Sayfa 36/1000 İlkİlk ... 2634353637384686136536 ... SonSon
Arama sonucu : 7998 madde; 281 - 288 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Valörlü fonlarda nasıl ? Öğrenelim üstadım bilmemek ayıp değil.
    Örnek t+1 olan fon bugün emir verdiniz nemalandirma repo yada bir fon da yapılıyor.
    Ertesi gün yarınki fiyat üzerinden alışını yapıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn.Diproyal, bu güncel izahnameyi izah edebilir misiniz?

3.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Örnek t+1 olan fon bugün emir verdiniz nemalandirma repo yada bir fon da yapılıyor.
    Ertesi gün yarınki fiyat üzerinden alışını yapıyor.
    Bugün derken saat kaç mesela ? Valörlü fonlarda saat önemli. 13.00'dan önce verdim diyelim. İşlem hangi fiyattan gerçekleşecek ?

4.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Bugün derken saat kaç mesela ? Valörlü fonlarda saat önemli. 13.00'dan önce verdim diyelim. İşlem hangi fiyattan gerçekleşecek ?
    Her fonun son işlem saati değişir ama örnek verirsek 13:00 olsun.
    13 den önce verirseniz yarınki fiyat üzerinden alış yapar.
    13 sonrası emir verirseniz 1 gün daha atar valör 2 gün nemalandirma yapar ondan sonraki günün fiyatından alış yapar.

5. KATILMA PAYLARININ FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?
    Fona iştiraki sağlayan katılma payının fiyatı kurucu tarafından her işgünü itibariyle hesaplanmakta ve izleyen gün yapılan katılma payı alış satışlarında bu fiyat uygulanmaktadır. Hesaplamalarda aşağıdaki prosedür takip edilmektedir:
    Değerleme gününde portföyde bulunan varlıkların işlem gördükleri, alınıp satıldıkları borsalarda oluşan fiyatları dikkate alınarak fon portföy değeri hesaplanmakta,
    Fon portföy değerine fonun alacakları eklenmek ve borçları düşülmek suretiyle fonun toplam değeri belirlenmekte,
    Fon toplam değeri, değerleme gününde tedavülde olan pay sayısına bölünmek suretiyle birim katılma payı fiyatına ulaşılmaktadır.

6. OKT ve IST ile ppf ve TIV portfoyum. TIV'i bu kez < %20 MK gördüğüm an satacağım, geçen sefer inivermisti hemen.
    Bu arada yarın OKT ve İST için de dağılım raporu çıkar sanırım, ona da bir bakmam azim. Kimlerin tahvili var ve ne oranda.

7.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Her fonun son işlem saati değişir ama örnek verirsek 13:00 olsun.
    13 den önce verirseniz yarınki fiyat üzerinden alış yapar.
    13 sonrası emir verirseniz 1 gün daha atar valör 2 gün nemalandirma yapar ondan sonraki günün fiyatından alış yapar.
    Üstadım, benim bildiğim valör atlama saati 13.00. 13.30 da olabilir emin değilim..Bu saatten önce TEFAS'tan yapılan her türlü işlem ama alış ama satış olsun aynı günkü kapanış değerinden hesaplanarak yapılır. Bu saatten sonraki işlemlerin fiyatlaması ise yarınki kapanıştan. Valör ile işlemin gerçekleşme zamanını karıştırmamak gerekir, farklı şeyler diye değerlendirmekteyim. Valör; yapılan işlemin hesaba geçtiği tarih diye biliyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Üstadım, benim bildiğim valör atlama saati 13.00. 13.30 da olabilir emin değilim..Bu saatten önce TEFAS'tan yapılan her türlü işlem ama alış ama satış olsun aynı günkü kapanış değerinden hesaplanarak yapılır. Bu saatten sonraki işlemlerin fiyatlaması ise yarınki kapanıştan. Valör ile işlemin gerçekleşme zamanını karıştırmamak gerekir, farklı şeyler diye değerlendirmekteyim. Valör; yapılan işlemin hesaba geçtiği tarih diye biliyorum.
    Bugün verdiğiniz emrin alış fiyatı yarınki güncel fiyat üzerinden olur.
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

Sayfa 36/1000 İlkİlk ... 2634353637384686136536 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •