Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 142/1014 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Referandum konut piyasasina pek bir hareket getirmedi simdilik.
    ..
    Arsa ve arazi piyasasi nispeten daha canli.
    Gecen hafta Beykoz da iki ayri kisilere iki parsel arsa sattim. ihtiyacim oldugu icin arsayi piyasadan yaklasik %15 - %20 dusuk fiyat koydum. Aninda 4-5 kisi talip oldu. Emlakcilar arsalari komisyon icin musterilerine kazandirmak icin birbirlerini yiyiyorlardi....

Konut piyasasi epey durgun ama kimse cokus beklemesin. Sikisan saticilarin malini almak icin bekleyen cok para sahipleri var.

2.El piyasasi oturmamis yeni ve lux segmentin fiyatlari afakidir. %40-50 indirimlede alabilirsiniz.
    Esas belirleyici gosterge 2.el piyasasi iyice oturmus konut fiyatlaridir...Bu piyasada dairesini gercek piyasa degerinden %10 asagi ceken makul surede satar.
    tekil şahıslarda sıkışan mal sahibine rast gelmek pek mümkün gözükmüyor benim çevremde.. kendi oturumu için almış- kredi kullanmış- ve sıkışık hisseden birileri olabilir, onları bilmiyorum pek.. ama yatırım amaçlı pozisyon almış olanlar içinde TL olarak nominal zarar realize etmeye razı hiç kimse yok.. yatırım amaçlı mal sahibi olanların da sıkışması pek söz konusu değil- bunlar tüm birikimini tek bir gayrimenkule yatırmış olanlar olmuyor (100 birim birikmişi varsa, 20- 30 kısmıyla bir gayrimenkul almış oluyor) bekleme kapasitesi uzun olanlar..

kendi oturmak için alanın satması düşük ihtimal, yatırım için almış olan uv düşünüyordur zararına hayatta satmaz, geriye ne kalıyor ?? müteahhitler.. sıkışan müteahhit toptan devredebiliyor projesini- alıcısı var o şekilde-, batan geminin malları şeklinde piyasaya düşen toplu mal ben hiç duymadım şimdiye kadar, duyan var mı ??

2. konuttaki doğal yıllık talep ne ?

her sene 650 bin yeni evlilik gerçekleşiyor, 100 binden fazla boşanma.. 800-900 bin doğum..

memlekete gelmiş bulunan 3 milyon suriyeli arap-kürt mülteciden kaynaklı talep hesaba dahil olmasa bile, doğal talep ciddi bouytlarda.. bir de dönüşüm ihtiyacı var, mesela istanbuldaki 5 milyon daire, bunun çok büyük kısmı deprem yönetmeliği yada minimum deprem/enerji/izolasyon standartlarına falan uyumlu değil.. bugün, değilse yarın, yenilenmesi şart.. her durumda, her şekilde sektör hareketli ve dinamik olmaya devam edecek.. bu hareketlilik de yatırım amaçlı düşünenler için muhtelif fırsatları içerebilir.. öyle yada böyle..

betondan uzak durun diye 7/24 sayıklayanlardan bu forumda ola gelenlerin bazılarını tanıyoruz.. 5 sene önce de diyorlardı, 10 sene önce de, hep aynı nakaratı tekrar ediyorlar yani.. ciddiye almaya değmez hiç biri

şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    konuttaki doğal yıllık talep ne ?

her sene 650 bin yeni evlilik gerçekleşiyor, 100 binden fazla boşanma.. 800-900 bin doğum..

memlekete gelmiş bulunan 3 milyon suriyeli arap-kürt mülteciden kaynaklı talep hesaba dahil olmasa bile, doğal talep ciddi bouytlarda.. bir de dönüşüm ihtiyacı var, mesela istanbuldaki 5 milyon daire, bunun çok büyük kısmı deprem yönetmeliği yada minimum deprem/enerji/izolasyon standartlarına falan uyumlu değil.. bugün, değilse yarın, yenilenmesi şart.. her durumda, her şekilde sektör hareketli ve dinamik olmaya devam edecek.. bu hareketlilik de yatırım amaçlı düşünenler için muhtelif fırsatları içerebilir.. öyle yada böyle..

betondan uzak durun diye 7/24 sayıklayanlardan bu forumda ola gelenlerin bazılarını tanıyoruz.. 5 sene önce de diyorlardı, 10 sene önce de, hep aynı nakaratı tekrar ediyorlar yani.. ciddiye almaya değmez hiç biri
    Ülkemizde kimse ölmediği için çıkarımınız doğru sayılır. İlave olarak kentsel dönüşümde ciddi problem var. 2 katlı ev 4 kata çıkıyor ancak ortada yeni okul, yol veya altyapı yok dolayısıyla bu iş patlar. Otopark probleminin önümüzdeki dönemde ciddi bir problem olacağını hatta konut fiyatlarında artışı sınırlayacak düzeyde etkili olacağını düşünüyorum.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    bizim hanım edirneli, gelip gidiyoruz şehrinize.. ayıptır sorması yeni yapılı daireyi nerde düşünüyorsunuz ?

ederi üzerine bi yorum yapacağımdan ötürü değil, edirne ahalisi için yeni projelerin ne anlam ifade ettiğini öğrenmek için soruyorum sadece ?
    Merhaba,

Özgür çocuklar parkı civarı düşünüyoruz ve Gölet alt kısmına doğru yeni yapılaşmanın olduğu bölge. Atlantis City var mesela en düzgünlerinden. Aslına bakarsanız şu ana kadar gezdiğimiz evlerde inşaat ve malzeme kalitesi düşük. Plan proje düzgün değil. Banyolar, mutfaklar, iç kapılar satılmayan stokta kalmış toplama ucuz malzemelerden yapılmış gibi. Hiç içimize sinmiyor aslında Edirne'de 350-400K gömmek kutu gibi 3+1 daireye ama oturduğum evde doğalgaz dönüşümü yapılacak, yapmışken tuvalet banyo mutfak kapı yenileyelim diyeceğiz al başına belayı sonra ustalarla uğraş dur. Böyle düşününce alayım sıfır bir yer başım ağrımasın diyorum.

5. Sevgili arkadaşlar, ana babanın emeklilik yaşı yaklaşıyor. Birikimleriyle Ceşme taraflarında ev bakalım diye düşünmeye başladılar. Fiyatlar şu sıralar ne durumda bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse çok sevinirim. Müstakil evler Alaçatı'da falan ezelden beri pahalıdır, Sifne'ye mi baksak diye düşünüyorlar .

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    konuttaki doğal yıllık talep ne ?

5-6 ay once dolar 3.XX seviyelerine geldiğinde orta uzun vadede 2.60-2.80 aralığında "tutunmaya çabalar" şeklinde ciddiye alınamayacak şekilde sayıklıyordun. daha onceden de "ekonomi süper" ekibindeydin

ülkede son 15 yılda oluşan beton üzerinden kolay yoldan zengin olma furyası duvara tosladı. eskiden sanayicilik yapanlar, sığırcılık yapanlar hatta bu sayfalardan da tanığız bankacılık geçmişi olduğunu iddia edenlerde bu furyaya katılmıştı.

artık kentsel dönüşüm gibi gereklilikler dahi sürdürülemez durumda yanlış finansman modeli nedeni ile (kat karşılığı modeli). ayrıca kümes gibi evlerin yatırım değeri oldukça tartışılır. vatandaşta fiyatlamanın zirvesinden ev almanın getirisini ciddi biçimde sorguluyor. buna ek olarak gelir seviyelerinin düşmesi, ülkenin fakirleşmesi nedeniyle emlak sektöründeki kötüleşme doğal olarak lobinin her koldan lobi yapmasını zaruri hale getiriyor. ancak bardak doldu, istanbul rasyonel olmayan bir kentleşmeyi kaldıramayacak durumda.
    Son düzenleme : discretus; 28-04-2017 saat: 19:40.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Sevgili arkadaşlar, ana babanın emeklilik yaşı yaklaşıyor. Birikimleriyle Ceşme taraflarında ev bakalım diye düşünmeye başladılar. Fiyatlar şu sıralar ne durumda bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse çok sevinirim. Müstakil evler Alaçatı'da falan ezelden beri pahalıdır, Sifne'ye mi baksak diye düşünüyorlar .
    Cesme cok bozulmus. It kopuk oraya dolmus yazlari. TOKI insaatlari yuzunden boyle olmus diyorlar.

Ben olsam daha sessiz sakin yerleri tercih ederim. Gumuldur Davutlar falan. Cokta emekli ile tanistim orada. Daha ucuz sessiz denizi cok guzel

Davutlar da daglarin eteklerine yazliklar yapmislar. Acaip ucuz ve orada hava cok guzelmis. Bakkali cakkali pazari herseyi var. Denize arabayla 5 dakkada iniyorsun. Benim cok hosuma gitmisti Davutlar

Siz Alacati demissiniz. Ben oraya bir kere yazin bir kerede Eylul de gittim. Nasil anlatayim ki. Manyak kalabalik heryer tabela dolmus bir de insan kalitesi cok dusmus. Boyle asiri manyak pazarlanmis bir yer. Yani overpriced.

Sokaklarda cingene tipli insanlar foto falan cekiyor onune gelen giriyor ipsiz sapsiz. Fazla karisik fazla yorucu. hic emekli yeri degil oralar. Park sorunu had safhada. 10 sene sonra iyice cilki cikar oralarinda...

lobinin en çok başvurduğu numara elbette "ekonomi süper" algısını parlatmak. bu uğurda halkın tasarruflarının betona gömülmesi için her türlü cambazlığı yapıyorlar. peki ne vadediyorlar ?
    kümes gibi evler. park sorunu olan, yeşil alan yetersizliği olan, üst üste kutu gibi daireler. evet, gerçek bir durum bu.

bu sürdürülemez dinamikleri parlatmak neticede ülkeye de çok şey kaybettiriyor. kaynakların ülke sathında dengesiz dağılması ciddi bir sorun. ayrıca bir şehire nufusun ciddi bir bölümünü yıgmak milli güvenlik riski.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 142/1014 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •