Originally Posted by
tradestop
10 sene önce kredi kartım kopyalanmış ve abd nin değişik eyaletlerinde şifresiz olarak aynı anda alışverişler(pizza, elektronik sigara vs) yapılmış. Şifreli bir işlem için telefonuma sms gelince farketmiştim. Hemen işleme kapattırmış, sabahında da banka şubesinde soluğu almıştım. Ücreti geri iade aldım, hatta dolar kurundan kar etmiştim

Ama o gün bu gündür, sanal kart kullanıyorum. Kartlarda e-alışverişlere kapalı. Normal alışverişlerimde de nakit kullanıyorum.
Teknoloji ilerledikçe bilişim suçlarında da artış oluyor. Yüksek yaptırımları olmalı ki , firmalar daha sıkı önlemlere yönelmeli.
kart çipsiz miydi ? ben sanal kart olarak iş bankasınınkini maximum kullanıyorum çünkü onda bi özellik var , şu üç haneli güvenlik kodunu 5 dakikalığına kendin değiştirebiliyorsun , dinamik güvenlik kodu diyor adına.... arada da sanal kart numarasını değiştiriyorum ... normal kartların e-alışverişe kapalı olması yetmez mail order a da kapalı olmalı ...
bir de iş bankasının iyi bir özelliği kartları geçici olarak kullanıma hemen kapatabiliyorsun ...
samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.
Yer İmleri