Artan

286,25 9.99 15:52
92,60 9.98 13:55
81,20 9.95 15:56
295,50 9.95 15:55
56,95 9.94 15:55
Artan Hisseler

Azalan

27,20 -9.99 13:55
39,54 -9.97 15:55
16,09 -9.96 15:51
15,11 -6.5 15:56
38,04 -5.98 13:55
Azalan Hisseler

İşlem

7.435.965.941,50 15:56
4.179.432.833,37 15:56
4.024.129.106,50 15:56
3.965.754.954,40 15:56
3.827.281.367,70 15:56
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5979 madde; 1 - 8 arası.

Konu: NUHCM - Nuh Çimento

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by ardozd Yazıyı Oku
    Çimento sektöründe nakliye en önemli faktör. 25 tonluk bir tır çimento sadece 25 t x 200 tl/ton =5000 tl (660 dolar) tutmakta. Herhangi bir fabrikadan tıra mal yükleyim, avrupaya satayım derseniz, mal bedelinin en az 3 katı nakliye ödersiniz.

Deniz yolu ihracatında ise, limana kadar olan nakliyeler, yükleme-boşaltma, vb maliyetlerden dolayı fabrika çıkış bedelinizin üzerine yine ciddi bir maliyet binmekte.

Dolayısıyla, kendi limanına sahip, üretimden limana direk mal aktarabilen nuh bu konuda tartışmasız bir avantaja sahip. Diğer fabrikaların nakliye bedellerini satış fiyatına ekleyerek mal satabiliyor, sonuç %20 net karlılık.

ihracat rakamları aynı oranda devam eder ve iç piyasa da açılırsa, artan kapasite kullanım oranı ile ihracat karlılık oranı daha da artar, iç pazar malından %10 mertebelerinde bile kar etse yıllık 500 milyon civarında karlılık değerlerine ulaşılır kanaatindeyim.
    sürdürülebilir 300 milyon tl karda bile bu şirket bu piyasa değerinde tutulması büyük hatadır
    içerde talep gelsin gelmesin çimento zam yiyecek
    100 ton ile olan işi 50 ton ile yapacak
    zaten piyasa açılması 2021 -2022 de bekleniyor o vakit zaten uzun vade en ön plana çıkacak şirketlerden biri
    onu geçtim başka risk deprem riski
    o zamanda en mantıklı şirket
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

2.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    sürdürülebilir 300 milyon tl karda bile bu şirket bu piyasa değerinde tutulması büyük hatadır
    içerde talep gelsin gelmesin çimento zam yiyecek
    100 ton ile olan işi 50 ton ile yapacak
    zaten piyasa açılması 2021 -2022 de bekleniyor o vakit zaten uzun vade en ön plana çıkacak şirketlerden biri
    onu geçtim başka risk deprem riski
    o zamanda en mantıklı şirket
    Geçen ekonomi kanallarından birinde çimento müstahsilleri başkanı konuşuyordu, sektörün durumunu anlatıyordu, tabi fabrikaların hepsi zor durumda. Çimento üretiminde enerji çok büyük gider, üretim maliyetleri ciddi artmış durumda, zam yapamıyorlar zaten mal satamıyorlar. Talebin artmasıyla ciddi fiyat artışları kaçınılmaz olacak.

10-15 yıl oldu sanırım, baştaş çimentoya iş yapıyorum, satınalma departmanı arkadaşlar hep, bir nedenle uğradım çay içerken masada elektrik faturasını gördüm, 2 milyon civarı bir rakamdı, bu ne böyle dediğimde her ay bu seviyelerde ödüyoruz zaten demişlerdi. Bu kadar zamdan sonra kaç olmuştur acaba.

Deprem olayına hiç girmek istemedim, 99 depremi sonrası borsa bir süre kapatıldı, açıldığında tüm kağıtlar taban taban giderken çimentolar tavan tavan gitti uzun süre. Kaçınılmaz ama insan hayatı üzerinden para kazanmak istemez kimse.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by ardozd Yazıyı Oku
    Geçen ekonomi kanallarından birinde çimento müstahsilleri başkanı konuşuyordu, sektörün durumunu anlatıyordu, tabi fabrikaların hepsi zor durumda. Çimento üretiminde enerji çok büyük gider, üretim maliyetleri ciddi artmış durumda, zam yapamıyorlar zaten mal satamıyorlar. Talebin artmasıyla ciddi fiyat artışları kaçınılmaz olacak.

10-15 yıl oldu sanırım, baştaş çimentoya iş yapıyorum, satınalma departmanı arkadaşlar hep, bir nedenle uğradım çay içerken masada elektrik faturasını gördüm, 2 milyon civarı bir rakamdı, bu ne böyle dediğimde her ay bu seviyelerde ödüyoruz zaten demişlerdi. Bu kadar zamdan sonra kaç olmuştur acaba.

Deprem olayına hiç girmek istemedim, 99 depremi sonrası borsa bir süre kapatıldı, açıldığında tüm kağıtlar taban taban giderken çimentolar tavan tavan gitti uzun süre. Kaçınılmaz ama insan hayatı üzerinden para kazanmak istemez kimse.
    hocam sen biliyon mu
    nuhun

fırınları çöp ile bile çalıştırırlar
    zaten ab yapılandırma kapsamında yalında çöpleri yakarsak belkide yakıyoruzdur şaşirmayın
    çöplerin yakıt olarak kullanılması enerji maliyetlerini aşağı çeker

ayrıca bizim ocaktan raya taş taşıyan eskavatörlerin ikisi lityum pille çalışıyor. Fabrikada yok yok.
    karadenizde doğalgaz çıktı
    biz marmara dibinde doğalgazı bulup işleyecek kapasitede beyinler var ve ayrıca şirketin enerji koluda var
    kalkışmıyorlar o işlere bakarken fayı indirmesinler aşağı

Deprem gerçeği allah göstermesin kimsenin başına gelmesini istemeyiz
    Neyin nerede gerçekleşeceğini ne kadar yaşıyacağımızın hiçbirimiz için garantisi yok
    varsın para kazanmıyalım sağlılığımız sihhatimiz yerinde olsun
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •