Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
son bir ayda tanıdığım üç kişinin somutlaşmış yurtdışına yerleşme eylemini öğrendim.
aralarında yeni yetme mühendiste var, fabrika sahibi de öğrenci de...

sonumuz hayrola ne diyeyim...
Ancak ortak noktaları iyi bir eğitim almış, kendisini iyi yetiştirmiş, maddi birikimi nispeten iyi...sonuçta bu ülke için maddi-manevi önemli değerlerin yurt dışına kaptırılması çok kötü.

Biz elin arabı, asyalısını biraz parası varsa baş tacı ediyoruz...bir sürü kolaylık sağlıyoruz....neden maddi birikimi var diye, ama kendi ülkemizin yetiştirdiği değerleri, hem maddi birikimli-hem eğitimli bireyleri kaybediyoruz...yazık ki çok yazık.

İşine geliyorsa, ya bu düzene uyarsın, ya tittir olup gidersin tarzı yaklaşımlar ayağımıza sıkmaktan farksız...sırf dünya görüşü sana çok uymuyor diye bu insanları ülkeden kaçırırsan, asyalıyla, arapla baş başa kalırsın...onlar da bir zaman sonra zoru görüp kaçar....sonra elinde dededen kalma son varlıkları da satmak zorunda kalırsın.

şunu unutmayalım, son dönemlerde çok sosyal yardım yapıldı...gerek göçmenlere, gerekse yurt içi maddi durumu kötü vatandaşlara(yaşlılık aylığı, özürlü bakım aylığı vs)...bunlar uyuşturucu gibi, toplumlarda tepkiyi yatıştırır, ama uyuşturucuyu kestiğin anda toplumsal kaos ve karmaşa başlar...bu nedenle bu tür paraları ödemek zorunda şu ankiş yönetim, napıp nededip ödemek zorunda, gerekirse boğazı satar, ama yine ödemeye çalışır...yoksa çıkacak toplumsal olayları hiç bir güç bastıramaz.