Sayfa 492/1032 İlkİlk ... 392442482490491492493494502542592992 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 3,929 - 3,936 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    ...Elinde tuttuğun varlığın kâr-zarar hesabı o varlığın içerisinde bulunduğu emsal değerlerle mukayese edilir...Dolara göre şöyleymiş, euroya göre bu kadar zarar...Hele altına göre battık felan...İyi ki biri de çıkıp Zimbabwe borsasındaki PWS'ye göre performansını analiz etmemiş...Böyle bir hesap olabilir mi yahu ?......
    Çok güzel dedin Yetkisizcim. TR varlıklarına yapılan bir yatırımın performansı şu 3 kıstasa göre ölçülmeli: a) Yıllık TÜFE b) Risksiz yatırım olan gösterge tahvilinin getirisi c) Banka mevduat faizi. Bu 3 kıstastan hangisi büyük ise elinizdeki varlığın performansı onunla karşılaştırılmalıdır. Dolar/Euro/altın vs ile karşılaştırmak manasızdır çünkü bunlara benzeyen onbinlerce yatırım ürünü var dünyada. Örneğin uranyum cevherini neden baz almıyorsunuz da doları veya euroyu baz alıyorsunuz? TR'deki varlıklara yapılan yatırımlar işte yukarıda belirlediğim bu 3 kıstasın en büyüğü ile mukayese edilmeli.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    ........Kredili pozisyondan hicbir zaman birsey kazanmak mumkun degil. Hele hele bu faiz ortaminda........Bir sene ugrasirsin portfoyunun 100 kati islem yaparsin, bir bakmissin temerrudu komisyonu cikinca %30 kazanmissin. Hisse ise %90 gitmis.
    Çok doğru. Bir tahtanın bizzat manipülatörü değilsen kredili mal almamak gerekir.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by edtol Yazıyı Oku
    vakıf bank ile ucuzluk makası kapandı mı sizce?
    1 HALKB=2 VAKBN olana kadar bu makas kapanmaz.

4. İçerisinde bulunduğumuz kaotik durumun bundan daha güzel tasvir edilmiş halini zor bulursunuz abi...

https://twitter.com/HergunYeniBilg/s...15074703523842

Önümüzde akıp giden olaylar, kişiler, bağlantılar...Ama ressam ne yaptığını mutlaka bilendir...Para ne yaptığını nereye varmak istediğini illaki biliyor ve burada yazdıklarımız eylemlerden, söylemlerden yola çıkarak sonucu tahmin etmekten başka bir şey değil...Birbirimize karşı kırıcı olmayalım lütfen...

Ve şunu net olarak söyleyim abi...TRENDHOUND gibi birinin kıymetini bilin ve bu başlıkta öğreneceğiniz şeyleri başka hiç bir yerde bulamayacağınızdan da emin olun...Kısa bir İzmir seyahatim olacak, görüşmek dileğiyle...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

5.  Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    6 en asagida gordugu rakam Trendhound dedigine gore bundan bi yuzde 20 fazlasini gecerse yani 7.20 o zmn trend degisti diyebiliriz. 10 lu rakamlar ise psikolojik olarak artik yeni bir alemde oldugumuzu gosterir ama olmayacak gibi buralarda daha cok surunuruz gibi
    gün içi en dipte görülen seviye baz alınır ki o da 5.57. 5.49 temettüden arındırılmışıdır. 5.57 ye %20 uygularsak 6.70 olur. 50 günlük BHO da 6.65 şu anda. 6.70 işte bu yüzden kritik bir seviye ve bunun aşılması olumlu yönde büyük bir ilerleme olur. Trend değişikliği onayı için 7 tl nin üzerinde kapanışlar görmeliyiz.

6.  Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    sn.TH bu ucuz bankalar için bide bedelli parası hazırlayalım mı
    ihtimal dahilindedir ama HALKB için %100 lük standart bir bedelli kurtarmaz çünkü böyle bir bedelliden sadece 1.25 milyar tl gelecek ki mevcut özkaynakların sadece %4 ü yapar yani pek katma değeri olmaz, mesela YKBNK 5 ay önce yaptığı bedellide 4.1 milyar TL yi sermayeye ekledi ki o zaman bu rakam 1 milyar dolara yakın bir rakam idi, %100 ü aşan bedellilere de ana ortak olan devlet sıcak bakmaz çünkü HALKB'deki bir bedellinin %51 ini VAKBN'deki bir bedellinin %75'ini devlet koyacak ve devletin elinde böyle bir kaynak yok

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Çok güzel dedin Yetkisizcim. TR varlıklarına yapılan bir yatırımın performansı şu 3 kıstasa göre ölçülmeli: a) Yıllık TÜFE b) Risksiz yatırım olan gösterge tahvilinin getirisi c) Banka mevduat faizi. Bu 3 kıstastan hangisi büyük ise elinizdeki varlığın performansı onunla karşılaştırılmalıdır. Dolar/Euro/altın vs ile karşılaştırmak manasızdır çünkü bunlara benzeyen onbinlerce yatırım ürünü var dünyada. Örneğin uranyum cevherini neden baz almıyorsunuz da doları veya euroyu baz alıyorsunuz? TR'deki varlıklara yapılan yatırımlar işte yukarıda belirlediğim bu 3 kıstasın en büyüğü ile mukayese edilmeli.
    Dolar dunyanin para birimi. Tuketim toplumunda, yani ihracatin ithalata oraninin acik verdigi ve ihracatin %80'in ithalata bagli oldugu yerde, dolardak artis direk enflasyon olarak yansir. Bence alinmasi gereken tek kistastir borsa performansi hesaplanirken.

8.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    ........Durum ayni degil simdi maalesef. yarim trilyon dolar dis borc.
    Tabii, krizler asla birbirine benzemezler ama yarattığı sonuçlar 3 aşağı 5 yukarı aynidir, kriz esnasında ve ertesinde toplumda ortaya çıkan etkiler de hemen hemen aynidir, ama gerçek şu ki çok büyük bir olasılıkla krizler hemen her zaman geçer gider yani atlatılır, genellikle de krizlerden daha güçlü çıkılır. Rusya kaç kere derin kriz atlattı 1992'den bu yana ama şu anda bakıyoruz Rusya Merkez Bankasının dolar rezervleri 500 milyar doları aşmış, dış ticaret fazlası veriyor, cari fazla veriyor, bütçe açığı vermiyor.(Russian FinMin expects budget surplus, not deficit, for 2018 | Reuters)

Sayfa 492/1032 İlkİlk ... 392442482490491492493494502542592992 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •