Alıntı Originally Posted by apa Yazıyı Oku
Erhan bey , yukarıdaki paylaşım size ait değil mi, ben yanlışmı okuyorum. geçmiştede bu mantelde paylaşımlarınız olmadı mı, sizin yada diğer arkadaşın hesabı doğrudurda değilim.. uzatmaya gerek yok.

SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
evet ne gördünüz bu cumlede ?

Sana böyle oluyor dıye anlatan kımse cıkar karsıma dıyorum onada öğretelım dogrusunu ?

Yanlısmı soylemısım hem hısse fıyatından hemde temettüden kazanmak var mı ? gerçekten yanlıs bır kelammı kurmusum cıdden anlamadım.

BASİT BİR ORNEK
11 lıradan hısse aldın elınde tutun hisse 10 lıraya düştü bölgede patlama oldu dıye 10 lırada ıken 1 lıra temettü dagıttı.

Temettü sonrası %11 yukarı gıttı. Toplamda

11 lıra yatırdın 10 lıraya düştü 1 TL temettü yattı portfoyun 9 lıraya düştü 9 lıradan %11 yükseldi.

porfoyun 10 TL oldu 1 TL de temettü paran = 11 TL

baştada 11 TL para yatırmıstık. yıne 11 TL paramız var temettü aldık gelir vergisi ödedik hangi gelirin vergisini ödedik ?

Temettü ek geliri kazancı neden yok üstelik temettü sonrası %11 de yukarı gıttı hısse.

11 lıradan -%9 düştü 10 lıra oldu temettü dagıttı sonra %11 yukarı gıttı kazanç 0 TL temettü gelirim nerede ?

Ne diyeceksınız bunu soran bırıne yaw matematiksel olarak öylede rakamları boşver mi diyeceğiz.

BU SORUYU BEN DEGIL BIR BASKASI SORMUŞ GİBİ CEVAPLA.