Sayfa 127/350 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon
Arama sonucu : 2798 madde; 1,009 - 1,016 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma 2

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,246
     Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    sn bear bu sistem benden 1o alır. lakin böyle bir arbitrajı 1 sene boyunca garanti olarak elde etmek mümkün mü?
    bence garanti senelerdir izlediğim ama fazla risk/getiri isteğim yüzünden
    o kadarcık getiri için işlem yapmadığım pozisyonlardı.

bu ay içinde ekranda fiyatları görüp hesap makinası ile sürekli hesaplayıp korka korka
    tuşa basıp işlemi gerçekleştirdim.
    vade sonuna gelmeden de normal değerinin üzerinden poz kapatıp nakite döndürdüm.

1 haftadır da bunun otomatiği nasıl olur (hesap makinası ile malum zor iş)
    robotunu yazdım dün işlem yapmayacak şekilde canlı seansta izledim
    sadece 1 an sanal işleme açıp sanal emir gönderttim. ( arbitraj için aynı saniyede 3 işlem yapıyor Başarılı.)
    ay başından itibaren gerçek emir göndermesini sağlayacağım
    sermaye bu sefer çok küçük, piyasa ise çok çok büyük.

dün gece ise aynı robotu aynı piyasanın başka 1 ensturumunda da çalışacak şekilde değiştirdim.
    bu ensturumanıda ay içinde kontrol edeceğim.
    2019 dan itibaren ya sermaye minicik olsada 2 ye bölüp 2 ensturumanda yada önümüzdeki 2 ayda gözlemlediğim % getirisi yüksek olanda sürekli çalıştıracağım.
    işlem yapıldıktan sonra robotu kapat ekranı kapat ay sonunu bekle. (yarın düşecek mi? / yükselecek mi?) derdi düşüncesi
    uyku kaçıracak stresi vs olmayacak.

ay içinde ilave para koyabilecek durumun olursa aç robotu işlemleri tamamlayana kadar bekle kapat bu kadar.

hayırlısı bakalım. zaman ne gösterecek.

Alıntı Originally Posted by Tiberius Yazıyı Oku
    Üzüldüm üstat, geçmiş olsun.
    Çoğumuzun darbe yediği zamanlar olmuştur, bazen piyasadan bazen başka yerden.
    Umudumuzu bizden alamazlar.
    teşekkürler Tiberius hocam,
    Bear_Bull
    @BearBull26

2.  Alıntı Originally Posted by Tiberius Yazıyı Oku
    Doğru

Erhancım puanlamak için gerçek durumu bilmem lazım, backtest önemli değil.

1 - ) Hangi tarihte kaç lira sermaye ile başladın ?
    2 - ) Arada sermaye ekledin mi ?
    3 - ) Sermaye kaça kadar eridi, bakiye en yüksek kaçı gördü ?
    4 - ) Ortalama kaç lot long veya short durumda oluyorsun ?
    5 - ) Getiri eğrin lineer mi, max DD kaç yaşadın ?

Aşağıdaki iki madde benim sistem design ederken en önem verdiğim ögeler;
    Sistemlerime yüksek puan vermeme nedenlerim bunlar.

1 - ) Pozisyon yüksek zarara tahammul ediyıor mu ?
    Yüksek zararı tolere edip ondan sonra kara geçse dahi benim hoşlanmayacağım bir durum bu.

2 -) Sistem güven endeksi (sistemine ne kadar güveniyorsun)
    İşi gücü bırakacak derecede güveniyor musun ?
    Sistemini design ederken gerçekle örtüşme oranı üzerinde kafa yordun mu ?
    Hangi tür design ve araçlar gerçekle örtüşme oranını düşürür, bunlar üzerinde düşündün mü ?

Dün bearbull hocaya 9 verdim, tabi biraz da latife.
    Gerçekte yaşanmamış durum 9 puan alamaz.

Ed seykota' nın da önem verdiği 3 kural varmış;

1)Zararı kısa kesmek
    2)Zararı kısa kesmek
    3)Zararı kısa kesmek.

3.  Alıntı Originally Posted by Tiberius Yazıyı Oku
    Doğru

Erhancım puanlamak için gerçek durumu bilmem lazım, backtest önemli değil.

1 - ) Hangi tarihte kaç lira sermaye ile başladın ?
    2 - ) Arada sermaye ekledin mi ?
    3 - ) Sermaye kaça kadar eridi, bakiye en yüksek kaçı gördü ?
    4 - ) Ortalama kaç lot long veya short durumda oluyorsun ?
    5 - ) Getiri eğrin lineer mi, max DD kaç yaşadın ?

Aşağıdaki iki madde benim sistem design ederken en önem verdiğim ögeler;
    Sistemlerime yüksek puan vermeme nedenlerim bunlar.

1 - ) Pozisyon yüksek zarara tahammul ediyıor mu ?
    Yüksek zararı tolere edip ondan sonra kara geçse dahi benim hoşlanmayacağım bir durum bu.

2 -) Sistem güven endeksi (sistemine ne kadar güveniyorsun)
    İşi gücü bırakacak derecede güveniyor musun ?
    Sistemini design ederken gerçekle örtüşme oranı üzerinde kafa yordun mu ?
    Hangi tür design ve araçlar gerçekle örtüşme oranını düşürür, bunlar üzerinde düşündün mü ?

Dün bearbull hocaya 9 verdim, tabi biraz da latife.
    Gerçekte yaşanmamış durum 9 puan alamaz.
    sorulara cevap verecek kımse var mı acaba

ben cevap veremıyorum cunku 5 yılda hangı sıstemımın ıstatıstıklerı paylasacagımı bılmıyorum :D

okadar çok sıstem türetip değiştirdikki 1 sene kalabıldıgım sıstem belkıde yoktur.

işte bu yuzden gerçek hesapta kım ne üretmiş çok daha önemli bu gerçek hesapta bana göre 3 yıllık extra olmalıdır.

3 yıllık extranın başarılı olması için belkide bu kriterleri saglayan bır sıstem yaratmak lazım. Ancak bana göre sayılan kriterlerden çok elde edilen extra çok daha önemli 3 yıl için.

Birisi vardır yılda 3 işlem acıp kapatır 8 kaldıraçla girer yılda %100 yapıp cıkar buda bir sistem. birisi vardır ykoç gibi sistem yapar bundan kar eder. birisi vardır ykoçtan daha iyi sistem yaratır ama sisteme uymaz değiştirir vesair.

yani diyeceğim o ki başarı bana göre 3 yıllık hesap extrasıdır.

Bunu arge amaçlı yapacagım 2. wps server kıralayıp herşeyi şefaf bir biçimde yayınlayacagım 3 yılın sonunda ne elde edılıp edılmedıgını herkes görmüş olacak. 1.wps server tamamen benım özelimde kalacak
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

ben cevap veremıyorum cunku 5 yılda hangı sıstemımın ıstatıstıklerı paylasacagımı bılmıyorum :D

okadar çok sıstem türetip değiştirdikki 1 sene kalabıldıgım sıstem belkıde yoktur.

işte bu yuzden gerçek hesapta kım ne üretmiş çok daha önemli bu gerçek hesapta bana göre 3 yıllık extra olmalıdır.

3 yıllık extranın başarılı olması için belkide bu kriterleri saglayan bır sıstem yaratmak lazım. Ancak bana göre sayılan kriterlerden çok elde edilen extra çok daha önemli 3 yıl için.

Birisi vardır yılda 3 işlem acıp kapatır 8 kaldıraçla girer yılda %100 yapıp cıkar buda bir sistem. birisi vardır ykoç gibi sistem yapar bundan kar eder. birisi vardır ykoçtan daha iyi sistem yaratır ama sisteme uymaz değiştirir vesair.

Bunu arge amaçlı yapacagım 2. wps server kıralayıp herşeyi şefaf bir biçimde yayınlayacagım 3 yılın sonunda ne elde edılıp edılmedıgını herkes görmüş olacak. 1.wps server tamamen benım özelimde kalacak
    Selam;

Şahsen işi gücü bırakabileceğim sistemleri henüz tasarlayamadım .2015 yılından bugüne kullandığı sistemle sermayeyi sıfırlamayanın sistemi ve sisteme uyum puanı total olarak 4 olmalı, çünkü ortada başarı var. Bence İndikatör bazlı sistemlerin ise max puanı 8. Extre bazında puanlama yapacaksak indikatörle yapılan tek sistem ile hiçbir extreye işi gücü bırakacak kadar güvenemem. Birden çok sistem kullanan ve her ay üstüne koyma ihtimali yüzde 70 lerde olan kurgu benim için 6-7 puan. Yüzde 70 üstüne koyma ihtimali olan sistem bütününün dahi yüzde 30 riskinin sermayeyi tek işlemde yok edebileceğini göz önüne aldığımızda 8-9-10 puan alabilecek yapı ancak gün içi işlem yapan gün sonu flat olan bar kapanışı beklemeyen sistemlere verilebilir diye düşünüyorum.

5. Aslında bir puan yarışması yapsanız her hafta gerçek hesap özetleri üzerinden "sistemci-sistem ismi " = aldığı puan gibi sistemici ve sistemlerine puan verilse belki görülemeyen gizemli bilgiler gün yüzüne çıkar.

Başarılı sistemciler ve sistemleri umutsuzlara umut olur.

Beyin fırtınası yapılır.herkes yararlanır.

M5s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

Erhan hocam eskiden ne güzel resim paylaşırdın, hanidir kestin paylaşımı.
    vahap beyaz, ahmet çakar ....

7.  Alıntı Originally Posted by Tiberius Yazıyı Oku
    Uçmuşssun Erhan bravo
    Benim katkım oldu mu
    Cumeten teskkurler.

Cizdigim grafigi sanal mi sanmistiniz

Yuzde 800 dogruydu.

Sizin katkiniz ideal gibi bir platformu yapmak en buyuk katkinizdi.

Onun harici sezai beye ben tesk etmek isterim cok kahrimizi cekmistir. Saolsun elinden geldogince aciklayici ve yardimsever.

Son calismayi kastediyorsaniz ben onu bu sisteme zaten giydiremeyecektim kodlae tam uyumlu degildi ancak benzer bir yontem uygulaniyor.

Son calisma sinyal sayisini genel anlamda arttirdigi icin kesimi yaratan cizgiyi malarla yumusatmak lazim

Farkli yontemlerle benzer durumu olusturuyoruz bu sistemde.

Asil mesele bunda degil mesele istikrar yakalamakta benim derdim bu yuksek risk yuksek getiri modunda ilerliyoruz istatistiklerdeki ufacik sapma herseyi basa dondurebilir.

Bakalim ne kadar sure kazasiz ilerleyebilecek
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Cumeten teskkurler.

Cizdigim grafigi sanal mi sanmistiniz

Yuzde 800 dogruydu.

Sizin katkiniz ideal gibi bir platformu yapmak en buyuk katkinizdi.

Onun harici sezai beye ben tesk etmek isterim cok kahrimizi cekmistir. Saolsun elinden geldogince aciklayici ve yardimsever.

Son calismayi kastediyorsaniz ben onu bu sisteme zaten giydiremeyecektim kodlae tam uyumlu degildi ancak benzer bir yontem uygulaniyor.

Son calisma sinyal sayisini genel anlamda arttirdigi icin kesimi yaratan cizgiyi malarla yumusatmak lazim

Farkli yontemlerle benzer durumu olusturuyoruz bu sistemde.

Asil mesele bunda degil mesele istikrar yakalamakta benim derdim bu yuksek risk yuksek getiri modunda ilerliyoruz istatistiklerdeki ufacik sapma herseyi basa dondurebilir.

Bakalim ne kadar sure kazasiz ilerleyebilecek
    erhan kardeşim, durumuna sevindim, bundan sonra böyle devam etsin.

Sayfa 127/350 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •