Sayfa 190/1012 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290690 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 1,513 - 1,520 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Doğru zamanda alınan ve uzun vade elde tutulan hisseden faizin üstünde kar etmek çok normal. Bu yetenekli , büyük görüşlü vs. olduğunuzu göstermez.

Şunu ekleyeyim, 6 ay bir yıl yada 2 yıl sonra zararda taşıdığı hisse yükselince o arkadaş buraya gelip bakın ben bildim diyecek ama aylarca zararda hisseyi taşıdığından bahsetmeyecektir :-) ilk defa okuyanlarda vay be helal olsun adama diyecektir. Twitter da çok var bunlardan:-)
    Ne sizi nede sayın Kentuf' u şahsen tanımam ama ilk defa okuyan biri olarak değl 20 yıldır piyasayı ve hisse net i takip eden biri olarak yazıyorum. Herkesin risk algısı ve yatırım anlayışı farklıdır bana göre hisse yatırımcısı için doğru zamandan ziyade doğru hisse tercihi daha önemlidir yanlış hissede bekliyorsanız istediğiniz kadar doğru zamanda alın hiç kıymeti yok.En tepeden satıp ta en dipten alabilen trader da görmedim.2000 li yıllarda 30-35 bin endekse CNN de bu bir büyüme değil bu bir genleşme bu bir balon ve bir gün patlayacak diye millete kağıt aldırmayan bir yiğit bulut 2008 krizinde 28 binlere gerilemiş endekste 1,65 tl garanti 1,5 tl THY fiyatlara gelmiş hisseler varken TGRT didin dibi var 12 binler göreceğiz diye korku saçarak ky hisse aldırmayan Ziya Osman Açıkel gördüm ben.
    potansiyeli olan ucuz kalmış hisseyi bulmak hisse fiyatının piyasa ederinin çok altında olduğunu keşfedebilmek sadece bacası bile şu anki fiyatı eder diyebilmek başka bir öngörüdür.Teknik veya Temel analiz bilgisinin haricinde başka bir birikim gerektirir.Birlikte yurt dışına gittik dediği Sn Stockgeneration u da hisse nette çok uzun zamandır takip ederim ve viop taki .çok başarılı trade lerine şahidim. Anlayacağınız twitter da çok var dediğiniz kişilerden önce bu insanlar daha twitter icat edilmemişken bu alemde yazıyordu.
    Benim nazarımda meyve veren ağaç gibiler isteyen koparır yer istemeyen yemez.
    Yemiyorsanız taşlamayın bari bir çok değerli insan bu gibi ithamlardan bıkıp bıraktı yazmayı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bistte tarihi bir firsat yasiyor olabiliriz.
    Guzel guzel hisseleri bedavadan biraz daha pahaliya alma donemi..
    Faizden gelen paranin bir kisimi ile hisse alinabilir 2-3 senelik perspektif ile.
    Syg,
    Keşke ülkemizde de yatırım kulübü şeklinde dernek ya da organizasyonlar olsa da 2-3 yıllık bakış açınızı konuşup sohbet edip yatırıma kulüp olarak dökebilsek. Belki de vardır ben bilmiyorum. Linkte bulunan organizasyonlardan hiç denk geldiniz mi?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Investment_club
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by albatros Yazıyı Oku
    Herkesin risk algısı ve yatırım anlayışı farklıdır bana göre hisse yatırımcısı için doğru zamandan ziyade doğru hisse tercihi daha önemlidir yanlış hissede bekliyorsanız istediğiniz kadar doğru zamanda alın hiç kıymeti yok.
    Doğru zaman vurgusu yapmamın nedeni zaten doğru hisse ile işlem yaptığımızı düşünmemden kaynaklanıyor, dikkat ederseniz işctr örneğini verdim. Şirketleri olan tek bankadır:-) Benim işlem yaptığım kağıtlar Oyak grubu (ereğli), İş bankası grubu (banka, soda, camlar), koç grubudur (tüpraş, froto). Uzun vade de bu hisseler ne getirmiş?

Alıntı Originally Posted by albatros Yazıyı Oku
    potansiyeli olan ucuz kalmış hisseyi bulmak hisse fiyatının piyasa ederinin çok altında olduğunu keşfedebilmek sadece bacası bile şu anki fiyatı eder diyebilmek başka bir öngörüdür.Teknik veya Temel analiz bilgisinin haricinde başka bir birikim gerektirir.Birlikte yurt dışına gittik dediği Sn Stockgeneration u da hisse nette çok uzun zamandır takip ederim ve viop taki .çok başarılı trade lerine şahidim. Anlayacağınız twitter da çok var dediğiniz kişilerden önce bu insanlar daha twitter icat edilmemişken bu alemde yazıyordu. Benim nazarımda meyve veren ağaç gibiler isteyen koparır yer istemeyen yemez.
    Yemiyorsanız taşlamayın bari bir çok değerli insan bu gibi ithamlardan bıkıp bıraktı yazmayı
    Kimsenin gıyabında yazmak istemem ancak size cevap vermek için yazıyorum. Dediğiniz kişileri sadece hisse.net te yazdıkları yazılardan tanırım. Kendilerini takip etmem, söyledikleri, yazdıklarına göre tek işlemim yoktur. Kendi aklım ve bilgimi kullanmayı tercih ederim. Aylık Bist 100 grafiğinde zaten nerelerden riske gireceğiniz, nerelerde karı realize edeceğiniz oldukça açık görülmekte. Başkasının aklına neden ihtiyaç duyayım?

Birisi 3,5 tan tekfen alıp 13-14 tl den satmıştı. Bunu hemen hemen her gün tekfen sayfasında yazıyordu :-) Görmemek ve hafızanızda kalmaması mümkün değil. Meyve veren ağaç tanımınıza katılmıyorum. Yazdıkları yazılara dayanarak bunu savunuyorum.

Hem alçak gönüllü hemde bilgili bir kişi takip etmek istiyorsanız Halk Cafe'de yazan Trendhound 'u tavsiye ederim. Onun yazıları ile savunduğunuz kişinin analizlerini (ve en önemlisi yazım tarzlarını) karşılaştırın, ne demek istediğimi anlarsınız. Ancak kendisi de trader değil UV yatırımcı olduğunu söylemektedir. Hisse net te yazan, günlük işlem hacmi 2 milyon dolara çıkan bir başka kişi var (nick'ini yazmam doğru olmaz). Başarılı Takas analizi yapar. Ağzından bir kere bile "şurdan aldım, şuradan sattım, pehh" tarzında yazısı yoktur. Alçak gönüllülük ayrı bir yetenektir...

Alıntı Originally Posted by albatros Yazıyı Oku
    Benim nazarımda meyve veren ağaç gibiler isteyen koparır yer istemeyen yemez. Yemiyorsanız taşlamayın bari bir çok değerli insan bu gibi ithamlardan bıkıp bıraktı yazmayı
    Tartışmanın başlangıcı, meyve veren kişinin dünyanın en büyük 8nci ekonomisi olan Brezilya ekonomisi hakkında yazdıkları ve daha sonra ukala tarzdaki cevaplarıdır. Kendisi iş için gittiği Breziya'da tüten baca görmemiş ve alışveriş merkezlerinde silahlı 3 güvenlik görevlisi olduğu için brezilya'yı beğenmemiş :-) Sizden ricam Brezilya ekonomisi ve endüstrisi ile ilgili internetten araştırma yapmanız. Başlangıç olarak şunu yazayım, Türkiye'den çok daha önceleri kendi tankını, uçağını, uydusunu ve savaş gemisini üretmiş bir ülkedir. Tarım ve hayvancılık, tekstil, vb. konulara girmiyorum... Daha sonra bu ağacın meyvelerinin yenip yenmeyeceğini düşünün isterseniz :-)

Son olarak; eğer halka açık bir ortamda yazıyorsanız, eleştiri alabileceğinizi unutmamanız ve tanımadığınız kişileri çok da fazla savunmamanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu ben dahil, herkes için geçerli...

İyi tatiller...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Borsa da artis son 1 senede olur.onun icin son sene alsaniz olur.2028 gibi bu çıkışı ongoruyorum[emoji39]

6. Burgan bank kendini aşmış.. Mt bugün aradi yani cumartesi.. 300 k 25.5 verdi pazarlik yok

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    ...............
    Dön dolaş diyor forum alt yapısı....Çoguna katılıyorum..
    Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa

8.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Dön dolaş diyor forum alt yapısı....Çoguna katılıyorum..
    Uufuk hocam. Seni yazmayı unuttum kusura bakma.

Uufuk hocam, benim nazarımda forumun en değerli kişilerinden biridir. Matriks te indikatör yazma da tek geçerim.

Saygılar...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Sayfa 190/1012 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290690 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •