Sayfa 393/1024 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493893 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 3,137 - 3,144 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Yok yok hocam sıkıntı yok altından gayet memnunum .Şu son pazartesi 2.63 den gaza gelip dalmasaydım daha da memnun olurdum da bu gidişle o rakamı yakalamamız bir iki hafta işi))))))) Ben 2 nedenle gram altına güveniyorum.Birincisi zaten dolarla hesaplanıyor.İkincisi onsdaki düşüş sona geldi gibi önümüzdeki bir iki yılda onsda bir dönüş olursa altın yatırımı çok mantıklı olmuş olur hayırlısı artık.Doların faizi onstaki artışla kompanze olacak bence .NOT Gram altın alıyorum ,onsla gram altın aynı falan diyenler lütfen beni yormayıp eski tartışmaları okusunlar )))))
    Ha ! tabi benim için birde esas önemli olan fiziki olup olmaması.

Mustafa Sönmez
    @mustfsnmz
    ·
    1 h
    Çaresizliğe bakın:
    Firmalar kampanya yapacak ama biliyorlar ki güven yok. araya bakanı sokuyorlar. Ne işi var bakanlığın orada?
    Kim ne yapsın %10 indirimi?
    Hiçbir cazibesi yok.
    Aynı parayla dolar alsam,1 yılda acayip kâr ederim diye düşünür duruma soktular insanları.
    Stok erimez
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

[QUOTE=watcher46;2571922]
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Şimdi ben de işçi emeklisiyim.Primler yüksek yattığından denilen rakama yakın emekli maaşım.5000 e yakın emekli maaşı alan arkadaşım da var.SGK mesleğe bakmaz, yatırılan primlerin yüksekliğine göre emekli maaşı öder benim bildiğim.Genel emekli maaşı ortalaması benim bildiğim 1000 ila 2000 arasında.[/QUOTE

Sayın Hakem bu konu maalesef gereksiz uzadı,dönem dönem emekli olanlar kurum ,siyasi iktidar vb şartlar dolayısıyla iyi emekli aylığı alabilir,ama işçinin çalışırken aldığı aylık parada eskiden ikramiyede vardı,ör:babam devlet kurumunda işçi olarak emekli oldu,çalışırken yılda 4 maaş ikramiye alıyorlardı,ancak bunların emekliliğe bir faydası olmadı,2000 yılı öncesi emekli oldu ,şu an emekli aylığı asgari ücret civarı,maalesef genelide bu şekilde
    Bence de ortalama emekli maaşı 1000 ila 2000 lira arası bir rakam zaten.Benim devlet memurluğum da vardı,sonra özelde çalıştım son 3.5 yıl özelde çalıştığımdan işçi emeklisi oldum.Hepsi toplandı ,emekli maaşı hesaplanırken 2008 öncesi sonrası farklı hesaplar yapıldı ,maaş son zamla bahse konu rakama yakın.Benim bildiğim emekli aylıkları her geçen yıl azalacak,zaten 65 den önce emeklilik yok, ben 50 yaşında emekli olabildim.Prim günü dolduğu halde 3 yıl bekledim emekli olabilmek için.Giderek emeklilik de zorlaşacak zaten.Ben yeni çalışma hayatına başlıyan gençlere cidden çok üzülüyorum,çok vahşi bir düzende yaşayacaklar maalesef.

4. Gece söylediğim c nin 1 i...şu an c nin 5 indeyiz..bitiyor kısa kaldı..çok ilginç bir bardı..tersyüz olabilir dikkat

Ulan şimdiye kadar Dolar tutmuş olup YAMYAM betoncuların SON YEM operasyonu için Dolar bozup UCUZ diye enayi fiyatından beton alacak keriz olursa gülerim gülerim bunlara gülerim. Bu yeme atlayıp hem Dolardan olacaklar hemde ellerinde tapusu olmayan, belkide bankalara ipotekli sözde betonların sahibi olduklarını sanacaklar. Kazıklandıklarını anlayınca da ciyak ciyak bağırıp bu foruma gelir vatan millet Sakarya edebiyatı yaparak Dolarcı bizlere çemkirirler

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Gece söylediğim c nin 1 i...şu an c nin 5 indeyiz..bitiyor kısa kaldı..çok ilginç bir bardı..tersyüz olabilir dikkat
    Daha ayşe teyzeye anlatır gibi anlatsanız

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Benim görüşüm aynı, Dolarda faiz artışı varken Altın Dolar bazında değerlenmez. Ortodoks politikalar bunu söyler ben bu görüşe hala inanıyorum ama iş dönüp dolaşıp Tl dışında ne tutarsan tut olunca Altın olmuş o olmuş bu olmuş fark etmez her koşulda karlı olunuyor.
    Sayın umutabi o paradıgmalar bizzat o paradıgmaları yazanlar tarafından değiştilebilir yakında))))) Çok ilginç zamanlar geliyor ,2020 2025 arası dünyada çok şey değişecek,o yüzden altın iyidir,ben en az 5 yıl paranın baya bir kısmıyla altındayım )))))))

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Altıncılar kusura bakmasın DOLAR bazında zararda ama PUL para ile kıyaslama yaptığımızda ne alırsan al yine kardasın durumunda oluyor. Tl de kalmada ne alırsan al hatta Bulgar Levası bile alsan yine karda olacaktın.
    Öyle demeyin, tam altın al-sat yapmanın zamanı. Bir dolarcı olarak son kalan TL ile target fx üzerinden bir aydır gram altın al-sat yapıyorum, yok böyle bir kar. Son yaptığım işlemde 230'dan aldıklarımı 266'dan sattım; 228'den tekrar alıp, sabah 240'dan sattım. Bu işlemi dolar ile kesinlikle yapamam, çünkü doları bozmaya elim varmaz. Ferhan Şensoy'un "çok tuhaf soruşturma" oyununda geçen diyalogdaki gibi "dolar bu ne zaman bozsan yazık!"

Sayfa 393/1024 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493893 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •