Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1374 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaşımlı (Şeffaf)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Dİğer yılları ısteme sebebım bir anormlılık olup olmadıgını anlamaktı. Çok çetrefilli galiba matrıkste her yıla tek tek bakmak.

34,000 puan net getiri bu yıl için güzel bir getiri. ancak ayda 30 işlem yapan bir sistemin böyle bir getiri sağlaması bana biraz anormal geldi.

slow tradeyı paylaşmıştım hatırlarsanız ayda ortalama 3 işlem acarak bu yıl net 43,000 toplamış vade geçişleride düşülmüş halde.

ayda 366/12 = 30 işlem ortalaması demek ise 70 (çift işlem kayma kom) * 30 işlem = 2,100 puan * 12 ay = 25,200 puan sadece gider maliyetleri yapar.

44,400 puana 25,000 daha eklersem = 70,000 puana tekabul eder. Bu açıkçası cok zor bir puan ve ortalamaların çok çok üzerinde bir getiri

Diğer yılların istatistikleri önemli. Eğer onları getiremiyorsanız şöyle kabaca bir kaç bilgiye daha ihtiyaç var.

1- Sistem ne zaman yaratıldı tarih ay gün yıl olarak ?
    2-Hangi veriler baz alınarak yaratıldı başlangıc ve bitiş tarihi ?
    3-Kaç dakıkalık grafikler üzerinde tasarlandı ?
    4-Kaç adet parametre kullanıldı ?
    5 mümkünse overal görelim
    6- sakıncası yoksa son 2 haftadakı Al sat oklarını da resimleyelim
    7- optimize edilirken en yüksek getiriyemi optimize edildi?
    8-Ne kadar süredir gerçek piyasada ?
    9-Mümkünse BİMAS hisse senedi grafiğinde ne ürettiğinide merak ediyorum. Repaint hakkında bılgı verebilir.

matrikste puan olarak yazıyor değil mi getiriler ?
    Erhan hocam merhaba. Sorularınıza şöyle cevap vereyim.
    1 Sistemibn yaratmadım. Forumlardan buldum. Deneme yaparken getirisi hoşuma gitti. İzlemeye aldım.
    2. Ne zaman yaratılmış onuda bilmiyorum ama ben 5 Dk. grafikler ve analizlerle kullanıyorum.
    3. Sistem düşük yüksek ve atr den oluşan bir sistem. Çok karmaşık gibi görünmüyor. 3 adet parametresi var.
    4.Matrikste maalesef 60000 satır sınırı varmış (Teknik ekip böyle diyor ) maalesef ben bu sistemi 2 yıllık verilerle test ettim ve 15 senelik owerall görme şansım maalesef olmuyor.Hatta Matriks sayfasında da sordum bu durumu nasıl aşabiliriz diye ama cevap alamıyorum. Bu sebeple 2 yıllık veriler karşılaştırılarak bir sonuca varmaya çalışıyorum.
    5. Gerçek piyasada hiç denenmedi ama repaint olabilir diye bugünden itibaren izlemeye başlayacağım.
    6. İlginç bir şekilde hisse senedinde maalesef çok denedim ama doğru düzgün bir kar oranı çıkartamadım.

Hocam biraz bu sistemi izleyeyim. Başka zaman sizin başınızı ağrıtayım. Çok teşekkürler yinede..

2.  Alıntı Originally Posted by zifige Yazıyı Oku
    Erhan Hocam son günlerde benimde kafamı kurcalayan konuya çok güzel değinmişsiniz.

2 yönlü sistemlerde testere dönemlerde oldukça fazla zarar yazma ihtimali dopabiliyor. bende son zamanlarda ana yön tahmini yapıp o yöne tek yönlü sistem kurma fikri olgunlaştı. Ha ana yönü doğru tahmin edemedik de ters yöne gitti en azından zarar etmemiş olurum.
    Tam anlamayadım Ana yönü nasıl tahmin edeceksiniz. Vadesi ne Örneğin 1 sene boyunca yukarı gider Şort yerine nakte geçsin mi diyeceksiniz ?

Ana yönü yukarı tahmin ettiniz sisteminiz AL Nakit şeklinde emir gönderecek ancak yanlış tahmin ettiğiniz diyelim düşen bir piyasa da Al Nakit şeklinde sürekli olarak stop olacaktır. Yani yönü yanlış tahmin etmeniz durumunda olması gerekenden cok daha fazla kayıp vereceksiniz.

Bu sorunsal bizi şu doğru sorularıa yormaya itiyor.

Yönü doğru tahmin edebiliyorsam sisteme ne ihtiyaç var ?

Alıntı Originally Posted by knife_sharppp Yazıyı Oku

Hocam biraz bu sistemi izleyeyim. Başka zaman sizin başınızı ağrıtayım. Çok teşekkürler yinede..
    K.O
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Tam anlamayadım Ana yönü nasıl tahmin edeceksiniz. Vadesi ne Örneğin 1 sene boyunca yukarı gider Şort yerine nakte geçsin mi diyeceksiniz ?

Ana yönü yukarı tahmin ettiniz sisteminiz AL Nakit şeklinde emir gönderecek ancak yanlış tahmin ettiğiniz diyelim düşen bir piyasa da Al Nakit şeklinde sürekli olarak stop olacaktır. Yani yönü yanlış tahmin etmeniz durumunda olması gerekenden cok daha fazla kayıp vereceksiniz.

Bu sorunsal bizi şu doğru sorularıa yormaya itiyor.

Yönü doğru tahmin edebiliyorsam sisteme ne ihtiyaç var ?

K.O
    şunu kastetmek istedim ;

günlük grafikte destek direçlere göre mesela endeks 90 bine yaklaştığında sadece al yukarı ihtimalini düşünüyorum. 85 altında sadece sat. şimdi mesela 111 bölgesinde sadece sat. mesela şimdi 111 den 120 ye gidebilir bu puanı almayabilirim ama düşüceğini düşünüyorum 120 den gelirken şortlar. neden sisteme gerek var. eğer ben bunu sistem olarak yapmazsam 111 den şortlarım ve 120 ye kadar bunu taşırım. hepimizin yaptığı inat durumları. ama sistem nerden dönerse ordan şortlar. bilmiyorum mantıklı olmayabilir ben denemelerimde bir ana yön belirleyip sadece o yönde gitmenin mantıklı olduğunu düşünüyorum. uçanı kaçanı vuran bir sistem olsa tabi tadından yenmez

saygılar

4.  Alıntı Originally Posted by knife_sharppp Yazıyı Oku
    Erhan hocam merhaba. Sorularınıza şöyle cevap vereyim.
    1 Sistemibn yaratmadım. Forumlardan buldum. Deneme yaparken getirisi hoşuma gitti. İzlemeye aldım.
    2. Ne zaman yaratılmış onuda bilmiyorum ama ben 5 Dk. grafikler ve analizlerle kullanıyorum.
    3. Sistem düşük yüksek ve atr den oluşan bir sistem. Çok karmaşık gibi görünmüyor. 3 adet parametresi var.
    4.Matrikste maalesef 60000 satır sınırı varmış (Teknik ekip böyle diyor ) maalesef ben bu sistemi 2 yıllık verilerle test ettim ve 15 senelik owerall görme şansım maalesef olmuyor.Hatta Matriks sayfasında da sordum bu durumu nasıl aşabiliriz diye ama cevap alamıyorum. Bu sebeple 2 yıllık veriler karşılaştırılarak bir sonuca varmaya çalışıyorum.
    5. Gerçek piyasada hiç denenmedi ama repaint olabilir diye bugünden itibaren izlemeye başlayacağım.
    6. İlginç bir şekilde hisse senedinde maalesef çok denedim ama doğru düzgün bir kar oranı çıkartamadım.

60000 değilde 64000 olması lazım...

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •