tartışmalar sonrası HALKB için daha elastik kararlar çıkabileceğini umuyorum...Bazı sosyal medya hesaplarında HALKB adı de geçiyor ama ciddi hesaplar değil...Ancak, konu her yönüyle konuşuluyor...
    Bu gelişme güncel bir gelişme ve tüm detaylarıyla su yüzüne çıkıyor, Halk Bankasının avukatları bu fırsatı kaçırmayacak kadar profesyoneldir.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    aynen böyle oluyor Hocam, faturası da bankaya ve biz yatırımcılara çıkartılıyor ağırlıklı olarak, Xetra'da işlem gören Halk Bankası tahvillerinin muadil TR bankalarına göre 300 baz puanı daha fazla yıllık faiz getiriyor olmasında bu ufak olarak nitelendirilen mevzunun katkısı büyük çünkü bankanın berbat yönetildiği ve yönetimin hükümetin kuklası olduğu çok net ortada
    Valla hocam anlamam ben al takke ver külah işlerinden , ben zenciyim ve Allahtan korkarım.

7.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Ve bunlar çok yeni gelişmeler abi...Not edelim...
    aynen öyle Yetkisizcim, her geçen gün yeni sırlar ortaya çıkıyor, Obama'nın ne tür hinlikler peşinde koştuğunu öğreniyoruz, Halkbank için çok olumlu bir gelişme bu

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Dogru ama olaylar cok fazla politize oluyor, arkadaslari rahatsiz ediyoruz. Serdars Hocam "adamina gore muamele yapyorsunuz ha" dedi, kizdi gecende mesela.

Ben sahsen elimden geldiginde duyarli olmaya calisiyorum. Zaten "Atom bombasi atilsa bile savaslar sungu ile kazanilir"' mantigiyla yaklasan arkadasimiza "Fatboy'larda Japonya darmadagin oldu, sunguye gerek kalmadi, dunya savasi bitti"'yi anlatmaya calissak ne yazar.

Ha... dedigi de dogru aslinda. ABD'nin bombalarindan sonra sunguleme olmus ama... o da Ruslar bomba yedi diye Japonya'ya saldirinca ABD sungusu degilmis!
    unutma, biz burada bankayı ilgilendiren gerçeklerden bahsediyoruz, zaten bankanın kendisi tamamıyla politize edilmiş durumda, yanlış uygulamaları dile getirirken elimiz mahkum politik mevzulara da girmek zorunda kalıyoruz çünkü banka siyasi amaçlar için kullanılıyor, yazdığımız her şey gerçeğin ta kendisidir, kimseye iftira atmıyoruz haksızlık etmiyoruz yalan konuşmuyoruz, bu gerçeklerden rahatsız olanlar var ise bu onların problemidir

Sayfa 295/1032 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •