Sayfa 75/999 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 593 - 600 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    FAİZ, DOLAR ilişkisini yanlış kuruyorsunuz.
    Faiz ve dolar korelasyonu ekonomisinin durgunluk veya büyüme ilişkisine, o ülkenin döviz rezervine, cari açık durumuna gibi birçok değişkenle biçimlenir.

Yani salt biri düşerse diğeri otomatik artar diye bir kural yok.

Şu an ağustos döviz krizi sonrasında yaşanan maliyet enflasyonuna bir de seçim vaadlerinden gelen asgari ücretin paranın alım gücünü eritmesi ile ticaretin oluşmaması, yani durgunluk dönemi yaşanıyor.

Bankalar parayı satamadıklarından yüksek faiz vermeleri için bir neden görünmüyor. Taaa ki yeniden bir döviz krizi olana veya ekonominin canlanmasına -ki bu da faizlerin yeniden düşmesine bağlıdır.

BİST ise sığ bir piyasa olduğundan ve hisseleri birileri tüm ekonomik verilerden bağımsız hareket ettirme gücüne sahip olduğundan neden arttı, neden düştü diye yorum yapmak son derece anlamsız.

Sn Dudu kendisi ile çelişiyor.
    Krizin ilk döneminde yaptığı (1990 ların deneyimden kaynaklanan) yorumu doğru idi.

Ancak sonraki yüzde 100 dolara dönmek fikri şimdiye kadar hep zarar yazdı.

Halbuki en kolay servet bu krizlerde yüksek mevduattan yararlanılarak yapılır.

Tarihte bunun çok örneği var....
    Bu konjektürde Günlükte veya 32 günlükte devam etmek devekuşunun başını kuma gömmesi gibi bir şey.
    Bunu max. oranları kaçırmak adına biraz geç de olsa öğrendim.
    Şu dolar edebiyatı yapanlar yüzünden 29-30-33 lük aktifin veya başka bankanın İKİ YIL VADELİ 29 lu oranlarını kaçırdık.
    Yine de az miktar 29 lu ve kalanı ise 25.4 mevduat karşılığı yıllık bonoları fırsat geçmeden yakaladık.
    Şimdi kafam rahat.
    1 yıl sonra dolar 6,30 bile olsa kafa kafayız.
    Hem günlükteyim, hem 11 ay daha max. faiz garanti.
    Sonrası Allah kerim...
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by ahmet306 Yazıyı Oku
    Eğer 500bin-1milyon dolar gibi bir portföyünüz yoksa doların düşmesi TL ile kazanan / TR'de yaşayan insanlar için negatif değil pozitif bir gelişmedir. üretimde kullanılan ham maddeden sanayideki makinelere kadar her şey usd ile geliyor.
    dolar her yükseldiğinde elimizdeki varlıkların değeri kayboluyor, düşmesi kötü değil iyi bir şey.

etrafta görüyorum adamın 20-30k doları var, çıksa da kazansak diye düşünüyor, halbuki maaşı eriyecek farkında değil.

Ayrıca dolarda kazanan kazandı geçtiğimiz yıl. şimdi milleti dökene kadar o karı size yedirmezler arkadaş.
    Yok yedirmesler..
    Ellerinde siser o dolares..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sakin zamanlarinda tipki hisse senedi toplar gibi toplayip ateslenince, trend disina tasan hareketlerde de yedire yedire, toplarken ki gibi zamana yayilmis olarak vermek lazim kucuk yatirimci saldirinca, Bahceli Reis gibi.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by mertkucukuncu Yazıyı Oku
    bekleyin görün bu arada türkiyede yaşamıyorsunuz doğru mu ?
    Turkiyenin kalbi isanbulda yasiyorum

5.  Alıntı Originally Posted by ahmet306 Yazıyı Oku
    Eğer 500bin-1milyon dolar gibi bir portföyünüz yoksa doların düşmesi TL ile kazanan / TR'de yaşayan insanlar için negatif değil pozitif bir gelişmedir. üretimde kullanılan ham maddeden sanayideki makinelere kadar her şey usd ile geliyor.
    dolar her yükseldiğinde elimizdeki varlıkların değeri kayboluyor, düşmesi kötü değil iyi bir şey.

etrafta görüyorum adamın 20-30k doları var, çıksa da kazansak diye düşünüyor, halbuki maaşı eriyecek farkında değil.

Ayrıca dolarda kazanan kazandı geçtiğimiz yıl. şimdi milleti dökene kadar o karı size yedirmezler arkadaş.
    Doların düşmesi pazara, marketlere yansısaydı katılırdım size. Ama fiyatlardaki katılık devam ettiği için bir işimize yaramıyor, kasko dışında.

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

6.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Tahvil /bono da %10 mevduatta %18.
    4% kesinmi? Sizce iyimi parasina ihtiyac duaymayan ve baska banka gecmeyene?

7.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Doların düşmesi pazara, marketlere yansısaydı katılırdım size. Ama fiyatlardaki katılık devam ettiği için bir işimize yaramıyor, kasko dışında.

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Doların düşmesi tabii ki pazara marketlere yansır. Ama dolar düşmedi ki, referans alınan enflasyon zaman aralığı için 1 sene önce 3.79TL olan USD şu anda 5.26TL. Yani 1 yıldaki artış %40.

İşte bu %40, %20-25 arasında seyreden resmi enflasyona hala baskı yapıyor.

Çünkü döviz şu haliyle hala şaşırtıcı şekilde yüksek gelen enflasyonun dahi epey önünde.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Turkiyenin kalbi isanbulda yasiyorum
    Türkiyenin kalbi olduğu tartışılır

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 75/999 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz