Sayfa 10/72 İlkİlk ... 891011122060 ... SonSon
Arama sonucu : 575 madde; 73 - 80 arası.

Konu: FONARŞİ ( hellistheothers )

1. SN. hellistheothers, ben de formu yeni keşfeden, ancak bir solukta tamamını okuyanlardanım. sayenizde fon uzmanı olma yolunda hızla ilerliyoruz desem abartmış olmam. bildiklerinizi öyle derli toplu ve anlaşılır şekilde yazıyorsunuz ki, sanki bir uzmandan fon eğitimi alıyorum. gayet iyi niyetli ve de samimisiniz. başta youtube olmak üzere pek çok ortamda hisse pazarlayandan tutun da saçma sapan ve art niyetli yorum yapanlara kadar pek çok kötü niyetli insanın olduğu şu ortamda sizin gibi dürüst ve bildiğini en net şekilde paylaşmaktan hem de hiç bir dünyevi menfaat beklemeden yapan bir dostun olması, bizler için büyük mutluluk. sizden daha çok şey öğreneceğimizi düşünüyorum. sayfanız hayırlı olsun. Konya'dan gönül dolusu selam ve saygılar

2.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    SN. hellistheothers, ben de formu yeni keşfeden, ancak bir solukta tamamını okuyanlardanım. sayenizde fon uzmanı olma yolunda hızla ilerliyoruz desem abartmış olmam. bildiklerinizi öyle derli toplu ve anlaşılır şekilde yazıyorsunuz ki, sanki bir uzmandan fon eğitimi alıyorum. gayet iyi niyetli ve de samimisiniz. başta youtube olmak üzere pek çok ortamda hisse pazarlayandan tutun da saçma sapan ve art niyetli yorum yapanlara kadar pek çok kötü niyetli insanın olduğu şu ortamda sizin gibi dürüst ve bildiğini en net şekilde paylaşmaktan hem de hiç bir dünyevi menfaat beklemeden yapan bir dostun olması, bizler için büyük mutluluk. sizden daha çok şey öğreneceğimizi düşünüyorum. sayfanız hayırlı olsun. Konya'dan gönül dolusu selam ve saygılar
    Çok sağolun değerli yorumlarınız için. Çok mutlu ettiniz bu sözlerinizle, ben hayatımda genel olarak ''iyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir'' prensibindeyim. Yanlış anlaşılmasın bunu biri iyilik, bir lütuf olarak gördüğüm için değil. Teşbihte hata olmaz. Başkalarının de benim bildiklerimi bilmesinin bana zararı olmazken, bir şekilde bana da dolaylı yoldan olumlu yansıyacağına inanan biriyim. Hayat bana neyi paylaştıysam bende daha çok artmasını sağladı. Nacizane ne biliyorsak, anlatmak hem anlatana, hem anlatılana yarar sağlayacaktır. Kainat, herkese hakettiğini verecektir.
    Ankara'dan da Konya'ya selamlar. Bilmukabele.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3. Değişken Fonlarda Başarı Analiz ve Kararı (1)

Başka kategorilerde, başarı değerlendirilmesi kıstas kriterlerinin yalınlığı dolayısıyla çok daha kolay olurken, değişken fonlarda bi fonun başarısını saptamak, anlamak çok kolay olmayabilir.

Yapısı gereği bu fonlar, bir uçta hisse fonlar kadar risk alabilirken, diğer uçta ppf'ler kadar az riskli bir yapıya bürünebilmektedirler. Yani risk yelpazeleri oldukça geniştir.

Endeksin iyi gittiği dönemlerde , yoğun hisse taşıyan değişken fonlar çok yüksek getiri ile başarılı görünürken, tersi bir piyasada en çok kaybeden fonlar olabilecektir.

Düşük hisse fon taşıyanlarsa, endeksin coştuğu dönemlerde sınırlı getiri sağlarken, çöküşlerde daha sağlam durabileceklerdir.

Bu nedenle daha uzun belki 3 -5 yıllık perspektifte taşınan değişken fonun daha iyi getirili olabileceği ile ilgili öngörü için ne yapılabilir ?

Değişken fonları bist 100 ile karşılaştırmak da mevduat faizi ile karşılaştırmak da portföy dağılımlarındaki çeşitlilik açısından uygun olmayacaktır.

Peki , hangi değişken fon seçilmeli, neye bakılmalı ? Portföy dağılımı serbestisi olan fonlarda en optimum çözüm için belirlenebilecek çok temel bir kaç kıstas var.

Daha sonra devam edeceğim ikinci kısımda.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4. hellistheothers

Sizin meshur fon anlik exceli guncellenecek mi acaba?
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

5. sn. hellistheothers,

Bist 100 1184 direncini bugün için geçemedi gibi duruyor. Elimde 40k kadar hisse fon var karışık şekilde, düşüncem Bist hedefimi gördüğünde tüm fonlara satış verip nakite dönmek. Doğrusu bu şekilde midir? Yoksa yine de bekleyip düştüğünde ortalama düşürmek mi? Paramın çoğunluğunu hala mevduat, USD vs. enstrümanlarda değerlendiriyorum fon konusunda biraz tecrübesizim.

6.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    hellistheothers

Sizin meshur fon anlik exceli guncellenecek mi acaba?
    Hocam benim her hangi bir fon exceli yok , başkasının sanıırım.

7.  Alıntı Originally Posted by alpermete Yazıyı Oku
    sn. hellistheothers,

Bist 100 1184 direncini bugün için geçemedi gibi duruyor. Elimde 40k kadar hisse fon var karışık şekilde, düşüncem Bist hedefimi gördüğünde tüm fonlara satış verip nakite dönmek. Doğrusu bu şekilde midir? Yoksa yine de bekleyip düştüğünde ortalama düşürmek mi? Paramın çoğunluğunu hala mevduat, USD vs. enstrümanlarda değerlendiriyorum fon konusunda biraz tecrübesizim.
    Hocam bu mevzunun en doğrusu diye bir şey söylemek mümkün mü bilmiyorum. Ancak ben yatırım fonlarımı hiç satmadan uzun vade biriktiriyorum. Bu tür coşkulu günlerde sadece biriktirmeyi durduruyorum. Selamlar,

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam benim her hangi bir fon exceli yok , başkasının sanıırım.
    https://docs.google.com/spreadsheets...#gid=786270220

bunu siz hazirladiniz saniyordum?
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

Sayfa 10/72 İlkİlk ... 891011122060 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •