Sayfa 613/1032 İlkİlk ... 113513563603611612613614615623663713 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,897 - 4,904 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    666 dostum anket açarmısın rahip kalır mı gider mi ? diye
    Acalim dostum. Papazdan daha buyuk kazik var ama.. Acalim

Alıntı Originally Posted by erick_von_manhstein2 Yazıyı Oku
    Tamamen bilgi amacli sormak istiyorum. Neden Amerikan Mid Termleri. Amerikan Mid Termleri derken neyi belirtiyorsunuz ? hangi tarih araligi ? diyelim ki Amerikan mid termlerinde Ofac dan bir ceza haberi cikmadi , o zmn ikinci tarih ne olur tahminen
    6 Kasim 2018. Yasananlar Trump'a bir Papaz galibiyeti verdirmek icin duzenlenmisse, onlarin ara secimlerine kadar cozumlenmesi gerekir. Yoksa allah bilir ne zamana su Papazi OFAC'i bitirilecek. Cunku ABD tarafindan da bu olayin iyice siyasilestirilmistir.

Bu benim sahsi gorusumdur. Benim tasima maliyetim bu hissede son konjektur degisiminden dolayi artti. Islem yaparak da maliyetimi dusurme firsatim yok artik dalga boylari kisaldigi icin ve elime almak istedigim hisseleri (hatta fazlasini) aldigim icin. Yukari cevirmesi gerekiyordu coktan.

Bu acidan bakinca, bu tarihe kadar Papaz veya OFAC cozulmezse, veya 8'in ustune artmazsa, pozisyonumun yarisini baska yere gececegim (ileride gelmek icin).

Bunlar benim sahsi dusuncemdir. Yanilma ihtimali yuksektir, ama benim durumum icin en uygun olanidir. Her koyun kendi bacagindan.

Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    666 dostum anket açarmısın rahip kalır mı gider mi ? diye
    Buyur. http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=29523

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    HALKB hakkında son 1 senedir yaptığımız yorumlarımız ve beklentilerimiz maalesef çöpe gitti ve hep ters köşe olduk, durum böyle olunca yeni tahminlerde bulunmaktan çekiniyoruz doğal olarak, hisse de hala alçak irtifada sürünmeye devam ediyor. Belki bilirsiniz, alçak irtifa uçuşları çok tehlikelidir. Banka yönetimi bana göre hem yeteri kadar profesyonel değil hem de Hükümete göbekten bağlı, bu durumda da istedikleri kadar profesyonel olsunlar hiç önemi yok. Mesela Haziran ayında HALKB de dahil kamu bankaları yıllık %11.76 faiz ile maliyetinin yarısından ev kredisi verdiler ve bu kredilerden büyük zarar yazıyorlar. Aklı başında bir yönetimin yapacağı şeyler değil bunlar. Zaman zaman YK Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı olarak ben kendimi bu bankanın başında hayal edip ne yapacağımı hayal ediyorum. O kadar çok fikir geliyor ki aklıma şaşırıyorum. Aktifleri açısından 3. en büyük bankayız (GARAN ile aktiflerimiz aynidir), Ziraat İşbank Halkbank ilk 3 sırada. Halkbankın Vakıf ile veya başka bir banka ile birleştirilmesi çok olumlu olur, mesela keşke VAKBN ile birleşse. Bununla ilgili pek çok dedikodu zaten ortalıkta dolaşıp duruyor. KLNMA çok ama çok ufak bir bankadır, aktifleri 10 milyar tl nin biraz üzerindedir. Öte yandan HALKBnin yıl sonu itibariyle konsolide aktifleri 400 milyar tl olacak yani HALKB KLNMA'nın 40 katı büyüklüğünde bir devdir. Bu 2 banka ayni ligde değiller. Ama olmaz olmaz, işbaşındaki Hükümet'ten her türlü icraat beklenebilir. Halkbankın başka bir banka ile birleşmesi olası bir cezadan onu kurtarmaz. HALKB gerçekten de çok ucuz ama gördüğümüz üzere 14 aydır sürüp giden devasa bir satışa maruz kaldı ve bu süreç henüz sona ermiş değil. Bankanın yakın vade tahviline bakıyorum (Haziran 2019) ve çok güçlü bir toparlanma görüyorum, tahvilin fiyatı 2 ay önceki dolar bazlı dip seviyeden %80 gibi çıkmış durumda ve PAR'a geldi hemen hemen yani 100'e (kupon değerine). Diğer orta vadeli 3 tahvilde de (2020, 2021 Şubat, 2021 Temmuz) ciddi toparlanmalar var ancak bu toparlanmalar henüz hisse fiyatına aksetmiş değildir.
    Çok kıymetli bir yorum ve analiz, teşekkür ederiz..

Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Bunlar 30, hatta 10 hisseleri. Boyle hareketler olamaz buralarda. Gidecegi en fazla 2 katidir kisa surede.

Ki bu hisse herkeze dagitilmis bir durumda. Yuku cok ve cok agir.

Gercekci olmayan hedeflere odaklanmayalim.
    Ha kezâ, thanks..

Erdoğan’ın emrine ‘süper banka’: İstediğinden alıp istediğine verecek

08/10/2018 07:59

AKP’nin Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçirdiği yasa teklifiyle devlete ait Türkiye Kalkınma Bankası, BDDK denetiminin dışına çıkacak ve Bankacılık Kanunu’nun kredi kurallarına göre davranmak zorunda olmayacak. Cumhurbaşkanının talimatıyla istediği kurumdan para alıp istediği müşteriye kredi verebilecek.

AKP grup başkan vekilleri Naci Bostancı ve Mehmet Muş’un, Türkiye Kalkınma Bankası’nın yeniden yapılandırılmasını öngören yasa teklifi geçen hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Sayfa 613/1032 İlkİlk ... 113513563603611612613614615623663713 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •