Originally Posted by
oguz90tr
Daha önce de yazılmıştı. @dudu dan daha iyi değerleme yapmak haddimize değil. Illa hisse diyorsan onun yazdıklarına göre gözünü karartıp gireceksin.
Ben biriktirme yapıyorum 18 başından beri. Biriktirmeyi sadece hisse ile yaptım pişman oldum. Burasının türkiye olduğunu unutmayın.
Bence :
Yeni başlıyorsanız portföyünüzü sizin risk algınıza uygun şekilde
hisse,
eurobond veya eurobond fonu
ve altın (fiziki, gram, fon hangisini seçerseniz) olarak bölün.
Sonuçta uzun vadede paranız enflasyona karşı yenilmez. Istediğiniz zaman ağırlıklarda değişim yapabilirsiniz. Baktınız işler iyiye gidiyor satın altınları girin tupras a mesela. Şunu unutmayın kimse geleceği göremez para işinde. 2008 krizi en sağlam piyasada herkesi altüst etti. Yarın en sağlam dediğimiz şirket çökebilir.
Siz defansif yatırımcı iseniz fazla dert etmeyin. Ülkenin durumuna göre hisseleriniz net şekilde değer kazanacağı gibi değer de kaybedecektir. Diğer türlü ise allah kolaylık versin.
SM-N920C cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Estagfurullah, simdi bana da sorsalar 30 sene onceye geri gidebilsen neleri farkli yapardin deseler bi ton sey yazarim..
En onemlisi tasarruf yapmak..
Sonra mantikli yatirimlar gelir..
Ben simdi yeni baslasam, yurtdisi yatirimin vergi konusunu cozemiyorsam %50 turk hisseleri ve %50 T.C hazine eurobondlarindan bir portfoy yapardim..
Bazi donemler icine %10 a kadar fiziki altin da koyardim.
Hisseleri secim kriterimi artik biliyorsunuz tekrar yazmama gerek yok.
Eurobond icin de dovizin sakin yatay gittigi zamanlarda doviz biriktirir sonra 3-5 senede bir gelen orta/buyuk olcekli turbulanslarda 10-30 senelik eurobondlardan yilda 10 degisik vadede kupon faizi alacak sekilde 5 ayri eurobonda girerdim, eurobondlari trade amacli almaz, surekli bir nakit akisi elde etmek icin itfa tarihine kadar tutardim..
Yatirim araclari dogru secildi ise her sey sureklilikle ve zaman icinde olusur, bu nedenle en onemlisi gereken sureyi vermek ve sabirla beklemektir..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri