Sayfa 990/1230 İlkİlk ... 490890940980988989990991992100010401090 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 7,913 - 7,920 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by umbamba Yazıyı Oku
    Merhaba.
    Ben bir yargı belrirtmedim ki. Sadece iki farklı görüş sundum ve 'tarımın önümüzdeki yıllardaki öneminin artıp atmayacağını anlamak için nelere bakmalıyız?' diye sordum.
    Ayrıca gerçekten fikrim yok ve taraf değilim, hangi konuda eksik ve hatalıyım anlamadım.

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Pardon, ben sorularınızın altında bir görüş sezdim sanırım. Eleştiri babında değildi benim yazımda, sadece kendi görüşlerimdi.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by baymetin Yazıyı Oku
    Gerçek bir çiftci olarak bildiklerimi yazayım da insanlar bir nebze bilgi sahibi olsunlar.Bizim buralarda narenciye ve örtü altı sebzecilik yapılmaktadır.Biraz iç bölgelerde açık tarla bitkileri(ekin,mısır,susam,pamuk) tarımı yapılmaktadır.
    Sorunları sıralarsak:1-İşci sorunu;Tarımda çalışacak işci yok.Herşeyi kendin yapabiliyorsan ek,yoksa ekme.Suriyeliler geldiğinde millet bunları istemiyordu.Şimdi ise arıyoruz nereye kaybolduklarını araştırıyoruz.Durum o derece vahim.
    2-Sebzede plansız ekim.(sonuçda para kazanamamayı doğuruyor)
    3-Sebzede çaresiz hastalıklar.Boşa giden milli servet.(Para ve zaman).Ziraat Fakülteleri ne iş yapar ben çözemedim.Bilen varsa beri gelsin.Üretici ilaç bayilerinin deneme tahtası.Aynı hastalık 20- 30 senedir devam eder çözüm hak getire.
    4-Narenciye düne kadar kilosu 50 kurştu yerinde.Para etmesi için bir yerleri don yada dolu mahvedecek ki öbür tarafın portakalı para etsin.Burada üretici para kazanamıyor da tüketici ucuza
    mı yıyor.Hayır aradaki sülükler terlemeden ,üşümeden saltanat sürüyorlar.
    5-Pamukçiftcisi taban fiyat kurtarmadığı için pamuk ekmekden vaz geçiyor.Yerine mısır ekiyor belki kazanırım ümidiyle.
    6-Buğday şurada iki yıldır çiftçiye bir nebze kazandırıyor(Daha önce gübre borcunun faizini cebden ödüyordu o yüzden ekmiyordu)
    /-Devletin verdiği teşvikler burada şehre gidip gelmeye dolmuş parasını karşılamadığından kimse almaya gitmez.Giden varsa da nadir.O teşvikler Doğudaki birkaç köyü olan ağalar için tatmin edici olabilir.Kırda bayırda çok geniş tarlası olan varsa onlar içinde bir anlamı olabilir.Bıkmadan okuyan arkadaşlara teşekkür ederim.Sayfayı meşgul ettiğim içinde özür.
    elinize saglik, paylastiginiz kiymetli bilgiler icin ben tesekkur ederim. 4. maddede bahsettiginiz aracilar sorunu neden cozulemiyor? uretici magdur, tuketici magdur genelde sorunun baglandigi yer de aracilarin komisyonunun yukseligi. durum acaba gercekten boyle mi, boyleyse neden yillardir cozulmez? bir fikriniz var mi acaba?
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

3.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Sn, finans mt,

Petkimi almanız satmanız arasında kararınızı etkileyen neler olduğunu paylaşırsanız seviniriz.
    Belki bir şirkete yatırım yapıp o şirketten çıkış stratejisi hakkında deneyimlerinizden faydalanmak isteyen olur.
    çok özel bir şey yok hocam, bir daha patronu güvenilir olmayan hisse almama/tutmama kararıma istinaden sattım.

4. "Akıllı insanlar herkesten ve her şeyden öğrenirler.
    Sıradan insanlar sadece kendi deneyimlerinden öğrenirler.
    Cahiller ise her şeyi bilirler.."
    Sokrates

Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    "Akıllı insanlar herkesten ve her şeyden öğrenirler.
    Sıradan insanlar sadece kendi deneyimlerinden öğrenirler.
    Cahiller ise her şeyi bilirler.."
    Sokrates
    Çok güzel bir söz, aynı zamanda hiçbir bilgiyi küçümsemek gerekiyor. Bilginin küçüğü büyüğü olmaz.

Saygılar

Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by kirk7 Yazıyı Oku
    elinize saglik, paylastiginiz kiymetli bilgiler icin ben tesekkur ederim. 4. maddede bahsettiginiz aracilar sorunu neden cozulemiyor? uretici magdur, tuketici magdur genelde sorunun baglandigi yer de aracilarin komisyonunun yukseligi. durum acaba gercekten boyle mi, boyleyse neden yillardir cozulmez? bir fikriniz var mi acaba?
    Bildiğim kadarıyla bu konuyuda anlatayım.Hal esnafı hale gelen ürünün satış fiyatı üzerinden %8 civarında komisyon alır.Bu paraya belediye kesintileri ve vergiler de eklendiğinde %15-%!8- i bulur.Bu parayı üretici öder.Yani komisyoncu %15-%18 keserek üreticiye parasını öder.Ürün Kaça satılırsa satılsın bu değişmez.Burada esas sorun bundan sonra başlıyor.Pazarcı esnafı ve marketleri iyi denetlemek gerekiyor.Aldığı fiyatı öğrenip kesinlikle fahiş kar yaptırtmamalı.Serbest piyasa kesinlikle yalan.Kendi aralarında anlaşıyorlar.Köylü aynı ürünü pazara getirse kendilerinden ucuz sattırmazlar.Bence bütün sorun denetleme yokluğundan olmaktadır.Zabıta etiket yazıyor (yada pazarcı oda yetkilisi) kaç para yazalım diye soruyor.Bence bu yanlış.Etiketi yazıyor sonrada tezgahın boyuna göre para istiyor.Yani her şey üretici ve tüketicinin aleyhine işliyor.Tarlada soğan 50 kuruş pazarda 250 kuruş patatesde öyle .Yazık günah bu üreticiye.

7. ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by baymetin Yazıyı Oku
    Bildiğim kadarıyla bu konuyuda anlatayım.Hal esnafı hale gelen ürünün satış fiyatı üzerinden %8 civarında komisyon alır.Bu paraya belediye kesintileri ve vergiler de eklendiğinde %15-%!8- i bulur.Bu parayı üretici öder.Yani komisyoncu %15-%18 keserek üreticiye parasını öder.Ürün Kaça satılırsa satılsın bu değişmez.Burada esas sorun bundan sonra başlıyor.Pazarcı esnafı ve marketleri iyi denetlemek gerekiyor.Aldığı fiyatı öğrenip kesinlikle fahiş kar yaptırtmamalı.Serbest piyasa kesinlikle yalan.Kendi aralarında anlaşıyorlar.Köylü aynı ürünü pazara getirse kendilerinden ucuz sattırmazlar.Bence bütün sorun denetleme yokluğundan olmaktadır.Zabıta etiket yazıyor (yada pazarcı oda yetkilisi) kaç para yazalım diye soruyor.Bence bu yanlış.Etiketi yazıyor sonrada tezgahın boyuna göre para istiyor.Yani her şey üretici ve tüketicinin aleyhine işliyor.Tarlada soğan 50 kuruş pazarda 250 kuruş patatesde öyle .Yazık günah bu üreticiye.
    Ailem patates üreticisi İzmir Ödemiş’te.
    Şu an tarladan tüccarın alış fiyatı kilosu 40 kuruş.
    Kiloda Net 60 kuruş zararla mahsülümüzü satmak zorunda kaldık.
    Ama pazarda 2 TL. Marketlerde 2,5 TL kilosu.
    Bizim alınterimizle kim zengin oluyorsa haram zıkkım olsun.
    Çiftçi yine bir dünya borç sarmalı ile ne halin varsa gör denilerek ortada kaldı.
    Patates 2-3 TL olduğunda tanzim satış çadırları kuran yetkililer de kulak arkasına yattı bir güzel.
    Bu patates- soğan sanırım enflasyonu en çok etkileyen kalemler.
    Zira ev fiyatlarına bir günde 100-200 bin zam bindirince hiç tanzim satış emlak çadırı kurulmuyor ne hikmetse (!)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

8. Tarımdan kazanmak için yurtdışı ihracat daha önemli .

Bir tanıdığın arazisini kapattılar tüm ürün direk salça olmak için satın alınıyor sadece domates

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 990/1230 İlkİlk ... 490890940980988989990991992100010401090 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •