Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır fon topiğini takip ediyorum vede sizlerden çok faydalı bilgiler edindim.Uzun yıllardır borsada uzun vadeli olarak hisseler alıp sattım,kazındığım oldu kaybetiğim oldu,üst üste koyup hesapladığımda değer olarak kazanmış,reel olarak ise kaybetmiş durumdayım,yaşadığım stres vede zaman kayb cabası.Bende edindiğim bilgiler neticesinde borsa yerine fon alımına karar verdim,tefasta kendimce yaptığım incelemelere göre kısa ve uzun vade olarak değerlendirildiğinde sırasıyla aşağıdaki fonların öne çıktığını gördüm.Param 10 eşit parçaya bölüp 8 çeşit hisse fon ,emniyet olarakta 2 çesitte ppf almaya karar verdim.Tabii hisse fonlar için düşüncem borsanın bir düzeltme yapmasından sonra alışa başlayacağım.Şu anda borsa çıkış trendinde olduğundan hepsi az veya çok kazandırmakta,%80 hisse bulundurmak zorunda olduklarından borsanın düşüşünde can yakmaları büyük olacaktır bence.Tesbit ettiğim fonlardan 8 adet seçim yapacağım,seçtiğim fonlar için vede düşüncem için görüş ,öneri ve eleştirilerinizi beklemekteyim.
TTE
TKF
MAC
GMR
STH
EID
ST1
ACC
TLH
GL1
FYD
AAV
YDI
Gözlemlerime göre maalesef bariz bir manipülasyon var fon tarafında. Son dönemde teknoloji hisselerinde yaşananlar ve bu hisselerdeki hareketlerin teknoloji ağırlıklı hisse fonlarda yarattığı etki en açık örneği. Birileri dehşet şekilde zengin ediliyor ve onlar biz değiliz üstadım.
Arkadaşlar benim ing ve vakıfbankta hesabım var, vakıfta bir miktar ppf var mkk kesintisi oluyor, dun ingden almak istedim, yine kesinti hesap acılışı falan dedi, her banka için mkk hesabı mı açılacak, tek bir mkk hesabımız olmuyor mu bu işin aslı nedir?
Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fonunuzu hangi bankadaki hesabınızdan alıp satarsanız MKK ücretleri ondan kesilir.
İki hesabınızdan da fon alıp satarsanız o oranda ikisinden de kesilir.
İşlem yapmadığınız hesaptan MKK ücreti alınmaz ama banka kendisi yatırım hesabı hesap işletim ücreti gibi ücretler alabilir.
MKK hesabı ve banka yatırım hesapları farklı şeylerdir.
Yer İmleri