Sayfa 7/153 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 49 - 56 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

1 sayfa cvp yazdım telefonun azizliğine uğradık.
    Tradingwiewe temettü ve bedelsizler dahil değil. Ya mynet invest ve tcmb yalan söylüyor ya da tradingwiew de temettü ve bedelsizler yok.
    Çok güzel getiriler var akşam bilgisayarı açınca paylaşacağım. Sadece dolar değil altınla da karsilastiracagim bakalım ne çıkacak.

2.  Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    1 sayfa cvp yazdım telefonun azizliğine uğradık.
    Tradingwiewe temettü ve bedelsizler dahil değil. Ya mynet invest ve tcmb yalan söylüyor ya da tradingwiew de temettü ve bedelsizler yok.
    Çok güzel getiriler var akşam bilgisayarı açınca paylaşacağım. Sadece dolar değil altınla da karsilastiracagim bakalım ne çıkacak.
    Tespitiniz doğru. Tradingview fiyatları düzeltilmemiş olarak gösteriyor. 2018 yılında düzeltilmiş fiyatları görebilmek için ayarlar kısmına menü eklediler.

Şu an bende düzgün çalışmıyor ama grafik üzerine sağ tık > ayarlar > olaylar > verileri temettülere göre düzelt yaptığınızda mynet ile aynı grafiği (düzeltilmiş) elde etmeniz gerekiyor.

3.  Alıntı Originally Posted by tosunpasa Yazıyı Oku
    2013 de bist 100 50 bin dolar diyor.
    Sizin teziniz nedir? Şu an 20 bin dolar seviyelerinde neye dayanarak pahalı diyorsunuz?
    herşeyin zamanı var derler ....

4. selam.
    konunuz hayırlı olsun.
    geçmişi bir kenara bırakalım.
    geçmiş 10 sene böyle gitmiş.
    20 sene evvel alsaymışız şu kadar olurmuş vs. bi bırakalım derim.
    asıl önemli olan geçmişini ortaya koyduğumuz firmalar gelecekte te aynı karlılığı ortaya koyabilecek mi bunların analizi yapalım derim.

Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Tespitiniz doğru. Tradingview fiyatları düzeltilmemiş olarak gösteriyor. 2018 yılında düzeltilmiş fiyatları görebilmek için ayarlar kısmına menü eklediler.

Şu an bende düzgün çalışmıyor ama grafik üzerine sağ tık > ayarlar > olaylar > verileri temettülere göre düzelt yaptığınızda mynet ile aynı grafiği (düzeltilmiş) elde etmeniz gerekiyor.
    ben dedğinizi yapsam da düzeltmeyi gerçekleştirmiyor şimdi mynet verileri üzerinden değerlendirme yapacağım.

6. türk traktörü nasıl portföye dahil ettiğinizi merak ettim ?
    yarı fiyatına düştü diye mi ?
    ben 6 yıl hamallığını yaptım traktörün. koçun üvey evladı.
    temettüyü koç inek sağar gibi sağıyor traktörden ama borçlarını hiç ödemez. borçları alır başını gider.
    satışlar zaten yerlerde sürünüyor. ancak fabrika ağzına kadar traktör üretiyor.
    rakipler daha iddaalı modellerle daha ucuza pazardalar. rekabet inanılmaz artmış. rakip 1-2 tane de değil bu arada.
    hükümet yerli tohumu yasaklamış. çiftçinin anası ağlamış. çiftçi faizlerin bu kadar yüksek olduğu ortamda traktöre para yatıracagına faize para yatırır olmuş.
    dediğim gibi ben 6 sene temettüsünü aldım. sonra vedalaştık.. otkar ve traktör üvey evlat koçun.

7.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku

yanlız bu seçenek hiç kimsede calısmıyor galıba.

evet bende şimdi farkettim frotoda belli olmuyormuş iş yatırım yüksek temettü verdiği için daha belli.

temettülerin oldugu bölgedeki fiyat düşüşleri var düzeltilmiş grafikte böyle kopukluklar olmuyor. düzeltilmemişlerde kopukluklar oluyor.

Biz yanlış biliyormuşuz tradingwiev yahoo gibi temettü hariç gösteriyor bedelsiz dahil galiba yahooda ebdelsız dahıl temettü hariçti burada öylemi bilen arkadaslar aydınlatsın bizi.

TL bazlı grafik temettü hariç olduguna göre dolar bazlı grafiktede hariçtir. ozman temettüleri ayrıca hesaplanıp lota çevrilmesi lazım mevcut grafikte.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    selam.
    konunuz hayırlı olsun.
    geçmişi bir kenara bırakalım.
    geçmiş 10 sene böyle gitmiş.
    20 sene evvel alsaymışız şu kadar olurmuş vs. bi bırakalım derim.
    asıl önemli olan geçmişini ortaya koyduğumuz firmalar gelecekte te aynı karlılığı ortaya koyabilecek mi bunların analizi yapalım derim.
    fikriniz önemli tabi geçmiş geleceğin aynasıdır.
    güzel bir devam geldi dolar bazlı grafik soruldu onun da değerlendirmesini yapalım ben altınla da karşılaştıracğım.
    hisse teknik analizlerine açığız buraya herkes analizlerini atabilir.
    erhan bey sağolsun analizlerini attılar. ben de fırsat buldukça bulup atmaya çalışacağım profesyonel finansal okur-yazarlığım yok. çeyrek analizleri ve beklentileri paylaşmaya çalışacağım. zaten beğendiğim 3o küsür hissenin performanslarını attım. zaten gelecekte şu an ki temettü hisselerinden farklı bir hisse olmayacak temettü şart yüzde 1 bile olsa. bunun yanında bize uzun vadede patlama yapbilecek şirketler neler olabilir bunlardan da çerezlik miktarlar alınabilir. mesela egeen gibi. borsya yeni kote olmuş beklentileri olan kaliteli yönetilen şirketlerden bulup onlardan düşük miktarda alıp kenara atmayı düşünüyorum. esas hedefim temettü yatırımıdır yan alan da çerezlik atmayı düşünüyorum. mesela sasa el değiştirdikten sonra çok güzel getiriler elde etti. benim beklentim uzun vadede daha da gideceği patronu sağlam yatırımcısına sahip çıkıyor daha sonra değerlendirme yapacağım.
    önerilerinize açığız hasan bey.

Sayfa 7/153 İlkİlk ... 567891757107 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •