Sayfa 159/393 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259 ... SonSon
Arama sonucu : 3139 madde; 1,265 - 1,272 arası.

Konu: Dolarda Düşüş Kaçınılmaz

https://www.paraanaliz.com/2019/dovi...sasinda-40122/

Kerim Rota nın yazısındaki grafik.. dolar satışlarının hangi mekanizma ile olduğunu gösteriyor.. yazıda özellikle sistem kayıpları ile ilgili bölümü okumak gerek..ilgili bölüm "sürtünme kaybı" şeklinde yazıda aratılabilir..sistem kayıpları olayın uzun vadede sürdürülemezliğinin bir göstergesi..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    "krizin olmadığı yerde şiddetli fakirleşme nasıl olur ? "

sorusunu bile soramıyorlar kendilerine..

evet.. ülkede medyayı kontrol altına almak için büyük mücadele verdi iktidar 15 yılda..susturdu ya da yandaşlarına geçmesini sağladı.. ve "kriz yok" algısını krizi konuşmayarak yaygınlaştırmaya çalışıyor..bir ölçüde başarılı olmuşa benziyor çünkü halkın bir kısmında çok temel muhakeme sorularının bile karşılığı yok.. yazık..

Sn.Discreatus yaşınız bilmiyorum ama gerçek anlamda bir kriz yaşamadığınızı düşünüyorum...

Hayatımda onlarca ekonomik krizler ve bir gerçek anlamda askeri darbe görmüş bir insan olarak;

Krizin, TR deki dth ların 100 milyar USD dan 200 milyar USD a çıkarak ky cının para kazanabileceği bir krizin olmayacağını biliyorum.

Kısaca ; hayatımda ky cının TR deki bir krizden para kazanarak çıkma ihtimali benim içinde bir ilk tecrübe olacaktır diyorum. Şİmdiye kadar TR deki tüm krizler de KY asla hazırlıklı değildi. Akşam yatarsınız, sabah kalkarsınız kriz kopmuştur.

Bakınız Sn.Discreatus, TR deki tüm krizler böyle gümbür gümbür, davul zurna ve alarmları çala çala , KY cının tam anlamı ile hazırlıklı TL leri satılmış, USD lar iki katına yükseltilmiş, yani siper yatmış, mevziye girmiş, silahını doğrultmuş, şarjörlerini sürmüş, siperde baskını ve düşmanı bekliyor...

Siz olsanız böyle bir baskını yapar mısınız? Samimi olun... Baskın ani olur, hazırlıksız olur, tedbirsiz iken olur.

Yabancının parası boldur, çoktur. Ama alık yada salakta değildir... Sizin ky cının DTH pozisyonlarını 100 milyar USD dan 200 milyar USD a çıkardığını ve görmediğini filan mı sanıyorsunuz?

Yani kriz kopacak, USD 12 TL olacak KY 7 TL den aldığı 100 milayr USD ları satacak ve para kazanacak öyle mi diyorsunuz?

Ha olmaz mı? Elbette olabilir.. Ama olur ise bu benim içinde bir ilk olur diyorum. KY cının para kazandığı bir kriz TR de bir ilk olacaktır diyorum...

Ama bu benim mantığıma, aklıma ve tecrübelerime hiç sığmıyor diyorum...

Kriz koparsa şöyle kopar SN.Discretaus...

USD ı ertesi gün 5,61 e getirirler.. 1 ay sonra 5,51 e gelir.. Buarada artık sizin dayanma psikolojiniz kalmaz.. Ne derseniz deyin.. DTH lar yavaş yavaş çözülmeye başlar.. Şubat ayında 5,41 e getirirler.. DTH lar 160 milyar usd ainmiş olur. Satanlar hala para kazanır TL den...

5,41 den eliniz varmaz almaya.. Martta 5,25 e kadar getirirler.. Burada artık dayanacak güç kalmaz.. DTH lar 5,30 lar da takır takır satılır.. DTH lar 120-110 milyar USD a kadar gelir...

USD hala iner 4,85 TL ler kadar getirirler... Burada artık herşey pespembedir...

Borsa 140,000 dedir.. USD TL 4,85 TL dir. Ödemeler süperdir. Keza Bankalar uçuyordur...

Bakınız değerli arkadaşım tr deki tüm krizlerin sadece ama sadece bir gün öncesi herşey tüm sıradanlığı ile devam eder. bankaya gidersiniz, para alır veririsniz, altın alır satarsınız..

İşte kriz kopacak ise burada kopacaktır.. Ve tahmin etmek nerdeyse imkansızdır....

Akşam yatar sabah kalkarsınız herşey bitmiştir...

Kriz şudur.

USD ın geçen yıl 7 TL olması değil...

USD ertesi sabah 70 TL olmasıdır...

Hiçbir şey yapamazsınız. Herşey durur, stop eder. Bankalar açılmaz. Fırınlar ekmek üretemez. Elinizdeki 100,000 USD TL ile 10,000 USD alabilirisiniz.

Firmalar ard arda batar. Herşey dümdüz olur. İnsanların tüm emekleri tüm gayretleri 24 saatte 24 yıllık emekler SIFIR olur...

Kriz budur..

O sebeple kahkahalar ile gülmeden önce keşke açıklamama müsade etmiş olsa idiniz.. Belki bu denli kahkaha atmazdınız.

USD 4 TL den 7 TL ye fırlayıp geriye 1,5 yıl sonra 5,69 TL ye gelmesine siz KRİZ diyorsanız kusurma bakmayınız siz KRİZ görmemişsiniz..

Bu KRİZ değildir, tekrar ediyorum şiddetli fakirleşmedir..

Keza öyle de oluyor.. Her yerde vergiler, zamlar var...

Ve TR 2002 ve 2012 arasında çok hızlı koştu. Şİmdi faturası geldi önümüze. Hak etmediğiniz bir lüksü yaşadık...

A4 denilince beyaz kağıt yerine AUDI aklına gelen bir millet olmuştuk..

Nerdeyse beyaz yakalı olupta "İNCİK BONCUK KONAKLARINDA" oturmayıp "LÜKS SEGMENT BİR ARABA" ya binememeyi başarısızlık ile suçluyorduk...

Samimi olun, itiraf edelim kendimize...

2013 yılında Ankara Çayyolunda ortalama maaşların 3,000 TL olduğu bir ülkede 90 metrekare yer 900,000 TL ye nakit satılmıştı.

Neymiş efendim havuz başında ANtalya LARA dan kum getirmişler...

Adam sanki Roma İmparatoru Sezar, kadın da Mısır Kraliçesi Kleopatra...

O sebeple ben krizin böyle kopacağını düşünmüyorum... Bu AUDİ ler, bu BMW ler satılacak...

Şİmdi incik boncuk konaklarında oturanlar aidatlarını ödeyemiyorlar..

Buna KRİZ değil, şiddetli fakirleşme derim...

Saygılarımla...

hikayeyi bırakın..bu kadar uzun yazılarla temelsiz argumanlarınızı örtebileceğinizi mi sanıyorsunuz.. geçen gün ankaradaki dikmen hikayesi şimdi bir başka hikaye.. bir de yaşımı soruyor

mesela necmettin batırel i hatırla.. hani şak diye dolar satıyordu bir zamanlar dolar 3 seviyelerdeyken.. onun yaşı kaçtı ? demek bu işler yaşla olmuyor..

bu yandaşlar çok garip beklentiler içinde.. şu andaki ekonomik kriz onlar için recep erdoğan "kriz vardır" demedikçe kriz olarak adlandırılamaz.. tam bir akıl tutulması ve histeri.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

kriz yoksa işşizlik neden %15-20 seviyesinde..?

basit soru.. ama hamasetle cevap veriyorlar.. tipik manzaralar son yıllarda..

5. Sn.Discretaus..

Yemin ederim, pes diyorum ve tartışmayı artık okuyanların değerlendirmesine bırakıyorum..

Hikaye kesinlikle anlatmıyorum. EN son ne zaman Ankara ya gittiniz bilmiyorum...

1980 ler de Dİkmen aynen anlattığım gibi idi...

Şimdi de 2019 Çayyolu da aynen böyle ...

Nasıl uzun uzun hikaye anlattığımı ifade edersiniz..

Her ne ise...

Sonucu değerlendirmeyi bu sayfaları okuyup, değerlendiren insanlara bırakalım diyorum.

İyi pazarlar dilerim...

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    ...

Bu arada düşük faiz ve gerileyen USD da ise 5,65 ler de portföyünüzün %25 i ile ilk kademe USD alabilirsiniz diyorum.

Not; Bir forumda bir yatırım aracına alın demek kolay değildir...

..

forumda dolar al sat demek kurallara aykırı.. ancak mr selka 5.65 lerde %25 dolar alabilirsiniz diyor..

enteresan..mr selka nın bir önceki sayfadaki yazısında ifade aynen şöyle:

"Bu arada düşük faiz ve gerileyen USD da ise 5,65 ler de portföyünüzün %25 i ile ilk kademe USD alabilirsiniz diyorum.

Not; Bir forumda bir yatırım aracına alın demek kolay değildir.."

buradaki iddialı sözler de dikkatlerden kaçmıyor..not satırında "bir yatırım aracına alın demek kolay değildir" diyerek kendisi "alabilirsiniz" dediği için ne kadar büyük iş yaptığının da altını çiziyor.. alkışlar mr selka ya..mütevazilik oskarları herhalde bu sene sahipsiz kalmayacak..
    Son düzenleme : discretus; 03-11-2019 saat: 12:20.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    forumda dolar al sat demek kurallara aykırı.. ancak mr selka %25 dolar alabilirsiniz diyor..

enteresan..mr selka nın bir önceki sayfadaki yazısında ifade aynen şöyle:

"Bu arada düşük faiz ve gerileyen USD da ise 5,65 ler de portföyünüzün %25 i ile ilk kademe USD alabilirsiniz diyorum.

Not; Bir forumda bir yatırım aracına alın demek kolay değildir.."

buradaki iddialı sözler de dikkatlerden kaçmıyor..
    Sn.Discreatus peki siz almayınız... Yakaladınız beni..

İnanın bana yoruldum da...

Kabalık etmek istemem, lakin bundan sonra bu konu ile ilgili size ve bir başkasına cevap yazmayacağımı belirtmek isterim.

Yaşım 51. Ben de çok kriz gördüm. Sn.Selka nın krizin nasıl geleceğine dair anlatımına katılmıyorum. Hayat , şartlar çok dinamik. Kriz in gelme şekli doların 1 gecede 70 tl olması şeklinde olması günümüz Türkiye sinde olmaz bana göre tabi ki. Yaşımın elverdiği ve Menderes zamanlarında okuduğum kadarı ile krizlerde , sabit kur rejimi vardı. O yüzden gerçekten 1 akşamda döviz fezaya giderdi. 2001 anayasa kitapçığı krizinde , hiç unutmam hala hayattadır televole iktisatçısı olarak nam salan prof. Asaf Savaş Akad hoca devalüasyondan 1 gece önceki tv programında ne devalüasyonu ya diye kırım kırım gülmüştü. 1 gün sonra devalüasyon oldu. 94 Tansu Çiller krizinde de faizler günlük 7500 ü gördü. Morataryum ilan etmemek için %50 net faizi 3 ay da vermek zorunda kaldı ve ülkeyi mahvetti çok bilen yalı profesörü Çiller.

Dth lar sürekli artıyor. Ben inanıyorum ki , dolar değil 5,20 tl ye isterse 1 tl ye düşsün , hatta 1 gecede düşsün. Trajik dth bozulması olmaz. 220 milyar dolarda belki 5-10 milyar bozan olur. Sinek vızıltısı olur. Döviz tasarrufu edebilen kurumsal veya gerçek kişiler temel ekonomi ağırlıklı bu eğilim içindedir diye düşünüyorum. Selka açıklamış kriz in nasıl geleceğini. Ben de aklımın erdiğince , yaşadığım tecrübelere göre anlatmaya çalışayım krizin nasıl olacağını ki şu anda da tencerede tatlı tatlı pişen kurbağa durumunda olduğumuza inanıyorum. Enflasyon verisi pazartesi gelecek ve çok önemliymiş görüşüne de katılamıyorum sn. Selka nın. Doğalgaz a , elektriğe isterse %5000 zam gelsin. Benzin 50 tl olsun. Enflasyon verisi aylık %5 bile geleceğini asla inanmıyorum. Tüik başında bir zavallı var , daha doğrusu tatlısu kurnazı olduğunu sanan bir zavallı var. Günlerden 1 gün , sadece ve sadece küçücük bir haber düşsün ana haber bültenlerine. x banka bir mudinin şu kadarlık döviz mevduatını ödemedi . Tüm bankaların tüm şubeleri yağmalanır , cam çerçeve indirilir , banka çalışanlarının can güvenlikleri kalmaz. Yok olan bir şeyin değeri ölçülemez. İşte o zaman kim gemisinin kaptanı , kim değil belli olur. İmar bankası krizini yaşayan biliyor. Bir başka ,krizin gelme durumu. Hükümet sürekli en önemli eşiği atlattık , 2,5 milyon istihdam yaratıyoruz tüm paydaşlarımızla , burası çok önemli desin.Yeni emekli olanlar asgari ücretten yatırılmışsa ki çoğunluk böyle , 1000 tl civarı ücret alıyor artık. Yazı ile bin tl. Asker , polis tamamen yasalarla pıstırılmış durumda. Bir gün Allah korusun öyle bir kaos olur ki , millet önce hıncını başlangıçta Suriyeliler olmak üzere yabancılardan çıkaracak. Öyle 6-7 eylül olayları gibi de değil. Canından bezmiş milyonlar , kaybedecek hiç bir şeyi olmayan milyonlar var. Burda da krizin temel dayanağı gelir in yok olmasıdır. Yazı ile sıfır , veya hiç bir şeyi karşılamayan ktipiyoz bir meblağ. İşte günümüz Türkiye sinde kaos , kriz ne derseniz deyin böyle olabileceğini düşünüyorum. Allah esirgesin milletimizi , ülkemizi.

Hükümetin gittiği yol yol değil. Tamam uyurulmaya çalışılan , medya organları sayesinde milyonlar var ama ülkemizde akıllı telefon kullanımı çok fazla , internet her yerde var. En cahili bile bir şekilde muhalif bilgilere de ulaşabiliyor halen. Milletin aklına gelmiyor mu deli deli sorular , yapılan uygulamalar .

Sayfa 159/393 İlkİlk ... 59109149157158159160161169209259 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •