SANAYİ A.Ş.( Birleşme İşlemlerine İlişkin Bildirim
Anlık Borsa Haberleri - 25 Mayıs 2017, 09:27
***NUHCM*** NUH ÇİMENTO SANAYİ A.Ş.( Birleşme İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Bağlı ortağımız Nuh Enerji Elektrik Üretim A.Ş. nin şirketimiz ile kolaylaştırılmış usulde birleşmesine karar verilmesi hk.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 24.05.2017
Birleşme Yöntemi Devralma Şeklinde Birleşme
Birleşmeye Esas Finansal Tablo Tarihi 31.12.2016
Para Birimi TRY
Devralınan Şirket Borsa'da İşlem Gören/Borsa'da İşlem Görmeyen Pay Değişim Oranı Ortaklarına Verilecek Pay Grubu Ortaklarına Verilecek Payların Nevi
Nuh Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Borsa'da İşlem Görmeyen
Pay Grup Bilgileri Mevcut Sermaye Birleşme Nedeniyle Artırılacak Sermaye Tutarı (TL) Azaltılacak Sermaye Tutarı (TL) Ulaşılacak Sermaye Birleşme Nedeniyle Verilecek Menkul Kıymet ISIN Bilgileri
NUHCM, TRANUHCM91F0 150.213.600 150.213.600
Mevcut Sermaye Birleşme Nedeniyle Artırılacak Sermaye Tutarı (TL) Azaltılacak Sermaye Tutarı (TL) Ulaşılacak Sermaye
TOPLAM 150.213.600 TL 0 TL 0 TL 150.213.600 TL
Devralma Yoluyla Birleşilen Şirketlerde Süreç Tamamlandı mı? Hayır
Ek Açıklamalar
Şirketimizin 24.05.2017 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında
1- Şirketimizin, hisselerinin %100'üne sahip olduğumuz, İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğünde 435157 sicil numarasıyla kayıtlı bulunan Nuh Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi ile Sermaye Piyasası Kanunu'nun ilgili hükümleri, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği ("II-23.2 Sayılı Tebliğ"), Türk Ticaret Kanunu'nun 136 ila 158. maddeleri ile ilgili diğer hükümleri, Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19. ve 20. Maddesi ve ilgili diğer maddeleri çerçevesinde tüm aktif ve pasiflerinin bir bütün halinde şirketimiz tarafından devir almak suretiyle Şirketimiz bünyesinde birleşmesine ve birleşmenin kabulüne,
2- Birleşme işleminin Şirketimizin devrolan Nuh Enerji Elektrik Üretim A.Ş. hisselerinin % 100 ?üne sahip tek ortak olduğundan Birleşme işleminde şirketimizde sermaye artırımı yapılmamasına, birleşme işleminin TTK'nın 155 ve 156'ncı maddesi ile SPK'nın II-23.2 Sayılı Tebliğ'in 13. maddesine göre "Kolaylaştırılmış Şekilde Birleşme" hükümlerine göre yürütülmesine, bu kapsamda bağımsız denetim raporu, birleşme raporu ve uzman kuruluş görüşü hazırlanmasına ve birleşme sözleşmesinin genel kurulun onayına sunulmasına gerek olmadığına,
3- Birleşme işleminde, varsa ilgili mevzuat hükümlerinin uygulanmasında, Birleşmeye taraf şirketlerin tabi oldukları mevzuata uygun olarak hazırladıkları ve genel kurul onayından geçmiş olan 01.01.2016 - 31.12.2016 hesap dönemine ait yıllık finansal tabloların esas alınmasına,
4- Birleşme işlemi kapsamında Nuh Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ile birlikte hazırlanan " Birleşme Sözleşmesi" nin kabulüne, Birleşme Sözleşmesi'nin imza sirkülerinde belirlenen A Grubu imza yetkililerinden herhangi iki imza yetkilisi tarafından imzalanmasına,
5- Birleşme işleminin Şirketlerin tabi olduğu mevzuatlara göre Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Sermaye Piyasası Kurulu vb. kurumların onay/izinlerin alınmasını müteakip yapılmasına, Birleşme işlemiyle ilgili gerekli iş ve işlemlerin ifası ile gerekli izinlerin temini hususunda şirket yönetiminin yetkili ve görevli kılınmasına,
karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/609039
Yer İmleri