Originally Posted by
Ahmetg
ben olsam parayi ceker ortaliktan kaybolurdum
ve hicbir suc islememis olurdum sonucta parayi oraya ben koymadim
suc bende degil
gidecegim ilk yer Uruguay olurdu. Akil danismam biri var orada

Originally Posted by
myfinans
Hataen gelen parayı çekmek ceza kanununa göre suçtur.
"....hata sonucu ele geçirilen eşya üzerinde, iade etmeksizin veya yetkili mercileri durumdan haberdar etmeksizin, malik gibi tasarrufta bulunan kişi, şikayet üzerine, bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır" (TCK m.160).
Bu durumdan suç çıkarmak doğru olmadığı gibi yanlışlıkla hesaba yatan parayı sahiplenmek de mümkün değil.
Söz konusu durum borçlar kanunundaki "sebepsiz zenginleşme"nin çok karşılaşılan bir örneğidir. Buna göre bir insanın mal varlığı bir başkasının aleyhine nedensiz olarak artarsa bu sebepsiz zenginleşmedir. Açılan bir dava ile para faiziyle birlikte talep edilir ve geri alınır.
Uruguay'a kaçma önerisi ise bu somut durumda geçerli olmaz. Amcayı bir daha izleyin, değil 1-2 milyon dolar 10 milyon dolarla Türkiye'den uzakta bir aydan fazla yaşayamaz.Gurbette kahrından ölür.
Genç olsa bile zor, dışarıda hesabınız yoksa parayı yurt dışına çıkarmanız en iyi ihtimalle haftanızı alır, bu sürede zaten hata ortaya çıkar, banka paraya bloke koyar. TL'yi çekmeye kalksanız zaten o kadar para dikkat çeker, hata ortaya çıkar. Bir de konu komşu, tanıdık herkese rezil olma ihtimaliniz var. Bunu göze alabilecek insan sayısı da nereden baksanız en fazla % 1'dir.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri