En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
konkardato yapanlar hepsi zor durumda mı aceba ? bence degil suistimal edildigi acık vergi vermekten kacıyorlar borcları oteliyorlar ..yahu demezlermi adama siz 10 larca yıl boyunca hic birktirmedinizmi kazandıgınız 100 lerce milyon doları ne yaptınız belese kendinize degil de halk yararına calıstınız oylemi yemezler ...devlet hic mi bunları sormaz ...eminim bircogu nakti ya yurtdısına cıkarmıstır ya dolara basıp saklamıstır bi koseye . ..nasıl olsa ekeonomik kriz var deyip isin icinden cıkarız diyorlar yahu bu faizler %100 oldugu donemlerde insaatlar yokmuydu gokten zembillemi dikildiler .
isteyen cok olur merak etme ama geri odeyecek az olur ..kredi talebi herzaman her faizden olur ..bizim halkın yapısı bu ..onun icin artık eskisi kadar her gelene kredi vermezler ..geri odemelerde sıkıntı olur 4000-5000 den asagı aylık geliri olanlara kolay kolay kredi vermezler .
Ülke ekenomisini yönetenler dahice bir fikir bulmuşlar enflasyonu düşürmek ve mücadele etmek için. buyurun bakın.damat zabıtaları göreve davet ediyor. aklıma eski türk filimlerindeki manav amca geldi. zabıtayı görünce satış fişini ters cevirri fiyatı düşük gösterirdi. yani domatesin üstündeki fiyat fişinin 1 tarafında 4 tl bir tarafında 5 tl yazardı. bunların çözümüde o galiba zabıtalar göreve. oldıuda bitti maşallah.
Eger faizler buralarda kalırsa Dolar kısa sürede 7 zerine çıkar
Ahme hiç görünmüyor italyada pizza dükkanı açtı galiba
Çok haklısınız. Birazda kendimizi suçlamalıyız. vergi iadesi için her ay fişleri yazarak zarfla idareye verirdik. o zaman bazı göz açıklar, esnaftan fişsiz ne olur diye fiş almadan indirimli alışveriş yaparlardı. Şimdi tutan tuttuğunu öpüyor.
Ben son 4 yıldır ekmeği, soğanı bile kredi kartıyla alıyorum. Dolmuş, taksi ve pazarda kredi kartı kullanılmadığından kaçak oluyor. Bazen post makinesi arızalı diyen esnafın malını bırakıp çıkıyorum. Sonuçta herkes birbirini denetlemeli. Herkes hakkı olan kadarını almalı. Bu işin ayıbı omaz.
Yer İmleri