Sayfa 906/1024 İlkİlk ... 4068068568969049059069079089169561006 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 7,241 - 7,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Aslında bizim durum belli.İflas etmiş bir ekonomimiz bu durumu kullanarak bize istediklerini yaptırmak isteyen stratejık ortaklarımız var.Biraz çizgi dışına çıkarsak boğazımızı sıkarlar.AKP aslında genel olarak çok da global kapitalizme aykırı işler yapmıyor.İsraf ekonomisini,betonu falan hala destekliyor,tarımı bitiriyor,şeker fabrikalarını satıyor,kanal istanbul yapacağım diyor.Düğümün koptuğu noktalar bunlar değil,zurnanın zırt deliği kasımda amerikanın iranı zor durumda bırakma planı ve kürdistanın bizdeki ayağının ve diğer ayaklarının tamamlanması sürecleri.Bu iki olayda akp nin seçime giderken ve hatta seçime gitmezken bile kabul edebileceği işler değil,hele mhp nin tabanına hiç anlatılamaz.O nedenle amerika bizim üstümüze gelecek.Bizim ekonomide malum,o yüzden 2 ay içinde d*****n kuyruğu kopar,merkezin atacağı adımlar faiz artışı falan bence hiç ama hiç önemli değil.Faiz ne olursa olsun bizim ekonomi iflas halinde dış yardım olmadan ayakta duramaz.Dış yardım nasıl ve nerden hangi koşullarla alınacak işte o kısmı çok önemli.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sahiden var mı?. Evds üzerinde baktığım kadarıyla bu denli büyük bir likidite açığı varken tcmb'ye borç veren banka sanırım yok. Ya da ben 0 olarak görüyorum.

Tcmb borç alma faizi şu anda %16.25, Borç verme faizi ise %19.25. Ancak bu %19.25'lik faizin dahi piyasa faizinin ciddi anlamda gerisinde kaldığını biliyoruz. (ki bu nedenle 13 Eylülde bir sıkılaştırma bekleniyor).

Bu şartlarda banka hazinesi elindeki fazla likiditeyi piyasaya en kötü ihtimalle %22-23'ten (normal koşullarda %30 ve üstü ile kredi olarak) satabilmek varken neden gidip tcmb'ye %16,25 ile borç versin?

Banka hissedarları bunu yapan banka hazinesi yöneticisinin kellesini alırlar diye düşünüyorum.

Hatta bu aralar %22-23 ile parayı bağlayan banka yöneticisini dahi biraz hırpalayabilirler, zira hiç birşey yapmasa Londra piyasasında %30'lar civarı swap faizi var verir elindeki TL'yi bir de aldığı doları yatırır kısa süreli bir enstrumana oh miss.
    Bankalar Pozisyon taşımaz. Dolayısıyla teknik nedenlerle mb ye borç vererek pozisyon sıfırlamak isteyen bankalar mutlaka olacaktır.

Aslında havuzda açık olması tüm oyuncuların açıkta olduğu şeklinde yorumlanmamalı...

Bir diğer husus mb nin ucuz para dağıtması bazı oyuncuları açık vermeye bazılarını ise açık veriyormuş gibi davranmaya teşvik edebilir..

3.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Bankalar Pozisyon taşımaz. Dolayısıyla teknik nedenlerle mb ye borç vererek pozisyon sıfırlamak isteyen bankalar mutlaka olacaktır.

Aslında havuzda açık olması tüm oyuncuların açıkta olduğu şeklinde yorumlanmamalı...

Bir diğer husus mb nin ucuz para dağıtması bazı oyuncuları açık vermeye bazılarını ise açık veriyormuş gibi davranmaya teşvik edebilir..
    Geçenlerde yahu hiç kotasyon yolu ile sterlizasyon yok mu acaba derken (fazla likiditeyi merkez bankasının geri toplamasına kotasyon yoluyla sterilizasyon deniyor sanırım), şöyle öğleden sonra 2-3 gibi bir sterilizasyon işlemi gördüm evds'te. Epey şaşırdım tabii.

Allah allah nasıl oldu bu iş yahu falan derken, öğrendim ki bazı bankalar likidite açığı tahminlerinin üzerine korkudan biraz fazla ihtiyat akçesi eklemiş. O nedenle de gün içinde likidite açığı nedeniyle merkez bankasından aldıkları paranın içinden ellerinde kullanamayacakları fazla likidite kalınca, ceza ödememek için talep ettikleri paranın ufak bir kısmını (belki 1-2 milyar TL kadar) öğleden sonra 3 gibi tekrar tcmb'ye EFT yapıyorlarmış.

Yani şu sıralar evds'te tek tük te olsa yakaladığım sterilizasyon işlemi aslında gerçek anlamda sterilizasyon değil, bankaların aşırı tedbirli olması sonucu likidite açıklarını kapatmak için talep ettikleri fazladan kotasyonu cezaya girmemek için aynı gün 1 saat içinde geri vermeleriymiş.

O nedenle son yıllarda gerçek anlamda bir sterilizasyon olduğunu sanmıyorum. Olsa olsa doğan görünümlü şahin vardır.

NOT: İş bu entryi rüyadayken mi yazdım emin değilim. Yarın gerçek hayatta cevap veren çıkarsa demek ki gerçekten de hisse.net üzerinde yazdım yoksa büyük ihtimal rüyada yazdım. Herkese iyi geceler.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Biz hep ayaktayız ben şahidim :-)

5. Çok gergin ortam..halbuki haftaya burası 6.30-6.60 arası tepecek gibi..o vaziyette karşılayacak 13 Eylülü..asıl ondan sonrası mühim..6.00 nın altına sarkmaz gibi duruyor faiz kararından sonra tekrar bakmak lazım gerçi yapılara ya..

Tepki düzeltmesi sonra küçük bir düşüş olursa tekrar 6.60 dan en fazla 6.00 a kadar..asıl işte sonrası vahim..tepeyi geçer mi kısa mı kalır görecez.

skalımızı kesiyorlar daha gür çıksın diye
    bir halt olacağı yok.

7. 13 ünde Dolar kaça kadar düşer

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Aslında bizim durum belli.İflas etmiş bir ekonomimiz bu durumu kullanarak bize istediklerini yaptırmak isteyen stratejık ortaklarımız var.Biraz çizgi dışına çıkarsak boğazımızı sıkarlar.AKP aslında genel olarak çok da global kapitalizme aykırı işler yapmıyor.İsraf ekonomisini,betonu falan hala destekliyor,tarımı bitiriyor,şeker fabrikalarını satıyor,kanal istanbul yapacağım diyor.Düğümün koptuğu noktalar bunlar değil,zurnanın zırt deliği kasımda amerikanın iranı zor durumda bırakma planı ve kürdistanın bizdeki ayağının ve diğer ayaklarının tamamlanması sürecleri.Bu iki olayda akp nin seçime giderken ve hatta seçime gitmezken bile kabul edebileceği işler değil,hele mhp nin tabanına hiç anlatılamaz.O nedenle amerika bizim üstümüze gelecek.Bizim ekonomide malum,o yüzden 2 ay içinde d*****n kuyruğu kopar,merkezin atacağı adımlar faiz artışı falan bence hiç ama hiç önemli değil.Faiz ne olursa olsun bizim ekonomi iflas halinde dış yardım olmadan ayakta duramaz.Dış yardım nasıl ve nerden hangi koşullarla alınacak işte o kısmı çok önemli.
    Ya dış yardım gelmezse,imf şartları siyasal rejime uymazsa?
    YA ABD daha fazla üstümüze gelmezse? Gelecek olsa elinde çok enstrüman var,mesela vize yasağını geri çekmişti.
    Geçnişte olanlara göre öngörüde bulunmak elbette mantıklı olabilir ama illa ki aynı şekilde tekerrür diye bir şart yok.

Sayfa 906/1024 İlkİlk ... 4068068568969049059069079089169561006 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •