Originally Posted by
apa
Erhan bey , yukarıdaki paylaşım size ait değil mi, ben yanlışmı okuyorum. geçmiştede bu mantelde paylaşımlarınız olmadı mı, sizin yada diğer arkadaşın hesabı doğrudurda değilim.. uzatmaya gerek yok.
SM-N9000Q cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
evet ne gördünüz bu cumlede ?
Sana böyle oluyor dıye anlatan kımse cıkar karsıma dıyorum onada öğretelım dogrusunu ?
Yanlısmı soylemısım hem hısse fıyatından hemde temettüden kazanmak var mı ? gerçekten yanlıs bır kelammı kurmusum cıdden anlamadım.
BASİT BİR ORNEK
11 lıradan hısse aldın elınde tutun hisse 10 lıraya düştü bölgede patlama oldu dıye 10 lırada ıken 1 lıra temettü dagıttı.
Temettü sonrası %11 yukarı gıttı. Toplamda
11 lıra yatırdın 10 lıraya düştü 1 TL temettü yattı portfoyun 9 lıraya düştü 9 lıradan %11 yükseldi.
porfoyun 10 TL oldu 1 TL de temettü paran = 11 TL
baştada 11 TL para yatırmıstık. yıne 11 TL paramız var temettü aldık gelir vergisi ödedik hangi gelirin vergisini ödedik ?
Temettü ek geliri kazancı neden yok üstelik temettü sonrası %11 de yukarı gıttı hısse.
11 lıradan -%9 düştü 10 lıra oldu temettü dagıttı sonra %11 yukarı gıttı kazanç 0 TL temettü gelirim nerede ?
Ne diyeceksınız bunu soran bırıne yaw matematiksel olarak öylede rakamları boşver mi diyeceğiz.
BU SORUYU BEN DEGIL BIR BASKASI SORMUŞ GİBİ CEVAPLA.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri