Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 725/1002 İlkİlk ... 225625675715723724725726727735775825 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 5,793 - 5,800 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Düşük kira çarpanlı o evler depreme dayanıksız ve eski evlerdi. Ömürlerinin bir kısmını doldurmuş, kalan kısmında da içinde yaşamanın riskli olacağı evler.

80-90'larda yapılan kıytırık apartmanlar şu an kendiliğinden dökülüyor. Demirleri çürümüş, kolonları durup dururken patlıyor, tavanları düşüp paslı demirler ortaya çıkıyor.
    Şu anki hazır betonlu evlerin ise ömür olarak 100 yılı çok sağlam bir şekilde devireceğine eminim, sonrasında da ucu açık.
    2050 yılında da aynı şeyi şimdiki apartmanlara söyleyecekler "2020 li yıllarda kıytırık apartmanlar kendiliğinden dökülüyor diyecekler." Her şey zamanına göre değerlendirilir. Hatta 2050 yılına gitmeye gerek yok Yeni yapılan binaların kalitesizliğini görmek istiyorsanız ege ve akdenize gidin giriş ve çatı katına bakın çoğu kullanıcılar daha şimdiden nemlenme ve korozyondan şikayetçi.

Ayrıca yeni müteahhitlerin çoğu inşaat daha tam olarak tamamlanmadan, iskanı almadan daire sahiplerine kat irtifakı tapuyu çakıp kaçıyor. Neden? Çünkü kat mülkiyetli tapu almak maliyetli. Etrafta bir ton şantiye elektriği ve şantiye suyu kullanan yeni binalar mevcut. Sahaya çıkın bakın yeni binalarda kat mülkiyetli ve iskanlı tapu bulmanız neredeyse imkansıza yakın. Ama banka kredisi için kat irtifak olması yeterli olduğu için işini tamamlamadan kaçmak artık neredeyse kural olmuş durumda. 90'larda ve 2000 lerde bu kadar çok kat irtifak tapusu görmemiştim. Tapular ya kat mülkiyetli ya da arsa tapusuydu. Neyin ne olduğunu bilirdik. Şimdilerde ise kalitesizlik diz boyu. Bu tarz iş ahlakınındaki müteahhitlerin bol olduğu ülkede yaptığı yeni binalara güvenmek?

Bu arada Avrupadaki tüm ülkelerin toplamının 10 katından fazla müteahhit sayısının olduğu bir ülke olduk. Benim berberim bile geçtiğimiz yıla kadar inşaat işi yaptı. Bakkal ve berberlerin bile bu işe soyunduğu ülkede inşaat kalitesini düşünemiyorum bile
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

2. Madem fütürist bakış açısına soyunduk. Size yakın gelecekte bina yapmanın hiç de bu kadar maliyetli olmadığını söylesem?

Çok uzağa gitmeye gerek yok yakın gelecekte binaları 3 D teknolojisiyle yani printer düğmesine basarak anında yapacaklar ve çok daha ucuz maliyete olacak. Sanırım bu sayede evsizliğe bile çare bulunur. O zaman değil 150 kira çarpanı 30 kira çarpanından bahsetmek bile komik olur.

O zaman geldiğinde şimdiki yıllarımıza bakıp "Hepi topu barınmamızı sağlayan bu taş bloklara zamanında ne kadar da gereksiz anlamlar yüklemişiz" diyeceğiz.

3d teknolojili printer düğmesine basılarak 24 saatte yapılan ve 4000 dolardan daha az maliyeti olan eve örnek video:

https://www.youtube.com/watch?v=wCzS2FZoB-I

https://www.youtube.com/watch?v=eIVl3gmswhM
    Son düzenleme : vivatrader; 24-08-2020 saat: 09:06.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Alıntı Originally Posted by Eren8002 Yazıyı Oku
    Emlak piyasası saçma sapan bir hal aldı.Şark kurnazı olarak emlakçı ve mütahiti görsekte millet olarak onlardan aşağı kalır yanımız yok.1.5 yıl ev aradım ve buldum.Her türlü insanla muhatap oldum.Uyanık emlakçılar bir yana sonradan görme ukala insanlar,paranın şımartığı yaşlı teyzeler.1.kat diye götürdükleri ev yarı zemin çıktı 3+1 bir diye götürdükleri ev 2+1 çıktı.Ağzımızdan yalan eksik olmuyor ama ellhamdülilah müslümanız diyoruz.Zor bir piyasa kendinize kriterler koymazsanız sürü piskolojisine ayak uydurup yanlış kararlar verebilirsiniz.Iki kere tapudan döndüm.Anlaştığım bir evde kat mülkiyeti alınmamış emlakçıya göre hiç bir sorun çıkmaz takılma diyor.Ulan çakal pazarlığı yaparken kat mülkiyeti var diye pazarlık yapıyorsun tapuya giderken haberim yoktu bir şey olmaz diyor.Bir diğerinde kaporasını verdin expertizini yaptırdım tapuya işleme geçeceğiz.Expertiz raporunu inceledim 120 m2 üzerinden anlaştığım ev 96 m2.Satıcıya nedir bu durum diye sordum yanlışlık olabilir belediyeye geçip projeyi incelyelim dedim.Projede 96 m2 kiler sığınak olarak ayrılan bölümler imar affından yararlanılarak daireye çevrilmiş sitede otopark olmasına rağmen daire ve arsa payında hiç bir hak verilmemiş.Daire merdiven boşluğuyla 100 net 96 m2.Satıcıyla gırtlak gırtlağa girecektik.Her kez bu şekilde satış yapıyor mal bu işine geliyorsa al gelmiyorsa başka birini bulurum dedi.Uzun lafın kısası emlakçı müteahit ev sahibi fark etmez ahlaklı insanı bulmak zor bu piyasada.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Takdir ettim. Sistemde her şey daha şeffaf olmalı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Takdir ettim. Sistemde her şey daha şeffaf olmalı

Herkesin bir kredi notu olmali. Kiracinin, emlakcinin, ev sahibinin...
    Bu işi çozmek istersen cok kolay ama bizim devlet kafasiyla kanunlardaki her boşluğu kapatmak,zamani gelince bir ranta donusturulecegi icin bizim işler duzelmez.

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Herkesin bir kredi notu olmali. Kiracinin, emlakcinin, ev sahibinin...
    Bu işi çozmek istersen cok kolay ama bizim devlet kafasiyla kanunlardaki her boşluğu kapatmak,zamani gelince bir ranta donusturulecegi icin bizim işler duzelmez.

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Ada parsel sorgulama uygulaması bile güzel bir yenilikti. Bunun gibi yapılacak çok şey var. Bizde sorunun kaynağında kayıtdışı para akışının getirdiği sorunlar var. Evler olması gerekenden hızlı el değiştiriyor.

O egeli ben değilim

6.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Madem fütürist bakış açısına soyunduk. Size yakın gelecekte bina yapmanın hiç de bu kadar maliyetli olmadığını söylesem?

Çok uzağa gitmeye gerek yok yakın gelecekte binaları 3 D teknolojisiyle yani printer düğmesine basarak anında yapacaklar ve çok daha ucuz maliyete olacak. Sanırım bu sayede evsizliğe bile çare bulunur. O zaman değil 150 kira çarpanı 30 kira çarpanından bahsetmek bile komik olur.

O zaman geldiğinde şimdiki yıllarımıza bakıp "Hepi topu barınmamızı sağlayan bu taş bloklara zamanında ne kadar da gereksiz anlamlar yüklemişiz" diyeceğiz.

3d teknolojili printer düğmesine basılarak 24 saatte yapılan ve 4000 dolardan daha az maliyeti olan eve örnek video:

https://www.youtube.com/watch?v=wCzS2FZoB-I

https://www.youtube.com/watch?v=eIVl3gmswhM
    3D printing konusu çok abartıldı.
    Yok organ nakli için organ basılacak dediler, yok karnın acıkınca hamburger basıp yiyeceksin dediler, hayaller havada uçuştu.

Oysa ki altı üstü plastik çubuğu eritip şekil veren bir alet.

Herhangi bir şeyi plastikten yapabilme imkanı eskiden de vardı, sadece kalıba dökmek yerine yeni bir yöntem bulundu hepsi bundan ibaret.

Bugün başka yöntemlerle de plastikten ev yapabilirsiniz, hatta konteyner falan da kullanabilirsiniz, ama bu sadece dağ başındaki tarlanıza kondurduğunuzda düşük maliyetli olur.

Şehrin göbeğinde işinize 15 dakikada ulaşabileceğiniz bir arsanın üstüne ister plastik ev yapın, ister çadır kurun, bina maliyetini "sıfıra" bile düşürseniz, işin içinde arsa maliyeti olacağı için toplam maliyet hiç bir zaman ucuz olmayacaktır. Böyle bir durumda arsa fiyatları balonlaşır.

Yani evi kaça mal ederseniz edin, arsayı 30 kira bedeline alamazsınız. Arz talep dengesi o kira çarpanını yukarı çeker.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Ada parsel sorgulama uygulaması bile güzel bir yenilikti. Bunun gibi yapılacak çok şey var. Bizde sorunun kaynağında kayıtdışı para akışının getirdiği sorunlar var. Evler olması gerekenden hızlı el değiştiriyor.

Ada parsel uygulaması işi pek çözmüyor.Evin tapusunda bile evin m2 sı yazmıyor arsa payı yazıyor.Belediyeler mütahitleri müşteri olarak görüyor ve onların sorunlarını çözmek için çözüm yolları üretiyorlar.Bir müteahitin evine baktık projede asansör olasına rağmen asansörü yapmayacağım orası boş kalacak diyor.Belediyeden bir şekilde işini hallettiği için kat mülkiyeti tapusunu alabiliyor.Hiç bir müşteride sormuyor ulan benden asansör boşluğunun asansörün parasını alıyorsunuzda neden yapmıyorsunuz.Ev ve arsa işleri malesef bu tarz insanların güdümünde.Ama insanımız günlük yaşadığı için ben bu evi bir kaç sene sonra iki katı fiyata satarım mantığında olduğu için gözü hiç birşeyi görmüyor.Bursa merkez ve köylerinde araziyi iyi bilen biriyim.Arazi alacaklar bazen soruyor şuradaki arazi nasıldır diye.Dere yatağı yılan yuvası üstüne para verseler alınmaz diyorum.Ama para hırsı ağır basıyor bir iki seneye iki üç katına satacağım diye alıp konteynır yada ev yapıyor.Ulan öleceksin çoluğun çocuğun torunun zarar görecek senden öncekilerin kafası senin kadar çalışmıyormuydu ev yapmadı dere yatağına.Ama mantık basit belediye ilk seçimde belge verir elektirik su verir bende bir enayi bulur satarım.Allah akıl fikir versin bu millete depremlerle sellerle daha çok sınanacağız.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Saçma bir yorum olmuş. Djoz’a katılıyorum, ortalamada 25-30 sene öncesine göre bina yapım kalitesi olarak önemli iyileşmeler var. Çok sayıda istisna vardır elbet ama ortalamada önemli oranda itileşme var.

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    2050 yılında da aynı şeyi şimdiki apartmanlara söyleyecekler "2020 li yıllarda kıytırık apartmanlar kendiliğinden dökülüyor diyecekler." Her şey zamanına göre değerlendirilir. Hatta 2050 yılına gitmeye gerek yok Yeni yapılan binaların kalitesizliğini görmek istiyorsanız ege ve akdenize gidin giriş ve çatı katına bakın çoğu kullanıcılar daha şimdiden nemlenme ve korozyondan şikayetçi.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Sayfa 725/1002 İlkİlk ... 225625675715723724725726727735775825 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •