[QUOTE=watcher46;2571922]
 Alýntý Originally Posted by HAKEM Yazýyý Oku
Þimdi ben de iþçi emeklisiyim.Primler yüksek yattýðýndan denilen rakama yakýn emekli maaþým.5000 e yakýn emekli maaþý alan arkadaþým da var.SGK mesleðe bakmaz, yatýrýlan primlerin yüksekliðine göre emekli maaþý öder benim bildiðim.Genel emekli maaþý ortalamasý benim bildiðim 1000 ila 2000 arasýnda.[/QUOTE

Sayýn Hakem bu konu maalesef gereksiz uzadý,dönem dönem emekli olanlar kurum ,siyasi iktidar vb þartlar dolayýsýyla iyi emekli aylýðý alabilir,ama iþçinin çalýþýrken aldýðý aylýk parada eskiden ikramiyede vardý,ör:babam devlet kurumunda iþçi olarak emekli oldu,çalýþýrken yýlda 4 maaþ ikramiye alýyorlardý,ancak bunlarýn emekliliðe bir faydasý olmadý,2000 yýlý öncesi emekli oldu ,þu an emekli aylýðý asgari ücret civarý,maalesef genelide bu þekilde
Bence de ortalama emekli maaþý 1000 ila 2000 lira arasý bir rakam zaten.Benim devlet memurluðum da vardý,sonra özelde çalýþtým son 3.5 yýl özelde çalýþtýðýmdan iþçi emeklisi oldum.Hepsi toplandý ,emekli maaþý hesaplanýrken 2008 öncesi sonrasý farklý hesaplar yapýldý ,maaþ son zamla bahse konu rakama yakýn.Benim bildiðim emekli aylýklarý her geçen yýl azalacak,zaten 65 den önce emeklilik yok, ben 50 yaþýnda emekli olabildim.Prim günü dolduðu halde 3 yýl bekledim emekli olabilmek için.Giderek emeklilik de zorlaþacak zaten.Ben yeni çalýþma hayatýna baþlýyan gençlere cidden çok üzülüyorum,çok vahþi bir düzende yaþayacaklar maalesef.