asgari ücretin artması, gelirinin büyük kısmını gıda ve diğer perakende harcamalarına ayıran fakir halkın biraz daha fazla gıda harcaması yapmasına, ciroların artmasına katkıda bulunur.
migros, şok, bim, a101 gibi perakendecilerde her ne kadar "emek" faktörü bir "gider" kalemi olsa da en büyük maliyet unsuru değildir. lakin halknı %60'ının fakir ve asgari ücret ile çalıştığı düşünülünce bu perakendecilerin cirolarında ve karlılıklarında yaşanacak artış unutulmamalı.
ben yine de fakirliğin yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. fakirleri zindanlarda çürüteceksin, at meydanında sallandıracaksın, gülhanede boğduracaksın ki bir daha fakirlik yapmasınlar/yapamasınlar. lakin, eğer ibreti alem olsun diye fakirlere hakettikleri cezaları veremiyorsak tabiki en azından insan gibi yaşamaları için gerekli minimum gereksinimleri de kazanabilmelerine imkan vermek lazım!
özetle, agari ücret artışı gelir seviyesinde görece iyileşme sağlar ve bu anadolu grubu'nun migros ve anadolu efes iştirakleri için olumlu sonuçlanır kanaatindeyim.
dolar 7,30 geldi cds 300 lerde hedge için harika zaman değerlendirilmeli
tl faizler yükseliyor ve yükselmeye devam edecek yabancı carry trade çıkışı başlamadan ag varlık satmalı
2021 bu yüksek faizlerlerle özellikle borçlu şirketler için çok zor geçecek
enflasyon türkiyedeki artışı tamamen kur odaklı kur 7 lerde tutulabilirse enflasyon sene sonu 10 civarına inebilir
bunu baskılayacak 2 unsur var
1-yüksek bütçe açığı artan finansman gideri (bütçe açığını kapatmak için yüksek kamu zamları yapılma riski)
2-carry trade realizasyonu
bu iki durum döviz enflasyon ve faizi direk belirleyecek , daha uzlaşmacı dış politikaya gebe durumdayız
Anadolu Grubu yilin son gunlerini cok sever
Bakalim bu son iki gun birseyler olacak mi
ortak bir şey sormak istiyorum. aghol konsolide bilançoya şirketleri konsolide edeken bu şirketteki payı kadar olan kısmı mı konsolide ediyor, yoksa şirketin tamamını mı konsolide ediyor. örnegin aefes te %43,06 payı var. aefesin cirosunun %43,06 sını mı konsolide ediyok, yoksa aefesin cirosunun tamamını mı kendi bilançosuna ekliyor
Hocam guzel soru,
Cevap basit ama detaylar var.
O yuzden biraz okumaniz gerekecek
https://dergipark.org.tr/tr/download...le-file/831978
Yer İmleri