Selamlar Sn. selimtogrul ,
Konuya şöyle gireceğim; Benim artık yazdığımdan çizdiğimden anlayabileceğiniz gibi hiç trade etmiyorum . Orta-uzun vade için alım yapıp harcadığım zaman çerçevesinde benim için makul olan reel getiriyi aldığımda kağıtlarımdan çıkıyorum. Bu ister 6 ay olsun ister 3-5 sene . Disiplinimi ne kriz ne pala bozabilir . Güvendiğim ve analiz ettiğim kağıtlarla hedefe ulaşana kadar yola devam ediyorum...
Varolan bu tek stratejim çerçevesinde de teknik analizlerimde iki temel gösterge için hem fibonacci fan hem de fibonacci retracement çizgilerini eksik etmiyorum. Ama ana hedef belirleyici olarak değil. Benim için hedef belirleyen kriter kesinlikle vadesine göre çekilmiş trend çizgilerim oluyor . Sadece tahminlerime katkı sağlamalarına çalışıyorum.
Kendimce tecrübe edebildiğim kadar ( bunu çizgilere itaat başlığımda da yazmıştım ) ; özellikle fibonacci fan çizgileri, orta-uzun vade zirveden dibe çekildiğinde bize dipten kurtuluşları , dipten zirveye çekildiğinde de varolan rallinin bitip yeni dip arayışlarının başladığını işaret ediyorlar. Birazdan dışarı çıkacağım ama zaman yaratıp fibonacci fan ile ilgili söylediğim bu tespit için 1-2 örnek grafik bulup buraya atmaya çalışırım.
Özellikle THYAO için kendimce müthiş ralli tespitlerim olmuştu ve tecrübe ettiğimde kendim bile fibo-fan'ların başarısına inanamamıştım. Benim gibi uzun vadeciler için uzun ralli başlangıçlarını ya da bitişlerini tespit edebilmek doğru maliyet için hayati önemde . Bu konuda ilk fırsatta verilerime bakıp örnekler bulabilirsem göndermeye çalışacağım.
Fibonacci Retracement çizgilerini ise geri çekilmelerden sonra tepkinin ya da uzamanın nereye kadar gidebileceğini tahmin edebilmek için kullanıyorum. Aşağıda gönderdiğim özetin 2. sayfasında fiyatların fibonacci retracement çizgileri üzerinde nereye kadar pullback yaptığında uzamanın nereye varabileceğini kabaca göstermişler. Açıkçası birçok kağıtta birçok sefer tecrübe ettiğimde kayda değer oranda bu tahminlemenin orta-uzun vade için gerçekleştiğine şahit oldum. O yüzden her zaman bu kalıbı teknik analizin üzerine bir şekilde montajlarım ve hep aklımda kalmasını sağlarım. Belge ingilizce ama 2. sayfadaki rakamlarla ve çizimle olan anlatım gayet başarılı ve şöyle göz atmayla da anlaşılabilir.
Şimdilik kaçtım tekrar bildiğim kadarıyla yazıp çizmeye çalışırım...
Sevgiler... Saygılar...

Yer İmleri