Sayfa 546/1003 İlkİlk ... 46446496536544545546547548556596646 ... SonSon
Arama sonucu : 8023 madde; 4,361 - 4,368 arası.

Konu: HALK Cafe - II

neyse trump bir iki aya görevden alınır diyorlar.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Anladim anlatmak istedigini KIZILDAG. Cok dogru.

3.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Buyurun başka bir sorun daha, Rusya neden istemedi, IMF=ABD olduğu için. Bizim 400-500 milyar dolar borcumuz yok mu, banamı yanlış söylediler. Halbuki 100-150 milyar dolar alıp bunu 10-20 yıla yaysak daha iyi değil mi. Borcsa o 400-500 milyarda devlet borcu, alınacak 100-150 milyar dolar IMF borcuda devlet borcu. AMA ALAMAYIZ, çünkü daha önce dalga geçtik, alay ettik, kendimize nazar ettik, dönüp o lafları meydanlardan geri toplayamayız. IMF bir yardım kurumu değil, kredi sağlayan büyük bir dünya bankası. 400-500 milyar dolar krediye artan oranda faiz ödeneceğine ülke notu düşeceğine bir nevi kredi yapılandırmasına gitme olayıdır. BUGÜN STOP olamıyorsak 2020 ekim ayında IMF gelir.

Rte nin morali çok bozuk. Belkide mecburen IMF nin ayağına gideceğiz diye, üzüntüdendir. Öz güveni kaybolmuş yüzünde. Ben öyle gördüm.

Bazi pozitif gelismeler.

Alıntı Originally Posted by yükselu Yazıyı Oku
    Avrupa Birliği (AB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 37 milyar avroluk fon kurulması ve uçuş izin kurallarının askıya alınmasını içeren acil tedbirleri onayladı.
    AB Konseyi, Kovid-19'a ilişkin özel tedbirler içeren düzenlemelere onay verildiğini açıkladı.

Buna göre, Koronavirüs Müdahale Yatırım Girişimine AB bütçesinden 37 milyar avroluk fon aktarılacak. Üye ülkeler, söz konusu kaynakla sağlık sistemlerini ve işletmelerini hızla destekleyebilecek.
    Doğal afetlerde kullanılmak üzere kurulan AB Dayanışma Fonu, Kovid-19 gibi kamu sağlığıyla ilgili acil durumlarda da kullanılabilecek.

Hava yolu şirketlerinin uymak zorunda oldukları AB uçuş izinleri (slot) kuralları 1 Mart'tan 24 Ekim'e kadar askıya alınacak.

Söz konusu düzenlemeler AB resmi gazetesinde yayımlanmalarının ardından 1 Nisan'da yürürlüğe girecek.

5.  Alıntı Originally Posted by browjn Yazıyı Oku
    Rte nin morali çok bozuk. Belkide mecburen IMF nin ayağına gideceğiz diye, üzüntüdendir. Öz güveni kaybolmuş yüzünde. Ben öyle gördüm.
    2019 8 mart 12 yıllık genel müdürlük işimden ayrıldım, 60 gün sürekli yürüdüm, günlük 8-10 km. acaba yanlış mı yaptım diye. ama işimde kısmende olsa bir insan hazinesi olduğumu biliyordum. yakın bir markete asgari üçretle müracaat ettim, hiç düşünemden, market abi senin yaş 47 olmaz dedi. normalde 3-5 seneden fazla çalışmasan kendime bakacak param vardı. tam o günlerde boru profil fuarı açıldı tesadüfen orada birileri ile tanıştım, 1 mayıs gibi odur budur onların iki fabrikasını yönetiyorum.

Özetle bir aile geçindirmek grurla kibirle olmaz, realite ile olur, özel okula giden çocuğun son 2 yıl başka okula gitmek istemez, kazandığın hayat standardını korumak zorundasın.

Devlet yöneten de bir babadır, bizde onun çocuklarıyız, çalışarak daha müreffeh bir yaşam standardı ise hedefimizdir. O yüzden devlete devlet baba denir. Devlet baba kin gütmez, devlet baba çocuklarının geleceği için one minut da der gerektiğinde, ama gerektiğinde. Önce HALK gelmeli, devleti oluşturan halk.

IMF bize düşman gösterildi, öyle değil, IMF bir kredi sağlayıcı ve ŞAHNA'nın dediği gibi verdiği parayı kontrol eden bir kurum, borc geri ödenecek mi ödenmeyecek mi.

6. Dünyanın ana hammaddesi 2007 yılında 150 dolar göre siyah elmas bugün 20 yıl önceki değeri 19,5 dolara geriledi. Fazla değil 2017 yılında 74 dolar görmüş bir hammadde. Bu 74 dolar mı yalan, yoksa şu an yaşanan 19,5 dolar mı. COVİT sakinleşmesi ile siyah elmasın 40 dolar rakamını görmesi muhtemel. Dow yada bist önemli değil, izlenecek tek kriter petrol ve ons olmalı.

7. Kara gün paralarını, yedek akçeleri ekonomideki en ufak bir olumsuzlukta harcamamak gerekiyormuş... O günlerde başka bir formül bulup, işte şimdi bu kara günlerde, devreye sokulurdu.. Oda kalmadı sanki. İç kaynakları yerinde ve en kötü günde kullanmayı bu korona ilede öğrenmiş olduk. Artık tecrübe ile sabitleşir. İşsizlik fonunda 130 milyar var diyorlardı... varsa bunu kullansınlar... Buda yoksa mecbur IMF. Başka mucize bir formül bulunursa dua ederiz tabi. Neticede hepimiz aynı gemideyiz.

8. Senet alıp taşıyor veya ara sıra satıyoruz, bunu yapan çok kurum ve yatırımcı var, neden tamamı bunun yerine vob da short yada long denemiyor. Yada neden doları short long yapmıyoruz. Neden forex hesabımız yok. Çünkü fiyat geçicidir, kaldıraç ise DELİCİDİR.

O halde merkez bankasının vob da dolara yönelik alıcı satıcı olması ne anlama gelir. Senin merkez bankanın o platformada ne işi var. Merkez bankasının kaynaklarını neden bu türev piyasasında kullanırsın.

Türev piyasalarını bu şekilde kontrol edebiliyorsan, senetlerin başına BİST'in başına hakan atilla değil, Galip Öztürkü getir, Mecnuru getir, sarıyı getir, oradan da parayı götürürsün, olmaz mı. Ütülende bizim gibi yatırımcılar olur.

Sayfa 546/1003 İlkİlk ... 46446496536544545546547548556596646 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •