Sayfa 773/1030 İlkİlk ... 273673723763771772773774775783823873 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 6,177 - 6,184 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

  1. #6177
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Yaş
    65
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by rACE Yazıyı Oku
    hatırlamaz mıyım..

    damat ve reis kod adlı siyasetçi 1 haftada 5den 6ya gelmiş doları frenlemek için alınan önlemleri açıklayacaklardı.

    Koskoca ülkenin cumhurbaşkanı, dondurma gibi erimiş tl'ye karşılık "onların doları varsa bizim de Allah'ımız var dedi" ve dolar 30sn.de 6dan 7 ye cıktı.

    altcoinler olabilir ama bitcoinin fiyatında bu hızda bir değişim görmemiştim.

    koskoca cumhurbaşkanı

    koskoca ülkeyi Allah'a emanet etti.

    Onmilyonlar gurur duydu
    onmilyonların tüyleri diken diken oldu
    onmilyonlar o günden beri cezalandırılmaya devam ediyor.

    ve maalesef, kurunun yanında yaş da yanıyor.

    onmilyonlar akıllanmadıkca, milletçe cezalandırılmaya devam
    10 Agu karacuma..
    Dolar kuru bir gunde %20 'den fazla yukari gitmis.
    Datca'da tatildeyim.
    8 gunluk odenmis rezervasyonum var.
    Tatilimin 6. gunu daha.
    21 Agu'da ailecek Kanada'ya ucacagiz. Cocuklari okullarina yerlestirip geri donecegiz.
    Okul, yurt, yemek v.s paralarinin bir kismi odenmis.
    Her sey organize edilmis.
    Gitmeye sadece 10 gun kalmis.
    Param hazir ama bankada duruyor.
    Pazartesi bambaska bir ulkeye uyanabiliriz.
    Kambiyo rejimi degisebilir.
    Millet bankalara hucum edebilir.
    Bankalardan para cekisine kisitlama getirilebilir.
    Bu sekilde soylentilerin bini bir para.
    Cumartesi sabahi, bu baslikta da paylasildi ama bir kac saat sonra ben yolda iken yalanlandi, bddk banka genel mudurlerini cumartesi saat 11.00 de acilen toplantiya cagirdi gibi bir haber.
    2 gun kala tatilin bitmesine kalkin cocuklar acilen eve geri donuyoruz, pazartesi sabahi Istanbul'da olmamiz gerekiyor dedim ve apartopar yola ciktik.
    O hafta sonu cok gergin gecti. Pazar gecesi uzakdogu borsalarinda 7.20 gibi bir kur gordum.
    Pazartesi sabahi haber vererek, bir kac bankadan ufak miktarlarla ancak 3 gunde ihtiyacim olan parayi toparlayabildim.
    Haber vermeme ragmen saatlerce kapisinda bekledigim bankalar da oldu.
    Sozunu yerine getiremeyenler de.
    Bir de panikci, vatan haini v.s yerine kondum.
    Hangisine yanayim?
    Bir suru kisi planlarini degistirmek zorunda kaldi.
    Emekler heba oldu.
    Hayaller suya dustu.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

  2.  Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    16 yıldır iktidarda nasıl duruyorlar sanıyorsun. En son seçimde 1 kekle %52 oy aldıklarına göre.
    Bu kadar oy deposu mal varken mart seçimlerinin sonucuda BELLİ.Hiç ama hiç umutlanmayın

  3.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Bizim burada 14 ten 16 oldu 🤣🤣🤣


    iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    herkesin enflasyon sepeti farklı keşke enflasyon sepetine göre hoşgeldin faizi verilse şöylede bir reklam yapılır !! yaptığın harcamaları getir uzman experlerimiz eşliğinde enflasyonunu hesaplayalım sana uygun mevduat faizini belirleyelim dolar yükselmiş inmiş düşünme her zaman garanti reel faizin cebinde

  4.  Alıntı Originally Posted by ekfuture Yazıyı Oku
    Faiz, döviz tahmini yapmaya çalışanların dikkate alması gereken 3 öngörüm olacak.

    1 - İktidarın davranışlarında bir rasyonalite arayarak döviz ve faizi tahmin etmeye çalışmayın. Piyasaların istediği her şey ancak piyasalar iyice çığırından çıktıktan sonra, zoraki ve kerhen yapılacaktır. Bu nedenle alınan önlemlerin hiç birisi kalıcı sonuç yaratmayacak, yalnızca günü kurtarmakla ilgili olacaktır.

    2 - Kriz bu iktidar gidinceye kadar devam edecektir. Bu durumun bilincinde olan önemli sayıdaki yatırımcı ve kredi borçlusu, 2-3 hatta 5 yıllık döviz ihtiyacını, günü geldiğinde çok pahalıya almak durumunda kalabiliriz düşüncesiyle fiyatını uygun bulduğu anda TL'den dövize geçerek, temin etmeye çalışacak, bu durum da dövizin kalıcı bir şekilde aşağı sarkmasının önünde önemli bir engel oluşturacaktır.

    3 - Piyasalar yönü kesinlikle aşağı doğru olan bir testere formatında ilerleyecek. Yani kısa ve orta vadede ne batacağız ne de çıkacağız, yön aşağı olacak ama arada yukarı yönlü düzeltmeler yapacak, bu da pozisyonların kademeli olarak alınmasının önemini artıracaktır. Yani dolar 7 TL'yi vurduğunda döviz portföyünün belli bir kısmını elden çıkarmış, 6 TL'nin altına düştüğü zamanda alım yapmış olmanız gerekirdi. Piyasaların ateşinden muaf işlem yapabilmek için alım ve satım noktalarının ve tutarlarının önceden belirlenmiş olması çok önemlidir.
    şu ana kadar ki olanların tam da bu şekilde olduğunu söyleyebiliriz.
    Bundan sonraki olacaklarda bunun tekrarı olacaktır. polisiye önlemlerin alınmaya başlaması işi faklı noktalara götürecek süreci başlatmış bulunmaktadır. İMF konusunda da son raddede , bir şeklide halka yedirilip, iktidarı kaybetmemek adına ülkeye davet edileceğini düşünüyorum. Ama o sürece kadar baya bir batacak olmamız fikri, şu anda dolara kademeli geçişi mümkün kılıyor.
    YEP ve enflasyon ile mücadele kapsamında adamlar indirim yaparken Faiz konusu şu aşamada kapanmıştır. artık faiz artışı doların 8 bandını geçmesi ile gündeme gelecektir.
    sadece burada artık takip edeceğim şey günlük fonlama faizi ve merkezin döviz likitidesi ne kadar kaldığıdır. AZALAN dolar miktarı
    bulunamayan yabancı kaynaklar bir atak durumunda bizi ımf nin kucağına bırakacaktır.
    IMF programı olacağı anda doların bir süre daha salınacağını , mevcut iktidarın bu programa sadık kalamayacağını ve tekrar doların yukarı hareket edeceğini düşünüyorum.

  5. #6181
    Reel sektörün dış borcu katlanırken, onlara borç veren bankaların yurtdışı finansman maliyetlerinin artması da sektördeki likidite korkusunu artırıyor.
    Kur krizi, döviz borçlusu olup da döviz kazancı olmayan şirketlerin mali durumlarında ciddi tahribatlara neden oldu. Şirketlerin kritik bir noktaya sürüklenmeleri bankaların aktif kalitelerini zayıflatırken, yurtdışı borçlarını döndürme kapasitelerini de azaltıyor. Özel bankaların sadece son 3 ayda yapacağı geri ödeme tutarı 14 milyar doları bulurken, kamu bankaları ise yıl sonuna kadar 4 milyar dolar dış borç ödemesi yapacak. Tutarın büyük kısmı sendikasyon kredilerinin geri ödemelerinden kaynaklanırken, tahvil borçlarından kaynaklı ödemeler ise sınırlı düzeyde kalıyor. Bankalar eylül ayında kısa ve uzun vadeli borçlarından kaynaklı vadesi gelen 5.7 milyar dolar tutarında yüklü bir ödeme yaptı. Bu ay bitene kadar ise 6.8 milyar dolar geri ödeme yapmış olmaları gerekiyor. Kasım ayında geri ödeme yükü 2.3 milyar dolara inerken, aralıkta bankaları 4.8 milyar dolarlık yüklü bir ödeme daha bekliyor.

    EN BÜYÜK RİSK FONLAMA

    Uzmanlar, Türk bankacılık sektörü için en büyük risklerden birinin fonlama maliyetleri olduğunu belirtiyor. Bankaların son dönemde yeniden finanse ettiği sendikasyon kredileri, uluslararası yatırımcıların henüz sırtını Türkiye'ye dönmediğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor ancak fonlama maliyetinin yılın ilk çeyreğinden bu yana iki katına çıkmış olması da dikkat çekiyor. Bankacılar, bu durumda bankaların verdikleri döviz kredilerini daraltmak zorunda kaldıklarını ve şirketlere döviz alarak borçlarını kapatma konusunda baskı yaptıklarını belirtiyor. Bu yaklaşım zaten kıt olan dövize talebi daha da körükleyerek kurlar üzerindeki baskıyı iyice artırıyor. Diğer yandan Türk ekonomisi yavaşladıkça talepteki düşüş nedeniyle bankaların daha küçük kredilerle de yetinebileceği öngörülüyor.

    Merkez Bankası verilerine göre, özel bankaların uzun ve kısa vadeli ödemekle yükümlü oldukları dış borç tutarı 2018 Temmuz ayı itibarıyla 106 milyar 493 milyon dolara ulaştı. Gelecek yıl ilk 7 ayda toplam borcun 20.9 milyar dolarlık kısmının vadesi gelmiş olacak. Kamu bankaları ise aynı dönemde 5.8 milyar dolarlık dış borç ödemesi yapmakla yükümlü.
    LİKİDİTE KAYGISI YARATIYOR

    Bankaların uluslararası piyasalarda sendikasyon kredilerini yeniden finanse etmelerinin maliyeti iki katına çıktı. Türkiye için mart ayında yüzde 1.30 seviyelerinde olan 12 aylık Libor faizi yüzde 2.9 seviyesine kadar ulaştı. Turkish Bank Ekonomisti Tuğrul Belli, bankaların yurtdışı kredi borçlarının ister istemez bir likidite kaygısı yarattığını belirterek, “Bankaların esasen bu ödemeleri karşılayacak likiditesi var ancak borç çevirmeleri yüzde 100'ün altına düşer ve bu durum uzun süre devam ederse bir sıkışıklık yaratacaktır†dedi. Yüksek seyreden kurların banka bilançolarına etkisinin tam bilinmediği için yabancı bankaların sendikasyon ve borç yenilemede ihtiyatlı davrandıklarını söyleyen Belli, yeni borç maliyetlerinin oldukça arttığını ve bu durumdan büyük bankalar çok etkilenmese de küçük ve orta çaplı bankaların etkilenebileceğini vurguladı.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

  6. #6182
    Gecmis olsun Dudu.bu ulkede yasiyorsaniz herzaman sigortaniz olsun.portfoyun bir kismini dovizde tutmak gerekiyor.(fiyata bakmadan alim).bu ulkenin riskleri herzaman yuksektir.

  7. #6183
    faizler bankaların yüksek borçlanma ve konkordoto etkisiyle oluşacak likidite açığı nedeniyle düşmesi zor.
    abd dolarının baz maliyeti yıllık %3 e dayanmış.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

  8. #6184
    en eski kafalı diye tabir edilen halkımız evinde altın bulundurur.
    devletle maddi işine mesafe koyar.
    eğitimlilerin korkusu da güveni de biraz fazla eğitildiklerinden radikaldir.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Sayfa 773/1030 İlkİlk ... 273673723763771772773774775783823873 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •