Originally Posted by
elma
1) Dünya'dan örnek aramaya gerek yok, Atatürk'ün vasiyeti gayet açık ve anlaşılır. Atatürk'ün vasiyeti ile İş Bankası hisselerini miras bıraktığı CHP sözkonusu hisselerin sahibi olarak ticari faaliyete girişmiş olmadığı ve bu durumun Anayasa 69. maddesine aykırılık teşkil etmediği de gayet açık.
2) Hisse senedi sahibinin ticaretin içinde olduğunu söylemeniz, ticaretin / ticari faaliyetin ne olduğunu bilmediğinizi gösterir.
3) Anayasa'daki metni sizin çok kolay ve mümkün gördüğünüz "ortak da olamaz" şeklinde değiştirmek, eğer kolaysa yapsınlar hep birlikte görelim.
İlk olarak kolaysa yapsınlar demişsiniz hemde çok kolay ne yapacaksınız hayırdır? Ayrıca diyorsunuz hisse senedi almak ticari faaliyette bulunmak değil diyorsunuz çok doğru .Peki o zaman chp den 4 yönetim kurulu üyesinin ne işi var orda? Siz herhangi bir hisse aldığınızda yönetim kuruluna girebiliyormusunuz? Hatta borsada şirketin %10 nu bile ele geçirseniz imtiyazlardan dolayı giremiyorsunuz.Bir konuyu eleştirirken daha dikkatli olun bence.Tekrar söylüyorum bu kanunu değiştirmek çok kolay ve yapacaklar sizde göreceksiniz.
" borsanın sırrı rakamlarla geleceği birleştirmektir "
Yer İmleri