Ahmet abi senin en büyük yanılgın şurada:
Bu grafiklerde gördüğun tepe noktalara yakin yerlerden satılan konut sayisi toplama göre çok az. Bu adamlara bu konutlar kazık fiyatlardan satıldı. Fiyatlar daha da artacak diye bile bile aldılar.
Bi ara sogan patates fiyatlarida artti biliyosun. 15 20 liradan soğan yiyen oldu.Kazık oldugunu bile bile yediler.Soğan fiyat grafigine mi bakicaz simdi, yeni soğan fiyati icin.
Yani Türkiyede üretilip satilan bircok şeyin grafiği konut fiyatlari grafiğine benzer.
Bak şimdi:
Ben 25 30 yaş arasi bir dairede oturuyorum.kira 1600 lira satişina 550bin isteniyor.
Şuanki kurlarla; ev 81000 dolar, kira 235 dolar. Kira carpani 345....
Bu ev dolar 3.83 civarinda iken 110bin dolar ederine satilmaya calisiliyordu.Kira carpani 340. Yani benim icin ayni.
Peki benim maasim ne oldu. Dolar artti diye arttimi, hayir. Onceden TL olarak 1000 dolara yakin alirken, şimdi 750 dolara yakin aliyorum.
Anlayacagin, fakirleşmeme rağmen bu ev bana ayni yuksek kira carpani ile satilmak isteniyor.
Peki ev sahibi bu evi 340 carpanlami aldı.hayir.
Eee kim 340 carpanla aldi da benim ev sahibi de bunu istiyor. Iste burda o grafikte gördügün kazık yiyen kerizler devreye giriyor.Toplama göre 3 5 keriz bu parayi verdi diye biz niye keriz olalim.
Sen Amerikada yaşiyordun galiba.Şimdi ben sana soruyorum.
340 kira carpaniyla standat 2+1 veya 3+1 Abd den ev almaya kalksan kendini kazik yemiş hissedermisin hissetmezmisin?
Not: Redfin den Abd konutlarini takip ediyorum ona göre))
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

))

Yer İmleri