Sayfa 176/356 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276 ... SonSon
Arama sonucu : 2845 madde; 1,401 - 1,408 arası.

Konu: TRGYO - Torunlar GYO A.Ş.

1. %7-8 li düşüşler yaparken hiç zorlanmadı, şimdi onun yarısı kadar bile almadan nefesi kesiliyor.
    Bugün 1.70 leri göremezse, fonun işi bitmemiş demekki.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

2. Bende grafiğini baya inceledim ve dibi gördüğünü düşünüyorum. Şirket belki kâr yazmayabilir ama geçmiş yıllar kârları baya yüksek. Ayrıca zarar yazsa bile 150-200 milyon civarında yazıyor ama bir bilanço da kar yapınca 800 milyon-1,5 milyar arasında birden kâr yazıyor bu şirket.

Açıkçası zarar eden bir şirket değil yıllık olarak bakınca. Ayrıca son 2 seneyi düşünürsek gayrimenkul şirketleri için felaket denebilir. Çünkü faiz ve dolar yüksek idi ve gayrimenkul satışları son 2 senede bıçak gibi kesilmişti.

Ama faizler baya indi ve sektör tekrar canlanıyor gayrimenkul satışı olarak. Ayrıca bu şirket gayrimenkul şirketleri içerisinde en büyüğü diye biliyorum. Tekrar toparlanma yapacağı kesin. Kaliteli işler yapıyor. Kira geliri bile baya iyi diye biliyorum. Bu 2019 senesinin 9 çeyrek ve 12 çeyrek bilançosu güzel gelebilir diye düşünüyorum.

Ayrıca son 2 senedeki kesat bir dönemin ve Suriye topraklarında yapılan operasyonun,, ayrıca yabancıların bize karşı baskıları (doğu Akdeniz petrol çıkarma çabaları, Güney Kıbrıs'ın sürekli ortalığı karıştırması) gibi etkenler ve grafiğin düşüş sürecini inceleyince hisse aşırı derecede son 5 yılın en düşük yerine gelmiş(1,50 civarından) ve bana göre dönüş emaresi vermiş görüyorum. 1.85 te görmüştüm 3 gün önce ancak buraya kadar düşeceğini beklemiyordum. Ve toparlanma emaresi var gibi hissede ve bu saatten sonra aşağı olacağını sanmam. Zaten PD dd si 0.21 lerde gezmesi bile kelepir hisseler içinde en ucuz hale getirmiş bu hisseyi. Açıkçası beklemeye değer.
    Herkese bol kazançlar dilerim

3. Tüm forumu okudum . Şirket güzel ama borçlu . Borçları ödeme kapasitesini var. 2021 de borçların bitmesi çok zor. Atsa alıyormus gibi almak lazım en az 5 yıl tutlması lazım. y.t.d.

4. Sn. Mblbl
    Şirket borçlu demişsiniz
    Doğru borcu baya var, ama çoğu şey gözardi edilmiş

Şirketin son 4 yılına baktığımız da
    Duran varlıklar 6.800 civarından 10.600 milyar civarına gelmiş(1.8 milyar artış olmuş)

Yatırım amaçlı gayrimenkuller 6.0 milyardan 10.2 milyar a çıkmış

Dönen varlıklar+nakit 2.8 milyar civarından,. 2.3 milyar civarına düşmüş

Uzun vadeli +kısa vadeli borçlar 4.0 milyar ile 5.0 milyar arasında gezmiş.
    (Yani bu toplam borç şirket için normal görünüyor. 2 yıldır gayrimenkul sektöründe yaşanan krize rağmen bile bilançosunda sorun oluşmamış ve aynı seviyede devam ettirmiş) Çoğu gayrimenkul şirketleri küçüldü dikkat çekerim

Özkaynaklar 5.100 civarından 7.400 civarına çıkmış. Özkaynaklar da yıllık olarak bakınca güzel artış yapmış.

Ayrıca
    Geçmiş yıllar kârları rakamına bakınca
    4.222 milyardan 6.400 milyara çıkmış.(2.2 milyar artırmış)

SONUÇTA bu şirkete göre borç seviyesi normal gibi. Kriz ortamında bile rahatlıkla bu çarkları döndürmus ve zorlanmamis. Ayrıca bazı kalemler bile artış göstermiş.
    Duran varlıklar 2 milyar civarında artmış
    Geçmiş yıllar kârları 2 milyar civarında artmış
    Borç seviyesi 4-5 milyar arasında geziyor ve stabil görünüyor
    Bunlar dan hariç birde bu gayrimenkul lerden yıllık kira getirisi var unutmayın derim.
    Yani kısaca şirket kendini büyütüyor.

Özellikle geçmiş yıllar kârları (şirketin kâr yaptığı ve bunu kasada tutup bir yere aktarmadigi boşta olan bir para). Bunu belki dağıtır, belki sermayeye ekleyebilir. Yani akıbeti belli değil. Bu para aslında bilanconun içinde bile değil.

Düşünün
    10.600 milyar duran varlıklar var
    2.300 milyar dönen varlıklar
    5.000 milyar kısa+uzun borçlar
    6.400 milyar geçmiş yıllar kârları Ekstra nakit var. (Eğer Şirket batarsa bunu dağıtmak zorunda.)

19300 toplam değeri-5000 borçları=14.300 şirketin kalan net değeri
    Yani bilançosunda geçmiş yıllar kârları eklenmiyor. Asıl net degeri 14.300 yapıyor aslında

Şirketin piyasada hisse bazlı biçilen şuan ki fiyatı
    1.60x1.000.000.000=1.6 milyar lira piyasa da

Artık ne demek istediğimi anlamıssinizdir diye düşünüyorum
    Şirketin çarkları gayet normal dönüyor.

Ve faizler de indi bu şirketin işleri açılacak bir de bu yönden bakın derim şimdi. Gayrimenkul satışları artacak tır.
    Tavsiye içermez şahsı fikrim dir

Alıntı Originally Posted by Yalniz Mehmet Yazıyı Oku
    Sn. Mblbl
    Şirket borçlu demişsiniz
    Doğru borcu baya var, ama çoğu şey gözardi edilmiş

Şirketin son 4 yılına baktığımız da
    Duran varlıklar 6.800 civarından 10.600 milyar civarına gelmiş(1.8 milyar artış olmuş)

Yatırım amaçlı gayrimenkuller 6.0 milyardan 10.2 milyar a çıkmış

Dönen varlıklar+nakit 2.8 milyar civarından,. 2.3 milyar civarına düşmüş

Uzun vadeli +kısa vadeli borçlar 4.0 milyar ile 5.0 milyar arasında gezmiş.
    (Yani bu toplam borç şirket için normal görünüyor. 2 yıldır gayrimenkul sektöründe yaşanan krize rağmen bile bilançosunda sorun oluşmamış ve aynı seviyede devam ettirmiş) Çoğu gayrimenkul şirketleri küçüldü dikkat çekerim

Özkaynaklar 5.100 civarından 7.400 civarına çıkmış. Özkaynaklar da yıllık olarak bakınca güzel artış yapmış.

Ayrıca
    Geçmiş yıllar kârları rakamına bakınca
    4.222 milyardan 6.400 milyara çıkmış.(2.2 milyar artırmış)

SONUÇTA bu şirkete göre borç seviyesi normal gibi. Kriz ortamında bile rahatlıkla bu çarkları döndürmus ve zorlanmamis. Ayrıca bazı kalemler bile artış göstermiş.
    Duran varlıklar 2 milyar civarında artmış
    Geçmiş yıllar kârları 2 milyar civarında artmış
    Borç seviyesi 4-5 milyar arasında geziyor ve stabil görünüyor
    Bunlar dan hariç birde bu gayrimenkul lerden yıllık kira getirisi var unutmayın derim.
    Yani kısaca şirket kendini büyütüyor.

Özellikle geçmiş yıllar kârları (şirketin kâr yaptığı ve bunu kasada tutup bir yere aktarmadigi boşta olan bir para). Bunu belki dağıtır, belki sermayeye ekleyebilir. Yani akıbeti belli değil. Bu para aslında bilanconun içinde bile değil.

Düşünün
    10.600 milyar duran varlıklar var
    2.300 milyar dönen varlıklar
    5.000 milyar kısa+uzun borçlar
    6.400 milyar geçmiş yıllar kârları Ekstra nakit var. (Eğer Şirket batarsa bunu dağıtmak zorunda.)

19300 toplam değeri-5000 borçları=14.300 şirketin kalan net değeri
    Yani bilançosunda geçmiş yıllar kârları eklenmiyor. Asıl net degeri 14.300 yapıyor aslında

Şirketin piyasada hisse bazlı biçilen şuan ki fiyatı
    1.60x1.000.000.000=1.6 milyar lira piyasa da

Artık ne demek istediğimi anlamıssinizdir diye düşünüyorum
    Şirketin çarkları gayet normal dönüyor.

Ve faizler de indi bu şirketin işleri açılacak bir de bu yönden bakın derim şimdi. Gayrimenkul satışları artacak tır.
    Tavsiye içermez şahsı fikrim dir
    Son donemdeki en akli basinda ve rakamlara dayanan gerçek yorum tebrik ederim, insallah guzel olur hepimiz icin

SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Bu ne biçim bilanço okuma. Geçmiş yıllar kârları ile ilgili yazılanlar tamamen yanlış. Geçmiş yıllar kârları bilançoda gösterilmiştir. Ayrıca şirketteki nakit, dönen varlıklar içerisinde gösterildiği kadardır.

Bilmediğiniz bir konuda bilmiyorum demek ilmin yarısıdır.

7.  Alıntı Originally Posted by Her dem yatırım Yazıyı Oku
    Bu ne biçim bilanço okuma. Geçmiş yıllar kârları ile ilgili yazılanlar tamamen yanlış. Geçmiş yıllar kârları bilançoda gösterilmiştir. Ayrıca şirketteki nakit, dönen varlıklar içerisinde gösterildiği kadardır.

Bilmediğiniz bir konuda bilmiyorum demek ilmin yarısıdır.
    Hocam hadi dediğiniz doğru diyelim
    Kozaa hissesinde geçmiş yıllar kârı 1.6 milyar dönen varlıklar daki nakit para 3.5 milyar. Bu mantıklı duruyor.

Ama

Trgyo hissesinde geçmiş yıllar kârları 6.5 milyar,. Dönen varlıklar daki nakit 459 milyon . O zaman burda bir anormallik oluşuyor. Geri kalan 6.0 milyar nerde o zaman. Sonuçta bu para nakit duruyor

8.  Alıntı Originally Posted by Yalniz Mehmet Yazıyı Oku
    Hocam hadi dediğiniz doğru diyelim
    Kozaa hissesinde geçmiş yıllar kârı 1.6 milyar dönen varlıklar daki nakit para 3.5 milyar. Bu mantıklı duruyor.

Ama

Trgyo hissesinde geçmiş yıllar kârları 6.5 milyar,. Dönen varlıklar daki nakit 459 milyon . O zaman burda bir anormallik oluşuyor. Geri kalan 6.0 milyar nerde o zaman. Sonuçta bu para nakit duruyor
    şirketin sitesinden 2019 yatırımcı sunumunu okuyunuz 2022 de borçların sufırlanması öngörülmüş hayali değil gerçekçi şirket.bence her açıdan iyi yönetiliyor tek sorun borsa fiyatındaki anormallik şirketin bütün varlıkları birinci sınıf klas mülkler satmak istese herbirini kolaylıkla satar rahatlıkla kendine ortakta bulur ne satmaya nede ortağa ihtiyacı yok evet döviz borcu var ama bunun karşılığı yabancılara yönelik iki projesi devam etmekte MOİ Hilton’un bir kısmının yabancılara satılmak üzere rezidans yapılacağı belirtildi başlayan paşabahçedeki yalılar ve yalı daireleride bu ikisinden elde edeceği gelirle döviz borcunun çok büyük bir kısmı kapanıyor bir bakıma karşılığı olduğu için doların ne olduğunun o kadar önemi yok kaldiki daha önce döviz borcu iki misliymiş bu şirketin her zaman borcu vardı önemli olan proje olarak karşılığı olması torun center da ki konut stoğuda 2-3 sene içinde biter şirkette yatırım yapmayacağı için borç kapanıyor otellerinde açılmasıyla senelik en az 800 m kira getirisi olacak

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sayfa 176/356 İlkİlk ... 76126166174175176177178186226276 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •